Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

John Wright

CrazieD schreef:

Ik vraag me alleen af hoe het nu afloopt met Ricardo en Thomas....
Die gaan weg. Zij houden wel hun woord in tegenstelling tot directeur pinokkio. Die blijft ten koste van onze club zitten.
Vrijdag 25 november 2022 om 20:52 uur Quote

HCF - Fb

REIJNTJES: GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

Wie de Nederlandse media volgt weet alles over het ’grens overschrijdende gedrag’ van TV-presentator Matthijs van Nieuwkerk.
Dat is goed en logisch. Het is immers de taak van de media.

Helaas hebben we in Den Haag te maken met een aantal journalisten die ADO Den Haag kritiekloos blijven volgen, bang als ze zijn om hun stadion-privileges kwijt te raken.

Al die journalisten weten al tijden van het voortdurende grensoverschrijdende gedrag van ADO-directeur Reijntjes die liegen en bedriegen tot de standaard manier van communiceren heeft gemaakt.

Veel van zijn slachtoffers durven en willen er niet over praten. Net zoals dat in de zaak Van Nieuwkerk het geval was.

Maar tien dagen geleden gaven de twee meest prominente ADO-spelers, aanvoerder Thomas Verheydt en Ricardo Kishna in interviews ineens een aantal hele duidelijke voorbeelden van het grensoverschrijdende gedrag van Reijntjes.

Een paar citaten:
'De Haagse mentaliteit is het hart op de tong dragen en zeggen hoe het is. Niet vanuit directieniveau al anderhalf jaar lang het verspreiden van constante leugens. Wij houden te veel van deze club om dit maar door te laten gaan. Wij trekken hier onze grens. Liever staande dood dan levend op de knieën.'

Of:
'Het constant verspreiden van leugens, het gebrek aan respect richting de spelersgroep en het valse spel met het tegen elkaar opzetten binnen de organisatie is ons te veel geworden. Onze club is niet meer gezond en dat zal moeten veranderen.'

Of:
‘De staf, de spelers en technisch directeur Daryl Janmaat zijn met elkaar om tafel gegaan om elkaar de waarheid te vertellen, met als doel om vooruit te gaan met elkaar. Daar wordt vervolgens geen gehoor aan gegeven, maar het wordt wel gecommuniceerd alsof wij een coupe willen plegen.'

Of – laatste citaat - 'Reijntjes heeft het over de chemie. Wij zijn supertransparant naar elkaar en hebben het beste met elkaar voor. Wij hebben het gevoel dat Reijntjes ons op het trainingscomplex in Rijswijk tegen elkaar opzet.'
Stuk voor stuk hele duidelijke voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag en – bijna ieder voor zich – reden genoeg voor grootaandeelhouder Bolt en voor cultuurbewaker HSV ADO om maatregelen te nemen om Reijntjes per direct op non-actief te zetten. Na zulk gedrag is het immers niet meer nodig om de zich zo misdragende Reijntjes de overeengekomen afkoopsom bij ontslag van € 200.000 te betalen.

Het is aan de Haagse media – als zogenaamde waakhond – te controleren of Bolt en HSV ADO hun taak als beschermer van werknemers (in dit geval de spelers) serieus nemen.

Helaas kunnen we nu constateren dat dit niet het geval is. De misdragingen van Reijntjes schijnt Bolt geen zak te interesseren. Tegelijkertijd zwijgen cultuurbewaker HSV ADO alsmede al die Haagse journalisten. Zij zijn veel te bang dat door kritiek op Reijntjes te geven, zij hun gratis stoeltjes in gevaar brengen.

Het treurige is dat ze daarin waarschijnlijk gelijk hebben. Maar het maakt wel dat ook zij daardoor medeschuldig zijn aan de deplorabele situatie waarin ADO Den Haag zich bevindt.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=138306165674388&id=100084850165155&eav=AfZtPsn7qwJG_IOirhMliwLKs0aZjV-za6V_htSk5xK2li3QF15z8yeIgu6MBJeg2dQ&m_entstream_source=feed_mobile&paipv=0
Donderdag 24 november 2022 om 17:47 uur Quote

FC Den Haag!

Kees schreef:

Waanzinnig beleid binnen de club, belachelijk ontslag en een directeur die ruim een week later volstrekt anders handelt dan inzijn gedane interview.
Wat een trieste puinhoop.
Het ontslag belachelijk weet ik niet. Je zou kunnen zeggen geef hem meer krediet omdat het een beginnend coach is en de onrust in de organisatie die presteren wellicht niet bevordert. Ondanks die beide punten blijft zijn presteren toch wel erg ondermaats en kan je toch ook wel besluiten die tijd niet te willen geven en hem te ontslaan.

Gedrag directeur in deze is zoals je aangeeft zeker bizar. Lijkt me als Bolt zijnde dat je een directeur die zo functioneert dan ook niet kan laten zitten.

Bolt zal toch ook goed maar zichzelf moeten kijken hoe ze dit allemaal weer zo ver hebben laten komen.
Donderdag 24 november 2022 om 17:36 uur Quote

Kees

Waanzinnig beleid binnen de club, belachelijk ontslag en een directeur die ruim een week later volstrekt anders handelt dan inzijn gedane interview.
Wat een trieste puinhoop.
Donderdag 24 november 2022 om 17:28 uur Quote

Bleek

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Trainerskerkhof ADO Den Haag
De term ‘trainerskerkhof’ wordt wel vaker gebruikt, maar is zeker van toepassing op ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht
En dat terwijl een nieuwe assistent trainer de oplossing was volgens ons orakel de algemeen directeur..

Donderdag 24 november 2022 om 16:07 uur Quote

Rob2002

VI Pro: Dirk Kuijt gaat kopje onder in de ouderwetse Haagse slangenkuil
12:45
Door Bart Kruijt
Dirk Kuijt begon in de zomer met grootse plannen aan zijn eerste klus als trainer in het betaald voetbal, maar moet een halfjaar later al zijn eerste ontslag zien te verwerken. Over de mislukte missie van de Katwijker in de weer ouderwets onrustige slangenkuil die ADO Den Haag heet.

In augustus, kort voor de start van een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maakte VI een rondje langs de twintig hoofdtrainers in de competitie. We vroegen de coaches onder meer naar hun verwachtingen voor het aankomende voetbaljaar. Dirk Kuijt toonde daarbij direct zijn ambitie. 'We willen graag promoveren en dat kan via de bovenste twee plekken of anders via de nacompetitie. Maar als coach streef je het hoogst haalbare na, dus ik ga wel voor de titel', klonk het strijdbaar.

Kuijt was twee maanden eerder aangesteld bij ADO, waar hij het stokje overnam van interim-trainer Giovanni Franken. Hij was na het ontslag van Ruud Brood tijdelijk doorgeschoven en er nog in geslaagd om ADO naar de drempel van de Eredivisie te brengen. In de al veelvuldig besproken play-offfinale ging het tegen Excelsior op onvoorstelbare wijze toch nog mis voor ADO, dat daardoor minstens een extra jaar Keuken Kampioen Divisie-voetbal moest accepteren. Kuijt werd door zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, die zoals bekend een sterke band heeft met ADO, naar voren geschoven als de man die de tweevoudig landskampioen terug naar de Eredivisie moest brengen.

Een van de eerste dingen die Kuijt deed was inpraten op boegbeeld Thomas Verheydt. De Haagse spits kon een doelpuntrijk debuutseizoen bij de club van zijn hart verzilveren met een lucratief avontuur in het (verre) buitenland, maar besloot na lang wikken en wegen om toch bij ADO te blijven. Hij tekende een nieuw (overigens ook vrij lucratief) contract in het Bingoal Stadion en begon vol goede moed aan de voorbereiding. De missie van Verheydt was duidelijk: hij wilde ADO in zijn tweede seizoen bij de club alsnog van de KKD-nachtmerrie verlossen. 'Want ik kan de club niet zo achterlaten', liet de aanvaller optekenen.

Zelfs de sjeik krijgt Thomas Verheydt niet weg bij zijn geliefde ADO Den Haag
De spits kon een succesvol seizoen verzilveren met een lucratieve transfer, maar besloot om met ADO Den Haag op promotie te blijven jagen.

Nu, ruim vier maanden later, vraagt Verheydt zich haast dagelijks af hoe hij zo stom had kunnen zijn. De spits loopt met zijn ziel onder zijn arm rond bij ADO, dat bezig is aan zijn slechtste seizoen ooit en zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg heeft maar vier van de zestien wedstrijden gewonnen en slechts een punt meer dan Helmond Sport, op het moment de slechtste bvo uit het Nederlandse voetbal. De titel waar Kuijt het in augustus over had is wel héél erg ver weg; zelfs deelname aan de play-offs is allesbehalve in het zicht. Want wat nog zorgwekkender is dan de plek op de ranglijst, is dat er totaal geen vooruitgang zit in het vertoonde spel.

Ook tegen Roda JC Kerkrade, de laatste wedstrijd voor de WK-stop (0-1 nederlaag), was het voetbal van ADO weer niet om aan te gluren.

JANMAAT
Wanneer de resultaten tegenvallen, weet je bij ADO één ding zeker: dan wordt het onrustig. In de afgelopen periode werd dat nog maar eens bevestigd. Er waren al een poosje heel wat spanningen voelbaar, voordat de pot een kleine twee weken geleden overkookte en Daryl Janmaat plotseling zijn vertrek aankondigde. Janmaat had in de zomer een punt achter zijn actieve spelersloopbaan gezet en was toen direct verdergegaan als technisch manager van ADO, maar vijf maanden na zijn carrièreswitch volgde de conclusie dat hij deze stap beter niet had kunnen zetten.

Daryl Janmaat: 'Ik ga niet voor andermans keuzes staan, zeker niet als ik het er niet mee eens ben’
Janmaat baalde onder meer van het gebrek aan beloofde begeleiding in zijn nieuwe functie en dat er beslissingen werden genomen waar hij niet achter stond. Zelf had hij geen beslissingsbevoegdheid, waardoor hij daar weinig aan kon veranderen. 'En ik ga niet voor andermans keuzes staan, zeker niet als ik het er niet mee eens ben', zei Janmaat tegen VI. 'Het grootste punt waar ik mee zat is dat er mensen beslissen die drieduizend kilometer verderop zitten en geen idee hebben wat er überhaupt speelt binnen de club. Dat hoort niet, vind ik.'

Namens de Amerikaanse grootaandeelhouder Bolt werd Ignacio Beristain naar voren geschoven als de man die verantwoordelijk is voor wat er bij ADO gebeurt, maar hij moet ook de boel draaiende houden bij Estoríl (een andere club uit het Bolt-portefeuille) en zit zodoende geregeld in Portugal. Na een weinig zeggend interview met het clubkanaal in april heeft Beristain zich ook nooit meer publiekelijk uitgesproken over de situatie bij ADO.

FRANKEN
Janmaat twijfelde al een tijdje over een snel vertrek als technisch manager bij de club van zijn hart en een gesprek met de directie, dat hij kort voor de uitwedstrijd tegen Telstar voerde, was voor hem de welbekende druppel die de emmer deed overlopen. Janmaat wil op de inhoud van dat gesprek niet ingaan, maar duidelijk is dat hij op verzoek van de spelersgroep Franken naar voren had geschoven als nieuwe assistent voor Kuijt bij het worstelende eerste elftal. Chris van der Weerden vertrok al in september naar Vitesse, maar is nog steeds niet opgevolgd in de staf. Franken is nu weer de coach van Jong ADO en maakte in het vorige seizoen veel indruk op de spelers van het eerste elftal. Zij wilden daarom graag weer met hem samenwerken.

De spelers van ADO Den Haag lopen weg met Giovanni Franken.
Janmaat kon dat echter niet regelen en Edwin Reijntjes zag het doorschuiven van de Jong ADO-trainer niet zitten. In een statement dat de algemeen directeur uitbracht legde hij uit dat er dan een 'verstandshuwelijk' zou ontstaan, waarmee hij suggereerde dat de spelers Franken eigenlijk als opvolger van Kuijt wilden hebben. Iets waar hij overigens best eens gelijk in zou kunnen hebben, want van meerdere kanten hoorden we al een tijdje dat een aantal spelers allang geen vertrouwen meer had in Kuijt. De trainer zei daarover: 'Tsjah, wat kan ik met die verhalen? Ik kan alleen zeggen dat ik vorige week een heel goed gesprek heb gevoerd met mijn spelers, waarin we heel erg open en eerlijk naar elkaar waren. Ik heb honderd procent vertrouwen in mijn spelers en in mijn staf en met dit soort verhalen, of een eventueel vertrek, ben ik dan ook helemaal niet bezig.'

Twee dagen daarvoor had Reijntjes, die zelf ook al maanden onder druk staat, nog duidelijk gemaakt dat Kuijt (en hijzelf) gewoon zouden blijven zitten. Volgens de algemeen directeur zou een ontslag, van hemzelf of voor Kuijt, de problemen waar ADO mee kampt niet oplossen. Grootaandeelhouder Bolt denkt daar blijkbaar anders over, want donderdag is Kuijt alsnog op straat gezet. Of daar inderdaad een torenhoge afkoopsom voor moest worden betaald, zoals hier en daar werd gesuggereerd, is onduidelijk. Kuijt en Reijntjes ontkennen dat er een afkoopsom was. Een officieel bericht over het congé van Kuijt is er overigens nog steeds niet.

Kuijt en zijn spelers hadden na de wedstrijd tegen Roda van vorige week woensdag een kleine week vrij en begonnen gister (woensdag) weer met werken. Toen is besloten om alsnog te breken met de trainer, die ondanks de mooie beloftes van Bolt in de zomer zeker niet de beste spelersselectie tot zijn beschikking heeft gekregen, maar wel verweten kan worden dat hij van het beschikbare materiaal geen team heeft gemaakt. Ook leek een tactisch plan vaak te ontbreken en werden er geen spelers beter onder Kuijt. Daarmee zijn de slechte resultaten van dit seizoen wel verklaard.

Of Reijntjes zijn baan wél behoudt, is afwachten. De directeur zal zelf niet opstappen, zo heeft hij benadrukt, maar het is onduidelijk of ze bij Bolt nog wel vertrouwen hebben in de zakenman. De fans zien hem in ieder geval liever nog vandaag dan morgen vertrekken, zo werd ook tijdens het duel met Roda wel weer duidelijk. Reijntjes bezocht deze thuiswedstrijd in het opnieuw matig gevulde Bingoal Stadion uit voorzorg onder politiebegeleiding.

LEUGENS EN VALS SPEL
Ook de spelersgroep heeft het gehad met Reijntjes. De directeur en de voetballers van ADO gaan al maandenlang rollebollend met elkaar over straat, mede door niet betaalde premies in het afgelopen seizoen. Voor de selectie was dat destijds reden genoeg om te gaan staken. Reijntjes wordt er ook van beschuldigd dat hij een dubieuze rol heeft gespeeld in de overnamesoap, waarbij hij geïnteresseerde partijen bewust buiten de deur zou hebben gehouden, om zijn eigen positie veilig te stellen. Bolt wilde Reijntjes namelijk gewoon laten zitten, in tegenstelling tot andere overnamekandidaten. De directeur ontkent deze aantijgingen met klem.

Ricardo Kishna is pas net terug bij ADO Den Haag.
Na het statement dat Reijntjes vorige week uitbracht was de maat in ieder geval vol voor Verheydt en Ricardo Kishna, die daags voor de wedstrijd tegen Roda een transferverzoek indienden. In een verklaring aan Omroep West gaven Verheydt en Kishna tekst en uitleg bij deze beslissing en lieten zij weten zich totaal niet te kunnen vinden in het gevoerde beleid en het statement van Reijntjes. De directeur werd beschuldigd van het verspreiden van leugens en mensen met vals spel tegenover elkaar opzetten.

Verheydt en Kishna beklaagden zich over het plotselinge vertrek van Janmaat, met wie zij een erg goede band hebben, en benadrukten dat de spelers Franken helemaal niet naar voren hadden geschoven als opvolger voor Kuijt. 'Maar het wordt wel gecommuniceerd alsof wij een coupe willen plegen', mopperde het duo. 'Wij houden te veel van deze club om dit maar door te laten gaan. Wij trekken hier onze grens.'

ADO lijkt zo weer op een ouderwetse soap, waarin het ene probleem moeiteloos overgaat in het andere. De directeur beschuldigen van liegen zou bij negen van de tien clubs toch tot een schorsing leiden, maar niet bij ADO, waar Verheydt en Kishna tegen Roda gewoon aan de aftrap verschenen. Intern was er wel gesproken over een schorsing, maar Kuijt had verzocht om het duo gewoon te mogen selecteren en kreeg zijn zin. Na de met 0-1 verloren wedstrijd stonden Verheydt en Kishna de pers te woord. Extra uitleg over het statement, wat de twee bijvoorbeeld bedoelden met het 'liegen' van Reijntjes, wilden zij niet geven. 'We hebben het gevoel dat wat we er verder over zeggen verkeerd kan vallen, of in een andere toon kan worden opgevat', zei Kishna. 'Nu hebben we dit zelf goed op papier kunnen zetten en daar staan we volledig achter. Hier laten we het voor nu even bij.'

Verheydt zei niet veel meer, maar liet zich wel ontglippen dat hij hoopt dat hij na januari nog voor de club speelt. Zo is het transferverzoek toch vooral een manier om Reijntjes verder onder druk te zetten dan een expliciete vertrekwens. 'Natuurlijk voel ik die druk', zei Reijntjes daarover. 'Maar ik sta daar nuchter in en zal mijn rug recht houden. Als die jongens weg willen gaan, dan moeten ze gaan. We zullen daar binnenkort nog eens over spreken. Eerst moet iedereen maar eens afkoelen.' Dat lijkt een goed idee. 'Er zijn echt heel veel dingen gebeurd', verzuchtte Verheydt.

Ook Kuijt slaakte na de wedstrijd tegen Roda een diepe zucht. De afgelopen periode was hem niet in de koude kleren gaan zitten. 'Ja, ik heb er wel last van gehad', gaf hij toe. 'Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar dit nog niet. Er komen bij alle clubs weleens dingen naar buiten, maar dit is een extreme situatie. De situatie waarin we werken, is gewoon heel erg onveilig. Alles wat wij doen ligt heel snel op straat. Er worden zoveel dingen naar buiten gebracht en opgeschreven… Ik kan niet ontkennen dat daar ook wel waarheden bij zitten, maar ook heel veel onwaarheden. Dat kost gewoon heel veel energie.'

Aan opstappen dacht Kuijt niet, zo benadrukte hij nog maar eens. 'Ik zie altijd een weg naar boven', zei hij. 'Ik ben het er volledig mee eens dat de resultaten beter moeten, maar dat begint bij een omgeving waarin je elkaar kunt vertrouwen. Ik zie het in ieder geval nog steeds allemaal zitten, zeker. Ik kan niet ontkennen dat het voor een beginnend trainer een behoorlijke klus is, maar ik kan je wel vertellen dat ik heel strijdbaar ben en blijf. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehad en dat ik er uiteindelijk uitkom. Dit wordt een mooie uitdaging om dat te bewerkstelligen.'

Die kans krijgt hij niet. Ondanks de belofte van Reijntjes dat de trainer zou blijven zitten, is Kuijt donderdag alsnog ontslagen.
Het is nog onduidelijk wie de opvolger van Kuijt zal worden. Duidelijk is wel dat Danny Buijs als een kandidaat wordt gezien. De voormalig speler van ADO zit zonder werk sinds zijn ontslag bij het Belgische KV Mechelen en is daardoor per direct beschikbaar. ADO speelt pas op 11 december zijn volgende wedstrijd. Almere City is dan de tegenstander
Donderdag 24 november 2022 om 15:19 uur Quote

slash070

pajam schreef:

Iedereen gefeliciteerd, misschien dat we nu met een periodetitel toch nog kansen houden op promotie.

Zelf ben ik dezer dagen niet zo met voetbal bezig ; Woman, Life, Freddom #IranRevolution
We zullen weer in het nieuws komen als ADO Den Haag ipv ' Fc Kuyt' Van mij mag onze directeur ook vandaag nog zijn conclusies trekken, is allemaal wel welletjes geweest zo.

Stetkte en mijn support! #freedom
Donderdag 24 november 2022 om 13:30 uur Quote

Rob2002

Ik zou dit seizoen gaan voor een man als Hans de Koning samen met Franken.

Daarna Reijntjes heel snel eruit gooien, een nieuwe directeur zoeken en beleid maken. Volgend jaar een trainer als Rob Penders (stapje hoger) of Hedwiges Maduro (Brom scenario) of met Franken verder.

Ik twijfel over Buijs hoewel ie qua persoonlijkheid wel past maar bij Groningen toch niet het voetbal heeft gespeeld l wat wij hier graag zien.
Donderdag 24 november 2022 om 12:36 uur Quote

Advertentie

Wahter

BLEISWIJK-1 schreef:

Ik zag pas een interview met Reintjes, waar hij heel stellig reageerde dat Kuijt zou blijven!
Lange termijn visie en zo.

Hoe geloogwaardig kan je zijn!!
Reijntjes kreegt nog de complimenten van Kwal Valentijn Driesen dat de AD van ADO achter zijn trainer ging staan dit in vergelijking met vd Sar van ajax. We zien opnieuw dat het een leugenaar is die Reijntjes en erger nog: onbekwaam.

Overigens Reijntjes ontslaan is minder makkeijk dan je trainer. Een algemeen Directeur vinden die capabel is bevonden vindt je niet zo makkelijk. Plus instappen op dit moment is wel erg lastig denk ik.
We moeten hopen dat Bolt nu wel iemand kan vinden vanaf komend seizoen die de boel goed gaat leiden, Zefde geld eigenlijk voor een Technisch Manager of directeur.
Donderdag 24 november 2022 om 12:14 uur Quote

rooney

FC Den Haag! schreef:

Dat hoeft niet zo te zijn, kan ook nog dat beide eruit gaan al ziet het daar momenteel nog niet naar uit. Eerst maar is afwachten op het statement vanuit de club zelf.
'Maar voetbaladviseur Ignacio Beristain arriveerde begin deze week in Den Haag en had een gesprek met algemeen directeur Edwin Reijntjes. Kort erna werd Kuyt ontslagen'.

Dan had de eigenaar, nu hij in Den Haag is, Reijntjes ook wel gelijk ontslagen.
Reijntjes heeft dus alle vertrouwen, anders hij al ontslagen geweest.
Donderdag 24 november 2022 om 11:21 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

haagseluis, poemba, KR96, Bollie74, Tuurke63, Rob2002, lulijzer, Raoul88 en 48 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Amar Catic Hugo Wentges Gregor Breinburg

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
0-1
16 november 2022

Volgende wedstrijd

Logo Almere City FC Logo ADO Den Haag
11 december 2022 om 14:30 uur
Yanmar Stadion, Almere

Advertentie