Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

grijze gek

Aad schreef:

Voor mij niet te lezen zonder abonnement .
Hier Aad

Hoe ADO nog meer de vruchten van de jeugdopleiding wil plukken en zo hoopt op miljoenentransfers

REPORTAGEJeugdcomplex De Aftrap is al decennia lang de kweekvijver ADO Den Haag. Wie worden de Haagse helden van de toekomst en wat is het geheim van de opleiding? Deze site ging langs voor een reportage. Over het ADO-DNA, een bezoek van John Heitinga en de nieuwe Finn van Breemen.

Zaterdagochtend kwart voor tien. Terwijl steeds meer mensen het terrein opkomen, verlaat Peter Charité het juist. Met een grote, volle roltas achter hem aan. ,,Dit is alweer mijn 35ste jaar als vrijwilliger”, zegt hij trots. Waar zijn reis naartoe gaat? ,,Naar AFC in Amsterdam. Om kwart over twaalf speelt daar de onder 16 en om half drie de onder 17. Hopelijk nemen we alle punten mee naar huis.”
Teamleider Charité behoort tot de categorie, waar onder anderen ook omroeper Roeland Gelink, terreinmeester Bally Balradj en clubarchivaris Frans Leermakers toe behoren. De categorie die model staat voor het klassieke clubgevoel. Ofwel één derde van de unieke mix, die je hier tussen Moerwijk, Morgenstond, Leyenburg en Rustenburg en Oostbroek tegenkomt. Een ander deel bestaat uit de bekende oud-spelers, waar je op elk jeugdterrein van een profclub tegenaan loopt.

Sjaak Polak en Richard Knopper
In dit geval de voormalige hoofdtrainer van Ajax: John Heitinga. Zijn zoontje Lennox komt met de onder 13-2 van Ajax op bezoek om op het tweede veld te spelen tegen de onder 13 van ADO Den Haag. Voorts noteren we onder anderen nog Sjaak Polak, voormalig eerste-elftalspeler en tot vorig seizoen trainer van ADO Vrouwen. En kijk, wie staat ook langs de lijn bij de mini-editie van ADO-Ajax? Richard Knopper. Hij voetbalde bij beide clubs in het eerste elftal.


Even verderop langs het eerste veld staat Ron van Baaren. Aandachtig kijkt de voormalige flitsende rechtsbuiten van het eerste elftal naar de verrichtingen van de onder 14 tegen NAC Breda onder 14. In de jaren 70 brak Van Baaren vanuit de jeugdopleiding door. ,,De jeugdafdeling van toen en nu zijn niet meer met elkaar te vergelijken. Nu is het allemaal meer gestructureerd. Tegelijkertijd is de essentie hetzelfde: de honger van talentjes die het profvoetbal willen halen. En het ongrijpbare element: wie haalt het uiteindelijk?”

Van Baaren staat bij dit team omdat sinds dit seizoen zijn kleinzoon Jimmy Zuurmond erin speelt. Een linksbenige spits met flair. Hij en zijn teamgenoten vormen het laatste deel van de ervaring die een bezoek aan De Aftrap biedt: de glasheldere blik in de toekomst. Met elke wedstrijd die je hier ziet, vergroot je je kans op het glorieuze moment waar elke voetbalkenner van droomt. Dat je in het Bingoal Stadion een speler ziet debuteren en de show ziet stelen, waarop je met een gerust hart zegt: ‘O, die heb ik jaren geleden al op De Aftrap gezien’.

Lijntjes met het eerste elftal
Achter het doel staat Academy Director Albert van der Dussen. Zijn humeur is zonnig. Dat heeft ermee te maken dat sinds zijn aanstelling in april 2020 de lijntjes met de selectie van het eerste elftal nog nooit zo kort zijn geweest. ,,Sinds Joris Mathijsen technisch directeur is, hebben we dagelijks contact. Zo weten we van elkaar precies wat er speelt. Daar zal de club in de toekomst alleen maar de vruchten van plukken. Onlangs stond de hele staf van het eerste elftal te kijken bij de onder 18. Dat is voor die jongens van dat team natuurlijk een enorme kick.”

Ook draagt het in de ogen van de 59-jarige Van der Dussen, die zelf nog in de amateurtak van ADO speelde, bij aan een van zijn belangrijkste speerpunten. ,,Namelijk de verhoging en verdere uitdieping van het typische ADO Den Haag-DNA. Dat staat voor lef, strijd en bluf. Dat moet een pijler zijn waarop de club altijd kan terugvallen. Wat dat betreft ben ik blij dat de brug tussen de jeugd en selectie er weer ligt. Uiteindelijk is het aan de spelers zelf of ze het voor elkaar krijgen om die stap te maken.
Voetballers met regionale roots en uitstraling dragen niet alleen bij aan de herkenbaarheid richting de supporters, maar ook aan een gezonde financiële huishouding. ,,Kijk naar Finn van Breemen, die afgelopen zomer voor een miljoen euro naar FC Basel vertrok. Dat is waarde creëren via de opleiding. Ik weet zeker dat er de komende tijd meer spelers volgen. Dat de eerste drie keepers van het eerste elftal afkomstig zijn van De Aftrap en het prima doen, is ook zoiets waarvan ik zeg: ‘Daar worden wij hier blij van’.”

Chauffeurs, scouts en studiebegeleiders
Het organigram van een jeugdopleiding anno 2023 is niet alleen erg omvangrijk, maar kent ook vele uiteenlopende aspecten. Zodra je de parkeerplaats van De Aftrap opkomt, zie je ze al staan: de bekende Volkswagen Transporterbusjes, die de talenten halen en brengen.

Een groot deel van de helden van de toekomst komt dan wel uit Den Haag, maar die stad is tegenwoordig erg groot. Daarbij zijn er ook ambitieuze voetballertjes van verder uit de regio, die De Aftrap als de ideale springplank voor de droomsprong naar het betaalde voetbal zien. Een tiental chauffeurs neemt het vervoer voor hun rekening.

Dan zijn er nog de vijftien scouts die constant werkelijk alle velden van Den Haag en omgeving afspeuren naar jonge en talentvolle voetballers. Twee van die scouts zijn ook regiocoördinator en de hele tak, omschreven met de term Talentherkenning, staat onder leiding van Gerard van Ruitenburg.

Het percentage jeugdspelers, voor wie het betaald voetbal uiteindelijk daadwerkelijk zal zijn weggelegd, ligt niet hoog. Vandaar dat school in de opleiding van ADO een belangrijke plaats inneemt. Daarom zijn er zes studiebegeleiders: voor de lichtingen van onder 13 tot en met onder 18.
3
Dinsdag 17 oktober 2023 om 17:55 uur

Lellow

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

'Lastig om je één ADO te voelen'
De tijd die Natascha van Grinsven-Admiraal nodig had om ADO Den Haag te leren kennen, zit erop.
Lees het nieuwsbericht
Quote:
Sponsors zijn daarbij heel belangrijk voor ADO. ,,Iets minder dan de helft van het budget'' komt van deze geldschieters, zo zei de directeur. Bij ADO, waar de financiën speerpunt zijn, is het volgens haar belangrijk die inkomsten de laten groeien de komende jaren.


De skyboxen lijken op het oog goed gevuld maar de naar schatting 2000 business seats ter hoogte van de middenlijn zijn voor 10-20% bezet.
Ongelofelijk ,ik volg de club al lange tijd op LinkedIn samen met nog zo’n 10.000 ADO minded personen, al die tijd nog nooit een zakelijke uitnodiging gehad of er wellicht interesse is om seats af te nemen.
Hoe laagdrempelig wil je het hebben .


In de oksel van het Prins Clausplein zou de grootste businessclub van de regio Haaglanden moeten ontstaan .
2
Zondag 24 september 2023 om 12:55 uur

Edwin Post

Het is wel mooi wat onze directeur zegt. Wij waren een weekje in Leeuwarden bij vd Valk en gingen ook de stad een beetje verkennen wat trouwens een hartstikke gezellig centrum heeft met veel terrassen. Maar goed dus we kwamen op een gegeven moment ook bij het nieuwe stadion uit die nog in aanbouw is en daar kom ik op het punt van onze directeur. Gewoon net buiten het centrum met allemaal winkels eromheen ook een Mac enz enz. Daar heeft onze gemeente de grootste fout gemaakt met het stadion om hem buiten de stad ergens neer te zetten (pleuren)zonder na te denken over de betrokkenheid van de inwoners, winkels, bedrijven, restaurants enz. Er is werkelijk niks te doen rond het stadion van ons die is gebouwd in een Vinex-wijk en ook nog eens zonder fatsoenlijke trainings accommodatie. Dan is het toch niet verwonderlijk dat het zometeen in Leeuwarden iedere week vol zit en bij ons niet eens halfvol. Onze directeur heeft de bijna onmogelijke taak om dit te veranderen met zo’n ongemotiveerde visieloze niet betrokken zijnde gemeente die verantwoordelijk is voor dit stuk blik langs de grote weg in een Vinex-wijk. Ik ben echt wel een beetje jaloers geworden op Cambuur en haar gemeente die wel met visie een sfeervol stadion kunnen bouwen en dat ook gewoon nog eens met hele fanatieke supporters.
4
Zondag 24 september 2023 om 10:05 uur

rd..

Donnydh070 schreef:

Deze wedstrijd mocht je niet winnen we worden hier benadeeld
Zou kunnen zeg! Ik denk dat het een afspraak was tussen ons en Telstar omdat wij hun commercieel directeur hebben overgenomen.
0
Vrijdag 22 september 2023 om 22:06 uur

slash070

rd.. schreef:

Exact wat ik bedoel. Na al dat gelazer is er in redelijk korte periode van nul af aan alles opgetuigd. Is toch echt ontzettend knap? En dat is echt niet alleen een geldkraan die is open gezet, er zijn ter zake kundige( ) types op vitale posities te zitten. Dat geeft rust.

Dat het team nog niet op volle kracht draait lijkt me logisch en past bij een realistisch verwachtingspatroon.

Ook zin in de volgende. Kan mij niet voorstellen dat we dat verliezen.
En toch begint het met geld, anders hadden we weer een korte termijn trainer gehad die het hele spelersbeleid mocht bepalen ipv een echte Technisch directeur.
4
Dinsdag 19 september 2023 om 12:53 uur

Rob2002

Stuk in het AD:

ADO heeft een luxeprobleem en Kalezic zorgt voor rust in de tent: vier conclusies na de veelbelovende start
TUSSENBALANSNa twee zware uitwedstrijden in vier dagen tijd staat ADO Den Haag op de vierde plek in de competitie. Hoe staat de ploeg van Darije Kalezic ervoor? Vier conclusies na de veelbelovende seizoensstart.

Maarten Teunisse 19-09-23, 090
Kan de vlag uit?
Nee, de vlag kan nog niet uit. Alles is nog nieuw bij ADO. ‘Hard werkende spelers’, dat is volgens trainer Darije Kalezic het einge dat fans in dit stadium mogen verwachten van zijn ploeg, die afgelopen zomer door technisch directeur Joris Mathijsen bij elkaar werd geraapt. Grote namen met veel ervaring kwamen binnen en het lijkt redelijk snel in elkaar te klikken. Maar ondanks de huidige vierde plek is het te vroeg om na te denken over de play-offs of zelfs promotie.

Er wordt nog stevig vastgehouden aan het idee dat de spelers nog op elkaar ingespeeld moeten raken en de wisselvallige resultaten daaraan te wijten zijn. Maar dat geldt ook voor veel tegenstanders. Er is nog geen enkele garantie dat wanneer de spelers langer met elkaar voetballen, alles wel soepel gaat. De eerste wedstrijden bieden hoop, maar de vlag hoeft nog niet de mast in.

Een luxeprobleem
Je had het eind juni niet verwacht, maar ADO heeft een klein luxeprobleem in het centrum van de verdediging. Met aanwinsten Matteo Waem, Daniel Granli en Bart van Hintum erbij en Tyrese Asante van het ‘oude’ ADO, zijn er vier spelers die in de driekoppige centrale verdediging kunnen spelen. De laatstgenoemde zou ook op rechts kunnen spelen, maar dan sluit je Justin Ché uit, die tot nu toe als flankspeler een puike indruk maakt.

Ja, ik wil elke dag een nieuwsbrief ontvangen met de belangrijkste online artikelen van 11 kranten.
E-mail
De tekst gaat verder onder de foto.

Asante is een van de vier centrale verdedigers die Kalezic kan opstellen. De jeugdinternational kan ook nog op rechts uit de voeten
Asante is een van de vier centrale verdedigers die Kalezic kan opstellen. De jeugdinternational kan ook nog op rechts uit de voeten © Pro Shots / Johan Manders
Dus dan is de vraag: wie speelt er als iedereen fit is? Kalezic wil voorlopig nog niet spreken over basis- en wisselspelers en zolang Granli niet fit is, hoeft dat ook nog niet. Maar als ze alle vier kunnen spelen, levert dat een gezonde concurrentiestrijd op, waarbij Asante en Van Hintum tot nu toe het sterkst ogen. Wat wel duidelijk is: Kalezic houdt veel vertrouwen in de wisselvallig spelende Henri Koudossou op links.

Veerman vindt zijn draai
Waar in de verdediging nog onduidelijkheid heerst, zijn de aanvallers onomstreden. Jort van der Sande en Daryl van Mieghem kunnen voorlopig een basisplek rekenen en Henk Veerman blijft voorlopig de spits. Met snelle en behendige aanvallers om zich heen, functioneert de boomlange aanvaller ook als aanspeelpunt, spelverdeler en bliksemafleider.

Waar Veerman in de eerste wedstrijden vooral een stoorzender was bij vrije trappen, liet hij het verhaal dat hij niet zou kunnen koppen gisteravond in de 37ste minuut tegen FC Eindhoven met de 1-1 ook achter zich. Misschien niet een kopper als voorganger Thomas Verheydt, maar hij is duidelijk multifunctioneler. Veerman zal - zolang hij fit is - in de punt van de aanval blijven staan. Kalezic heeft daarbij ook weinig andere keuzes voor de spitspositie.

Kalmte van Kalezic
In tegenstelling tot deze site trekt trainer Darije Kalezic in deze eerste fase nog geen conclusies. ADO zit volgens hem in een overgangsfase en is bezig met ‘een proces’. Zonder veel poespas predikt Kalezic rust. Precies wat ADO nodig heeft. Een minder bekende trainer dan zijn twee voorgangers die zo min mogelijk aandacht naar zichzelf trekt en nergens over wil speculeren.

Het klinkt saai, maar het is voor de club een zegen. De afgelopen jaren voerde chaos de boventoon, zowel op het veld als naast het veld als in de bestuurskamer. Met Kalezic is het vuur nog niet helemaal geblust, maar is er in ieder geval ook geen nieuwe brandje gesticht.
4
Dinsdag 19 september 2023 om 12:24 uur

Advertentie

FC Den Haag!

Er is na de overname door Bolt/Globalon ook op hen al aardig wat kritiek geweest, maar ik moet zeggen dat ik toch een steeds beter gevoel bij ze krijg!

Ik was zelf ook sceptisch. Dat komt ook door de vorige periode met UVS. Daardoor toch zeker met weer een buitenlandse aandeelhouder eerst maar is zien hoe die het gaan doen.

Ze hebben wat mij betreft wel te lang Reijntjes de hand boven het hoofd gehouden, daar hadden ze wel eerder op moeten ingrijpen. Wel ben ik tevreden dat ze nu een Nederlandse algemeen en technisch directeur hebben aangesteld. Daarmee laten ze ook zien de club wel te willen runnen met mensen die bekend zijn met het voetbal in Nederland.

Verder hebben door de financiële inbreng (en zoals tot nu toe blijkt het ook nakomen van de financiële beloftes) van Bolt/Glabalon en doordat ze aandeelhouder zijn van meerdere clubs nu een prima selectie staan. Zonder de financiële inbreng denk ik niet dat we spelers als Veerman, van Mieghem, van der Sande en Granli hadden kunnen halen. En de toegevoegde waarde van dat ze meerdere clubs hebben zien we nu ook wederom met de huur van Che en Koudossou (en vorig seizoen dan Thomas).

Verder laten van Grinsven en Mathijsen ook duidelijk weten korte lijntjes te hebben met de (contactpersonen) van de aandeelhouder. Wat dat betreft is er duidelijk een betere samenwerking en sturing/controle van en met Bolt/Glabalon dan met UVS.
0
Maandag 4 september 2023 om 09:22 uur

slash070

rd.. schreef:

Nog even wachten op het jaarverslag.
Maar hoop toch op n fatsoenlijk financieel beleid.

Of we mee gaan doen, geen idee. Rare competitie. Gisteren Roda en Cambuur ook weer. Geen enkele logica.

Ben allang blij dat er geen karrenvrachten vreemdelingen binnen zijn gereden uit heel de wereld.
Vorig seizoen was er ook een behoorlijk spelersbudget om mee te doen, maar ik ga er nu van uit dat het dit jaar beter besteed is door 'betere mensen'. En niet alleen door een directeur of door Bolt, maar mét Bolt.
0
Zaterdag 2 september 2023 om 09:26 uur

Eeuwig Den Haag

Zou mooi zijn als Joris ook zoiets zou doen na sluit transfermarkt:

INTERVIEW | Technisch Directeur Peter Maas over de afgelopen transferwindow (NAC)
0
Vrijdag 1 september 2023 om 15:18 uur

Nu online

Rob2002, Johannes, sander75, Aad, Joost70, BigMac, S.upporter, Jacco, Marcie en 231 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 8
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie