Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

DenHaagFC17

Olitano schreef:

Stilte voor de storm ?

Zat net ff terug te denken aan de emotionele uitbarsting van tante Naat voor de camera's na afloop van het debacle bij Excelsior. Ze zei onder andere dat de club hard ging optreden. Stadionverboden uitdelen ligt voor de hand.

Waar ik bang voor ben dat zij de supporters de schuld gaat geven dat ADO Den Haag steeds maar verlies maakt. Boetes, reparaties, veel beveiliging en meer van dies zij moeten bespaard worden. Financiele bijdragen aan supportersgroepen worden afgeschaft. Iedereen moet gaan zitten waarop gehandhaafd wordt. De plaatsen in het midden van het stadion worden veel duurder waardoor er ander publiek in het stadion komt.

De gedachte van de directie is dat het slecht gaat met de club door al die foute supporters en dat het niet aan de leiding van de club ligt. Zo proberen Naat en Joris hun baantje te behouden.

Hopelijk zit er ik helemaal naast en loopt alles met een sisser af. En meneer Blitzer slikt de verhalen van de directie als zoete koek en stopt er weer een miljoentje of zeven in de club zodat we volgend seizoen weer kunnen gaan proberen om te promoveren.
Maar dat zou toch volledig terecht zijn. Ik zou het fantastisch vinden als een directeur eindelijk zou durven uitspreken dat wij vaak door (een deel van) de supporters worden teruggeworpen.
Er zijn genoeg ondernemers in Den Haag en omstreken die niet in de club willen stappen hierdoor. Het kost daadwerkelijk veel geld aan boetes en reparaties. Wij hebben heel veel extra maatregelen en beveiliging door een deel van de supporters.
Ik ken ook genoeg mensen die liever niet op de korte zijde zitten, de lange zijde momenteel niet geschikt vinden, terwijl de plaatsen aan 'de overkant' te duur zijn.

Toevallig ben ik ook supporter en ik denk dat vele met mij (de meerderheid?) juist staan te springen dat er een flink hek komt bij M, alle harde kern en sfeervakken naar G tot en met L of M gaan. Vervolgens op de lange zijde gewoon zitten met goede (duurdere?) kaarten wordt.
15
Woensdag 29 mei 2024 om 15:18 uur

Filosoof

slash070 schreef:

Filosoof, áhwe reus, ik had toch wel een wat uitgebreider charme offensief voor onze directrice verwacht van je.

Dat de club 'de handen met haar dicht mag knijpen' , en dat ze 'alle hectiek en waan van de dag uit de weg gaat', en dat vervolgens de weerwoorden van @Kees en @Aad worden doorverwezen naar ' heb je al met haar zelf gesproken' is toch wel beetje makkelijk.

Geloof het of niet, er zitten op andere tribunes dan Zuid ook nog anderen in het stadion, en zelfs thuis voor de buis. Wat is er nou eigenlijk voor hun positief zichtbaar veranderd sinds deze directie, in vergelijking met hun voorgangers, hier in een gespreid bedje kwam. Seizoen is alweer voorbij, verkwanseld door een passant trainer, we spelen nog steeds KKD, er is opnieuw een vermogen aan spelers budget over de balk gegooid aan niks.

Al met al ben ik er nog steeds niet uit wie of wat nou de schuldige is, want zo gaat dat in voetbal, aan de 2023/2024 flop.

Is dat:
A- De eigenaar
B- De directie
C- De trainersstaf
D- De Eenzame zaterdag arrestant

Voor de rest doe je je naam zoals altijd eer aan Filosoof , je stukjes lezen met rust op de box.
Slash, bedankt voor je fijne reactie! Ik ben ontwaakt uit mijn winterslaap. Zag weer het nodige voorbijkomen op deze box en ja, dan kriebelt het.

De directie heeft mijn charme offensief, voor zover daar overigens sprake van is, niet nodig. Sterker, het is alleen nuancering van mijn kant. En ik reageerde primair op Kees - die ik overigens redelijk goed ken - en zijn in mijn ogen warrige opmerking (marketing vs algemeen directeur onder andere). Bovendien door hem geschreven vanuit de stoel, zonder maar ooit een woord gewisseld te hebben met de directeur.

Je moet mensen, dus ook de directie, de kans geven nietwaar. Daarom heeft zij van mij vooralsnog het voordeel van de twijfel. Ook omdat het belangrijk is dat er continuïteit komt (en blijft). Geef de 2-koppige directie daarom tijd en gelegenheid (met mandaat van de eigenaar!) om te bouwen.

Over dat bouwen, op de site van ADO staat klip en klaar wat de visie is van de club. Voor de volledigheid, dit staat er:

"ADO Den Haag groeit naar een organisatorisch en financieel stabiele voetbalorganisatie, die structureel in een vol stadion meestrijdt om Europees voetbal. Het geïntegreerde ADO Den Haag Vrouwen strijdt structureel mee om de play offs . ADO Den Haag realiseert dit door het opleiden en ontwikkelen van talent, op en naast het veld. ADO Den Haag streeft ernaar om de maatschappelijke impact in de regio Haaglanden te vergroten door een leidende rol op zich te nemen op het gebied van sportiviteit, diversiteit en verbinding. Deze verbinding met ADO Den Haag zoeken we in de gezamenlijke (voetbal)passie van supporters, medewerkers, vrijwilligers, sporters, lokale overheden en het bedrijfsleven."

Je kunt het luchtfietserij, opportunisme, over-ambitieus of de dromen van een halve gare noemen, maar het staat er wel. En dat betekent dat de club in al haar geledingen zich daaraan moet conformeren. Je had het tenslotte ook niet hoeven opschrijven nietwaar.

Over die zichtbaarheid en wat je ervan merkt, dat ben ik wel eens. Weinig tot niets. Kun je ook uitleggen als geen nieuws is goed nieuws. Maar dat daar steken vallen, is duidelijk. Ik vond de interviews van de directeur jl weekend tenenkrommend. Gaat daar bijna staan janken, omdat er een paar pijltjes op het veld komen. Doen alsof een levenswerk in een klap wordt vernietigd. Hier had vanuit haar kant meer relativering gepast. En dan kun je nog steeds de acties veroordelen.

En jouw laatste opmerking; eigenlijk is dat ook wel de charme van betaald voetbal. Je kunt nog zoveel plannen, kopen, trainen en praten, maar uiteindelijk regeert de waan van de dag. In 90 minuten wordt de toekomst bepaald.
5
Dinsdag 28 mei 2024 om 21:34 uur

Law

Filosoof schreef:

Ik zou zeggen, vraag het haar! Zoals een andere shouter aangeeft, ze loopt voor en na wedstrijden regelmatig door allerlei ruimtes in het stadion en is voor supporters benader- en aanspreekbaar.
Moet eerlijk bekennen dat ze dit stuk goed invult. Ik heb een directeur nog nooit zo vaak tussen de supporters gezien. Is het niet in de overloop dan kom je haar ineens tegen bij het supportershome. Ze speelt in ieder geval geen verstoppertje vanuit een ivoren toren
3
Dinsdag 28 mei 2024 om 16:11 uur

Olitano

Filosoof schreef:

Het orakel Kees spreekt! Je hebt de algemeen directeur al ontmoet en gesproken neem ik aan? Net als Aad en al die anderen?

Ik vind dat de club op dit moment de handen mag dichtknijpen met deze directeur. Vertrouw erop dat de verantwoordelijken bij haar aanstelling niet over één nacht ijs zijn gegaan. Bovendien spreekt haar cv boekdelen. Als je, zoals zij, onder andere een aantal jaren hebt samengewerkt met het ongekroonde enfant terrible van het betaalde voetbal (Pieter de Waard) dan heb je heus wel iets in je mars. Ze heeft ruimschoots in diens keuken mee kunnen kijken en de nodige do's en don'ts opgedaan. Deze mevrouw weet wat ze wil en is daarmee namens de eigenaar de juiste persoon om een langere termijn visie uit te rollen. En daarbij zoveel mogelijk proberen weg te blijven bij de hectiek en waan van alle dag.

Niettemin vond ik haar interviews afgelopen weekend niet sterk. Daar legde ze nu juist niet de kracht aan de dag die ze elders wel uitstraalt. Dat betekent overigens niet dat ik vind dat ze ongeregeldheden moet afdoen als iets wat erbij hoort. Afkeuren is, zeker vanuit haar rol, nodig. Maar ik had dat meer vanuit kracht gedaan, dan als een soort Hyacinth Bucket 'keeping up the appearances'.
Er zijn diverse supporters die haar meerdere keren gesproken hebben. Soms in een groep en soms individueel. Bij verschillende gelegenheden loopt ze rond en maakt met iedereen die daar voor openstaat een praatje. Dat valt zeker toe te juichen.

Haar CV vermeldt een opleiding en ervaring op het gebied van marketing en communicatie. Algemene leiding dus niet. Alles wijst er op dat Blitzer aan de KNVB heeft gevraagd of zij een geschikte kandidaat kennen. Laat Naat nou toevallig bij de KNVB gewerkt hebben en bevriend zijn met de vrouwelijke directeur van de KNVB ! De voormalige klasgenoot van Naat werkte ook bij de KNVB en is ook algemeen directeur geworden bij een Nederlandse BVO.

Allemaal toeval of geen toeval ?
3
Dinsdag 28 mei 2024 om 15:03 uur

DenHaagFC17

Kees schreef:

Voor een persoonlijk afgewogen oordeel/voorkeur behoef je niet iemand te spreken of wat dan ook. Zijn voldoende andere "meetmomenten".

En mijn stelling dat beide functies niet te vergelijken zijn, blijft voor mij een overtuiging.
Maar zij voert nu toch de functie van Algemeen directeur light uit? Of Commercieel Directeur Plus. Hoe je het ook bekijkt, haar portefeuille bevat niet tot het voetbalgedeelte. Mathijsen staat ook naast haar, niet onder haar.

Dan heb je het dus in grote lijnen over Commercieel, Ticketing en Veiligheid.
0
Dinsdag 28 mei 2024 om 14:29 uur

Filosoof

Kees schreef:

Een commercieel directeur van een club met minimale middelen aanstellen als algemeen directeur van een hectische club zegt mij meer dan genoeg. Dan heb je je huiswerk niet goed gedaan.

Een goede commercieel directeur is nog geen goede algemeen directeur en vice versa. Zijn zulke verschillende functies.
Het orakel Kees spreekt! Je hebt de algemeen directeur al ontmoet en gesproken neem ik aan? Net als Aad en al die anderen?

Ik vind dat de club op dit moment de handen mag dichtknijpen met deze directeur. Vertrouw erop dat de verantwoordelijken bij haar aanstelling niet over één nacht ijs zijn gegaan. Bovendien spreekt haar cv boekdelen. Als je, zoals zij, onder andere een aantal jaren hebt samengewerkt met het ongekroonde enfant terrible van het betaalde voetbal (Pieter de Waard) dan heb je heus wel iets in je mars. Ze heeft ruimschoots in diens keuken mee kunnen kijken en de nodige do's en don'ts opgedaan. Deze mevrouw weet wat ze wil en is daarmee namens de eigenaar de juiste persoon om een langere termijn visie uit te rollen. En daarbij zoveel mogelijk proberen weg te blijven bij de hectiek en waan van alle dag.

Niettemin vond ik haar interviews afgelopen weekend niet sterk. Daar legde ze nu juist niet de kracht aan de dag die ze elders wel uitstraalt. Dat betekent overigens niet dat ik vind dat ze ongeregeldheden moet afdoen als iets wat erbij hoort. Afkeuren is, zeker vanuit haar rol, nodig. Maar ik had dat meer vanuit kracht gedaan, dan als een soort Hyacinth Bucket 'keeping up the appearances'.
10
Dinsdag 28 mei 2024 om 13:50 uur

DenHaagFC17

Kees schreef:

Een commercieel directeur van een club met minimale middelen aanstellen als algemeen directeur van een hectische club zegt mij meer dan genoeg. Dan heb je je huiswerk niet goed gedaan.

Een goede commercieel directeur is nog geen goede algemeen directeur en vice versa. Zijn zulke verschillende functies.
Alleen tot nu toe zijn alle mensen die erover kunnen oordelen zeer te spreken over haar. Ik hoor alleen maar goede berichten.
Alleen wat supporters en mensen die niet kunnen weten wat er op de kantoren gebeurt zijn negatief.
Vergeet ook niet dat Matthijsen de directeur is van de voetbal kant. Zij stuurt alleen commercie en kantoor aan.

Ik kan niet oordelen, echter als er geen aantoonbare redenen zijn zou ik een AD eens lekker een paar jaar laten zitten. We komen net uit een periode met 12 directeuren in 10 jaar. Het was allemaal 'niets'. De kans dat de volgende nog minder is, is vele malen groter dan andersom.
1
Dinsdag 28 mei 2024 om 12:15 uur

Johannes

GroenGeelHart070 schreef:

Ja dat kan ook zo zijn wat je stelt. Maar zou Hans Nijland dan willen? Ik denk dat de eigenaar en organisatie het echt wel allemaal ziet en hoort. Ook Natascha zal haar functioneringsgesprek krijgen en zulke zakenlui zijn groot geworden door onverbiddelijk te zijn, mogen we aannemen. Aangezien er al die tijd absolute stilte is wat de organisatie aan gaat, kunnen we alleen oordelen over wat we zien en dat is wat er op het veld (en eromheen) gebeurt.
Ook daarover zullen ze achter de schermen bezig zijn.
Veel aannames omdat we verder niks horen en dus weten
Zoals Mathijsen af en toe babbelt met die Schotse meneer zal de algemeen directeur toch ook geregeld contact hebben met de eigenaar. Dan zit er nog die RvC die ingevuld is naar wens van de eigenaar. Het wachten is dus gewoon op hun evaluatie. Hoe staat het met de plannen die een jaar geleden werden ingezet? Er werd duidelijk gecommuniceerd dat het een meerjarige planning was, waarbij promotie dit jaar nog niet verplicht was.
Zij kijken er zakelijk naar, wij met emotie. Zij hebben de tijd met hun investeringen, wij willen na de volgende kutwedstrijd dat het NU beter gaat.
Wat mij betreft mag Kalezic vertrekken en mag/moet Mathijsen blijven zitten. Over mevrouw van Grinsven heb ik niet echt een mening, behalve dat ze een enorme blunder beging na die laatste wedstrijd. Verder kan ik haar niet echt beoordelen.
1
Dinsdag 28 mei 2024 om 12:11 uur

Advertentie

Aad

GroenGeelHart070 schreef:

Het is absoluut niet dat ik er niet hetzelfde over denk, maar we mogen toch ook wel aannemen dat het geen prutsers zijn waar de miljarden toevallig naartoe zijn komen aanwaaien.
Zij stellen een functieprofiel op en vonden haar blijkbaar prima. Zij zullen echt wel alle ontwikkelingen en resultaten monitoren.
Niemand weet dan ook wat haar opdracht is
Zou het ook niet zo kunnen zijn dat er weinig respons was en er een aantal mensen die vóór haar zijn gevraagd hebben bedankt voor de eer. Als je al een zekere goede naam hebt ga je die niet te grabbel gooien bij een problemenclub als de onze. Helaas maar waar.

Zo'n Hans Nijland zou het helemaal kunnen zijn. Dik ervaring met Groningen, ook geen "gemakkelijke" club en wat mij betreft best wel te vergelijken met de onze. Hij is nu vrij nu hij geen directeur KNVB wordt. Maar dan moet eerst wel onze snoezepoes weg en die zal inmiddels wel het pluche aan haar kontje hebben hangen.
0
Dinsdag 28 mei 2024 om 11:33 uur

Kees

GroenGeelHart070 schreef:

Een Amerikaans miljardenbedrijf weet dondersgoed wat voor soort mensen op welke functies ingepast moeten worden en welke kwalificaties en karaktereigenschappen daarbij horen. Hier zal een zorgvuldige selectieprocedure aan te pas zijn gekomen en Natascha is daarop geselecteerd en uitgekozen.
Aan de hand van een missie zal zij zijn aangesteld om orde op zaken te krijgen bij onze club.
Daarom denk ik dat wij gewoon vertrouwen in AD en TD moeten blijven houden want degenen die deze mensen hebben aangesteld hebben meer verstand van zaken doen dan (laat ik het correct houden) de gemiddelde shouter op dit soort forums.

Als ik ongelijk zou hebben had 1 van ons allen de nieuwe, vermogende eigenaar van ons prachtige cluppie geworden, nietwaar?
Een commercieel directeur van een club met minimale middelen aanstellen als algemeen directeur van een hectische club zegt mij meer dan genoeg. Dan heb je je huiswerk niet goed gedaan.

Een goede commercieel directeur is nog geen goede algemeen directeur en vice versa. Zijn zulke verschillende functies.
3
Dinsdag 28 mei 2024 om 10:46 uur

Nu online

john 147, Sprinkhaan070, Franky, Alle ballen op Jort, BLEISWIJK-1, malle eppie, ADO079, purnie&pino, S.upporter, Ronaldo, DenHaagFC17, Lellow, Law en 93 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Patro Eisden
20 juli 2024 om 14:00 uur
Besloten

Advertentie