Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 10
Volgende pagina

Baco070

Wat een schande die boeren uit Friesland.

Die technisch directeur nog niet zo lang geleden in de media roeptoeteren dat Hamdi de club had geholpen met de transfer van van Ewijk en hij zijn poot stijf hield toen er andere clubs kwamen die eventueel meer wouden betalen dan Heerenveen.

En dan nu een speler voor de helft van zijn waarde verkopen aan een Engelse club ook nog, zodat je niet zo veel hoeft af te staan aan Den Haag en zelf lekker een nóg hogere doorverkoop percentage bedingt zodat wanneer de echte dikke klapper komt je zelf een nog grotere stuk van de taart kan vangen.

Ik hoop oprecht dat Milan transfervrij vertrekt of dat Coventry hem lekker ruilt met een andere speler zodat ze er zelf ook geen euro extra meer aan verdienen.

Eerst volgende keer dat Heerenveen interesse heeft in een speler van ons hoop ik dat de technische mensen bij ons deze vieze streek onthouden.


0
Donderdag 27 juli 2023 om 14:01 uur

opper

INTERVIEW Joris Mathijsen gaat vol voor nieuwe uitdaging

door Wilber Hack

AMSTERDAM - Ruim een jaar na zijn gedwongen vertrek als technisch directeur bij Willem II is Joris Mathijsen bij ADO Den Haag weer in dezelfde functie aan de slag gegaan. De 84-voudig international uit Goirle gaat een uitdaging niet uit de weg. Chinese eigenaren, Haagse prominenten en tal van trainers beten zich de tanden stuk. Ook Dick Advocaat slaagde er niet in om zijn Haagse liefde weer op het winnende spoor te zetten.

,,Dat gaat alleen als we een dikke streep onder het verleden willen zetten en vanaf nu samen gaan bouwen", is de overtuiging van Mathijsen. ,,Iedereen heeft er de afgelopen jaren op zijn manier keihard aan gewerkt. Om wat voor reden dan ook is het niet gelukt. Vanaf nu moet de overtuiging gaan leven dat ADO Den Haag succesvol kan zijn, een club die straks in de Eredivisie zijn waarde kan bewijzen."

De voetbalpotentie van Den Haag en omstreken is een van de redenen dat Mathijsen in mei besloot om zich voor drie jaar aan de club te binden. ,,De aanwezigheid van enorm veel talent in de regio is de belangrijkste basis om een gezonde Eredivisie-club te worden", zegt hij. ,,Bovendien is ADO een club met historie. Het prachtige stadion met de vele sponsormogelijkheden geeft uitzicht op een gezond bestaan in de Eredivisie."

Mathijsen gelooft bovendien in de visie van de Bolt BV van de Amerikaan David Blitzer, sinds een jaar eigenaar van de Haagse club. FC Augsburg, Crystal Palace, SK Beveren, Estoril, Brøndby en Real Salt Lake zijn de clubs waar ADO door de inbreng van Blitzer, die ook belangen heeft in de Global Football Holdings Group waaronder die clubs vallen, mee gaat samenwerken. ,,Met als uitgangspunt dat elke club zijn eigen identiteit kan behouden", aldus Mathijsen. De eigenaar ziet de Nederlandse competitie als een plek waar jonge spelers zich kunnen ontwikkelen. Natuurlijk is een van de doelen talenten op te leiden en ze eventueel door te verkopen.

Het aanstellen van een nieuwe trainer was de eerste klus voor Mathijsen. Gezien het grote aantal veranderingen lag de prioriteit bij een Nederlandse trainer, die de competitie kent, ooit promotie realiseerde en met jonge talenten kan werken. ,,We kwamen al snel bij Darije Kalezic uit", aldus Mathijsen. ,,Na diepgaande gesprekken bleek er een match te zijn. Hij raakte steeds meer overtuigd van onze plannen."

Tijdens het gesprek gaat het mobieltje van Mathijsen geregeld over. De nieuwe Haagse 'td' is volop bezig om nieuwe spelers naar de club te halen. Hij volgt daarbij een tweesporenbeleid. Hij kan gebruik maken van spelers die al actief zijn bij andere clubs van de Amerikaanse eigenaar, maar even elders ontwikkeld dienen te worden. ,,De afgelopen weken hebben we een goed beeld gekregen van de talenten uit de eigen jeugd. Die konden meetrainen met de A-selectie. Daarna gaan we zoeken bij die andere clubs, dan in de rest van Nederland en als laatste eventueel over de grenzen."

Over het budget dat hij tot zijn beschikking heeft, doet Mathijsen geen uitspraak. ,,Als je wilt promoveren is het spelersbudget belangrijk, maar niet alleen dat budget. In veel facetten is ADO al Eredivisie-waardig, maar er moeten nog stappen gezet worden op weg naar verdere professionalisering."

Mathijsen beseft dat ADO de selectie in zijn eerste jaar relatief laat op orde zal hebben. Dat proces is nog volop aan de gang en loopt door tijdens het trainingskamp op de Wageningse berg, dat maandag begint. Mathijsen gaat uiterst zorgvuldig te werk om een uitgebalanceerde selectie samen te stellen. Zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie met een basis om meteen door te groeien. Dat is immers het doel. ,,Ook al moet er een vrijwel nieuw team worden geformeerd en is de hoofdtrainer met zijn assistenten nieuw, we gaan voor het hoogst haalbare. Supporters en sponsors begrijpen wel dat het bouwen van zo'n nieuw team tijd kost", zegt Mathijsen. ,,Je kunt op verschillende manieren promoveren. De play-offs zijn in mei. Dat is pas over tien maanden. Daar kun je met een nieuwe groep naartoe werken als het via de ranglijst niet lukt."

Een paar jaar geleden hadden enkele andere clubs interesse in Mathijsen, die besloot Willem II trouw te blijven. Dat hij er zijn contract niet kon uitdienen, ervaart hij als pijnlijk. Vol passie stort hij zich op een nieuwe klus. ,,Bij ADO is het startsein gegeven voor een nieuw traject, daar stel je mensen voor aan. Dan wil je zo'n traject ook afmaken. Er ligt een mooie visie, maar we moeten het samen doen. Daar zal ik me de komende drie jaar op focussen."
0
Woensdag 26 juli 2023 om 10:54 uur

slash070

BLEISWIJK-1 schreef:

Het zal wel vloeken voor sommige zijn. Maar zo lang Mathijsen goed met vd. Dussen door een deur kan. Dan geloof ik dat het technische beleid in goede handen is. En recent heb ik ze toch nog vriendelijk bij elkaar zien staan.

Voor de rest bepaald het budget van Bolt wat er mogelijk is.
Joris Mathijsen is aangesteld als Technisch Directeur die het hele voetbalgedeelte onder zijn hoede heeft. Wat dat voor ons geheime beleid ook mag zijn, iedereen zal daarin mee moeten gaan. Samenwerking is er al jaren niet geweest tussen de verschillende afdelingen, dat zou nu met Mathijsen gaan veranderen. Dus dat is mooi.

Zal trouwens wel een beetje raar zijn als Vd Dussen boos ipv vriendelijk zou kijken naar 'zijn baas' Mathijsen, en stiekem een supertalent op de opleiding verstopt om tegen te werken
0
Zaterdag 22 juli 2023 om 11:36 uur

haguhnees87

Sprinkhaan070 schreef:

Wat een onzin shout zeg. In Maart wist Mathijsen nog helemaal niets. De 3e speler komt gewoon via Augsburg uit het netwerk van de eigenaar.

Mathijsen zet naar mijn mening hoog in, bijvoorbeeld het gerucht betreft Akman. Alleen willen deze spelers nog geen keuze maken of wachten op iets beters. Ik verwacht dat de betere spelers pas aan het eind van de transferperiode komen.
Denk wat je wilt
Mathijsen weet al lang dat hij directeur zou worden.
Dit komt van schwiebbe af die zegt ook als ADO nu tegen Scheveningen speelt waar hij ook assistent is dat Scheveningen wint zo droevig is het bij ADO.
De 3 spelers die gehaald zijn blijken wel echt beter te zijn en wat toe te voegen volgens hem.

En die akman die gaat nooit niet komen die heeft veel betere aanbiedingen. Net zoals bannis waar ze toch op het laatste moment zijn afgewezen omdat er een club uit Qatar kwam.
0
Vrijdag 21 juli 2023 om 21:51 uur

rd..

ADOZoetermeer schreef:

Dat is zijn goedrecht, maar ga niet roeptoeteren dat het niet bestaat!
Ik heb er exact niks over gezegd. Je probeert constant een willekeurig punt te maken over de rug van een ander. Net als dat je veel moeite had met het feit dat een vrouw directeur van onze FC werd. Werd het 'moderne gedoe' of woorden van gelijke strekking erbij gesleept. Nergens voor nodig, wat mij betreft. Maar dat mag jij anders vinden.
0
Zondag 16 juli 2023 om 19:07 uur

R.E.

Johannes schreef:

Mathijsen haalt voor in de as karakterspelers waar Kalezic al mee gewerkt heeft. Grote plus!
Als ik toch een kritisch geluid mag laten horen: de meerwaarde van het (net)werk van Mathijsen, waar hij bij Willem II bekend om stond, is met de eerste twee nieuwe spelers nog totaal onzichtbaar. Het gaat immers om spelers die al bij MVV onder Kalezic getraind hebben (en die Kalezic dus bij iedere willekeurige technisch directeur had kunnen aandragen). De kans op echt enorm positieve verrassingen zoals Isak en Sol bij Willem II, lijkt me bij deze twee spelers ook niet héél groot, mede gelet op hun leeftijd en voorgaande clubs. Hoe begrijpelijk dit misschien ook is, ik hoop dat het netwerk van Mathijsen breder is dan dit. Tot nu toe doet het vertrouwen op eerdere spelers van Kalezic een beetje denken aan de tijd van Van As, die voor zijn "netwerk" héél afhankelijk was van zijn voorgaande werk bij NAC.
0
Donderdag 13 juli 2023 om 12:12 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

'Mathijsen gespot met oud-jeugdspeler ADO'
Technisch directeur Joris Mathijsen is vanmiddag in Delft met een oud-jeugdspeler van ADO Den Haag gespot.
Lees het nieuwsbericht
0
Maandag 10 juli 2023 om 20:04 uur

BLEISWIJK-1


Stan Wagtman
@Stanwagt
·
45s
Tristan Dekker, voormalig speler van ADO, zou vandaag in Delft gespot zijn met technisch directeur Joris Mathijsen. De rechtsback is transfervrij na een periode bij VVV-Venlo. Al zijn er geen foto's van Dekker en Mathijsen samen, dus we houden een slag om de arm.
0
Maandag 10 juli 2023 om 20:02 uur

Advertentie

grijze gek

Edwin van der Sar heeft tijdens zijn vakantie in Kroatië een hersenbloeding gehad. De 52-jarige oud-topkeeper en voormalig Ajax-directeur is opgenomen op de intensive care. Ajax meldt dat zijn toestand stabiel is.

En dit doet stress toch met een mens 😩
0
Vrijdag 7 juli 2023 om 18:04 uur

grijze gek

Bolskie schreef:

Verschrikkelijk die gemeente..
0
Woensdag 5 juli 2023 om 19:24 uur

Nu online

Joost70, Superfan, Jacco, Rob2002 en 132 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 10
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie