Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

De snor heb echt gelijk het nederlandse voetbal is zo goed als bankroet?Het valt mij op dat je het tot nu toe alleen in nederland hoort ?in de ons omringede landen hoor dit veel minder...

 

veendam valt mogelijk binnen 2 weken om?

rkc nu weer meer dan 11 miljoen schuld?

feyenoord 40 miljoen schuld?

ado 2,5 miljoen schuld ?ok dat is nog vanuit het verleden dan?

 

kortom jupiler 15 clubs zwaar in de schulden

eredivisie 10 clubs met schulden

 

er moet echt wat veranderen anders houd het een keer op?

 

0
Woensdag 17 februari 2010 om 12:43 uur

Bert

Bij RKC is het nog erger dan bij ons:

 

AMSTERDAM - RKC Waalwijk zit nog dieper in de schulden dan voorheen. Dat blijkt uit het pas gepubliceerde jaarverslag over het seizoen 2008/2009. Het schuldbedrag is gestegen naar een bedrag van boven de elf miljoen euro.
© ANPDe huidige hekkensluiter in de eredivisie heeft een schuld van 11.158.243 euro, meldt het Brabants Dagblad.

De helft van dit bedrag bestaat uit kortlopende schulden van ongeveer 5,1 miljoen euro. De resterende zes miljoen zijn ontstaan uit langlopende schulden.



De vraag is hoe de club uit Waalwijk dit miljoenenbedrag gaat saneren.


Voortbestaan

Eerder dit seizoen was het voortbestaan van de club nog onzeker. RKC Waalwijk kampte met een schuld van bijna 2,5 miljoen euro.

Alleen door een reddingsplan van de gemeente en het clubbestuur werd een faillissement op het laatste moment afgewend.

 

0
Woensdag 17 februari 2010 om 11:31 uur

miq72

oodh schreef:

Precies! Dat wordt moeilijk ballen zonder Bosschaart, Knopper, Buijs, Luijckx. Maak me daar dus wél zorgen om.

Sinds het vertrek van Wetzel (zal trouwens ook wel weer geld kosten...) heb ik geen idee wie er met voetbalverstand zich ermee bemoeit. Onze trainer vast niet, die is bezig met overleven en niet met de toekomst.

De enige waarvan zeker is dat ie weggaat van deze 4 is Luijcks !!Buijs heeft nog een contract en knopper en Bosschaert zulleen waarschijnlijk een aanbieding krijgen op een veel lager niveau of zullen misschien wel geen aanbieding meer krijgen .Met Zwinkels ,Kum ,Ammi ,derijck ,M.Pique ,v/dBergh ,Toornstra ,Immers ,Oper ,Hulst en bijv.een Vicento heb je toch nog aardig wat over .Als bovenstaande spelers zouden vertrekken en je haalt er een paar zou je naar mijn mening nog een alleraardigst elftal kunnen hebben zeker als de jonge jongens zich doorontwikkellen ,want ook in het 2e lopen er 2 of 3 die zeer zeker in aanmerking zouden kunnen komen volgend jaar .Tevens denk ik dat een andere shouter de spijker op zijn kop sloeg met de opmerking dat we eerst maar eens in de eredivisie moeten blijven .Want 1 zwaluw maakt nog geen zomer .

0
Maandag 15 februari 2010 om 17:14 uur

Mike

Haagse Roel schreef:

Zat net nog ff GGH tv te kijken, leuke interviews met  o.a. , Santy, Barry , Ricky en Atteveld...........en ja zelfs Luinge ( toch wel sportief van  hem ) . Leuke peer toch die Alberto

 

Ik had het al eerder gezegd...een ooievaar ;)maakt nog geen zomer.......maar met dit team kunnen we toch niet degraderen.

 

Heb de indruk dat Ricky en Raymond de strijdbijl hebben begraven, Jens en Santi spelen zeer verdienstelijk , die gekke Bossie, had hem allang afgeschreven, speelt toppie in het centrum. Danny doet het prima als rechtsback. Luijkx maakt zijn belofte waar dat ie volledig voor FCDH gaat , en Oper bewijst in 15 minuten dat ie 10 x beter is als die zgn Balkanreus.

Ik wil je aanstekelijke positivisme niet de grond in boren.

Je hebt grotendeels gelijk; met dit team hoeven we niet degraderen.

De beoordeling die jij over de spelers hebt moet je wel afzetten tegen de wel zeer matige tegenstand. Er liep bij Willem II nauwelijks een speler van eredivisie-niveau. De verdediging kwam nauwelijks onder druk. Lekker spelen zo! Toornstra en Hulst zijn opvallende talenten en in mijn ogen beter en verder dan Verhoek en Immers.

Wat mij positiever stemt zijn, met name Ricky, Knopper en Oper, die laten zien dat ze in dit team een meerwaarde kunnen brengen. En dat is wat we zo gemist hebben.

0
Maandag 15 februari 2010 om 08:32 uur

Mike

Ooievaar schreef:

Ik denk denk dat de selectie op dit moment goed genoeg is om Willem II te verslaan. Maar eigenlijk zou je je eigenlijk alleen maar hoeven af te vragen met hoeveel er vanavond gewonnen zou worden. Maar daar is absoluut geen sprake van. Trainer en spelers hebben vanavond onze steun broodhard nodig.

 

Als men ook Atteveld wil ontslaan - iets wat ik volledig onterecht zou vinden - dan mag die hele RvC inclusief Kallen gelijk ook opstappen.

 

De zegeningen van deze club zijn mij compleet duister. Er loopt nu van alles rond bij de club: zakenlieden met twijfelachtige motieven of geloof je in Sinterklaas?, cricketers, ijdeltuiten, en baantjesjagers. Allen hebben ze één ding gemeen. Ze hebben geen allen verstand van voetbal,geen hart voor ADO -hooguit voor Quick -  en helpen derhalve de club nou niet bepaald vooruit. 

 

Wetzel was een ijdeltuit en lichtgewicht die een hoop ellende heeft veroorzaakt door alles en iedereen tegen zich in het harnas te jagen, en een sterk geromantiseerd beeld van de werkelijkheid te creëren, na eerst te zijn weggelopen van diezelfde werkelijkheid, maar naar mijn mening zijn de problemen met zijn vertrek bij lange na niet opgelost. 

 

Er zal toch heel snel een duidelijke visie ontwikkeld dienen te worden, met mensen aan het roer die wèl verstand van zaken hebben anders steven je af op degradatie en een miljoenentekort waar de honden geen brood van lusten. Iedereen zal dan over elkaar heen vallen om de beschuldigende vinger naar een ander te wijzen, maar de ramp is niet te voorzien.

 

Deze club wordt tot op de dag van vandaag uitermate slecht en amateuristisch geleid. Triest maar waar. Club en achterban verdienen beter dan deze bende die nu de scepter zwaait.

 

Overigens kende ADO hoogtijdagen toen er nog clubmensen in het bestuur zaten, die er voor de club zaten en voor de club alleen. Al die avonturiers daarna hebben weinig vreugde gebracht.

 

 

 

Over welke achterban heb jij het?

Die achterban bestond tot ca 3 jaar geleden uit 3500 man en die hebben de afgelopen jaren voor meer ellende gezorgd dan Wetzel.

Het voetbal in Den Haag wordt niet meer bepaald door clubs als ESDO, Texas en Oranjeplein.

De achterban van clubs als Quick Boys, Ter Leede, HBS en DSO is vele malen groter.

Wil je eredivisie spelen in deze regio zul je een ander publiek moeten aanspreken. Dat doet vd Kallen en dat deed ook die arrogante Wetzel.

Mijn zoontje zit in het Westland op school en dat was per traditie een Feyenoord-regio. Wetzel is er met 2 spelers een halve dag op school geweest om over ADO te vertellen en de helft van zijn klas loopt nu met een ADO-sjaaltje.

IK geloof dat je dat soort dingen in je kritiek over het hoofd ziet!

0
Zaterdag 13 februari 2010 om 18:14 uur

g

Eredivisie duikt diep in het rood © Infostrada Sports


Uitgegeven: 12 februari 2010 19:46
Laatst gewijzigd: 12 februari 2010 20:49

NIJMEGEN - De eredivisie is in het seizoen 2008-2009 diep in het rood gedoken. De achttien clubs kwamen gezamenlijk uit op een negatief netto resultaat van 31 miljoen euro. Dat is vrijdagavond in Nijmegen door de KNVB bekendgemaakt.

Slechts acht clubs sloten het vorige seizoen in de plus af. De KNVB liet de namen van de winstgevende clubs in het midden.

Van Feyenoord is bekend dat de Rotterdamse club de voorgaande jaargang heeft afgesloten met een recordverlies van 16,9 miljoen euro.

In het seizoen 2007-2008 was het netto eindsaldo in de eredivisie nog zeer positief: 64,2 miljoen euro. Toen waren er nog maar drie eredivisieclubs die in het rood eindigden.

Ook in de twee seizoenen ervoor viel het eindresultaat in de eredivisie nog positief uit, maar lang niet zo hoog als in het seizoen 2007-2008. In de drie seizoenen tussen 2005 en 2008 kwam de eredivisie nog uit op een totaalbedrag van 78 miljoen in de plus.

Transfermarkt

Volgens de KNVB zijn in het seizoen 2008-2009 de eerste gevolgen van de recessie goed zichtbaar. Een belangrijke verklaring voor het sterk verslechterde resultaat is de stagnatie op de transfermarkt. In vergelijking met het seizoen ervoor deed zich een afname van 60 miljoen euro voor.

De KNVB doet sinds drie jaar onderzoek naar de financiële resultaten van de clubs in de eredivisie. ''Over de afgelopen vier jaar gezien, staat de eredivisie nog steeds boven de nul'', liet KNVB-manager Ron Francis weten.

''Daarom is het ook niet zo erg om een keer flink in de min te eindigen. Profclubs hebben immers geen winstdoelstelling. Maar de economische recessie werkt in het huidige seizoen natuurlijk wel in alle hevigheid door. Daarom is het de hoogste tijd om maatregelen te nemen.''

Kostenbesparingen

De eredivisieclubs bereikten donderdag tijdens een vergadering in Oosterbeek al een akkoord over een plan van aanpak om de grote financiële problemen te bestrijden. ''Daarbij zijn kostenbesparingen van groot belang'', lichtte Francis toe.

''Vooral de salarissen moeten omlaag. Niet alleen van de spelers, maar ook van trainers, directieleden en overig personeel. Dat is de grootste kostenpost voor een betaaldvoetbalorganisatie.''

Beu

Ook komt er op korte termijn een werkgroep die strengere (financiële) regels moet gaan opstellen voor clubs die een licentie willen hebben en houden voor het betaalde voetbal.

''Daarbij zal onder meer aan de orde komen of er een maximaal percentage van de begroting of van de omzet moet worden vastgesteld dat een club aan salarissen mag besteden'', gaf Francis aan.

''We zijn het bij de KNVB beu dat het betaalde voetbal in Nederland steeds in één adem wordt genoemd met financiële problemen. Daar willen we nu een einde aan gaan maken.''

Omzet

De omzet in de eredivisie is vorig seizoen licht gestegen. In totaal kwam er bij de achttien clubs bijna 429 miljoen euro binnen. Dat is volgens KNVB-manager Ron Francis anderhalf procent meer dan in het seizoen ervoor.

PSV haalde met ruim 74 miljoen de hoogste omzet, gevolgd door Ajax (ruim 67 miljoen), Feyenoord (ruim 43 miljoen) en FC Twente (ruim 35 miljoen). AZ zette in het kampioensjaar bijna 28 miljoen om. FC Volendam degradeerde met een omzet van amper 6 miljoen. De gemiddelde netto omzet in de eredivisie bedroeg bijna 24 miljoen.

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 22:06 uur

g

super fc denhaag schreef:

we moeten gewoon winnen morge. anders is het waarschijnlijk de laatste x een volle bak thuis. als het al is uitverkocht. ben wel benieuwd met oper in de spits morge. kan hij het verschil gaan maken? of hebben we na powel en milic weer een mislukkeling aangetrokken?

Oper is in ieder geval gewend om op eredivisie niveau te spelen. Powel en Milic niet. Dat is (een bescheiden) voordeel.

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 21:54 uur

den haag

 

 

ADO heeft beroerde thuisbalans tegen Willem II
12/02/2010 12:42

De Eredivisie is dit weekeinde toe aan de 23ste speelronde. VI blikt vooruit op de cruciale wedstrijd tussen de laaggeklasseerde clubs ADO Den Haag en Willem II van zaterdag.




ADO DEN HAAG
Klassering 16de plaats
Het is dat ADO Den Haag in het laatste weekend van januari SC Heerenveen met 2-1 wist te verslaan, want de dertien wedstrijden daarvoor leverden acht Haagse nederlagen en vijf remises op. De ploeg van trainer Raymond Atteveld begon het seizoen nog zo voortvarend met klinkende zeges op Vitesse, RKC Waalwijk en AZ, maar van een 'Atteveld-effect' is inmiddels totaal geen sprake meer. De thuiswedstrijd tegen lotgenoot Willem II komt wellicht als geroepen, omdat de Tilburgers dit seizoen pas drie punten (één zege bij RKC Waalwijk) wisten veilig te stellen op vreemde bodem.

Opvallend Het Haagse kwartiertje was tot nu toe pas één keer echt van kracht, in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen. Cijfermatig is er voor ADO zeker geen sprake van een thuisvoordeel. Zeven van de twaalf nederlagen kwamen tot stand op Haags grondgebied, terwijl ook het aantal behaalde punten (zeven van de achttien) karig te noemen is. De Hagenezen zijn met slechts tien gemaakte goals dan ook de hekkensluiter als het gaat om het halen van punten én om scoren in eigen stadion, nog onder de gedoodverfde degradatiekandidaat RKC.

Afwezigen Piqué (voet), Rankovic (knie), Immers (enkel). Onzeker: Knopper (lies).




WILLEM II
Klassering 17de plaats
Sinds de aanstelling van Alfons Groenendijk als hoofdcoach op 17 februari 2009 heeft Willem II nauwelijks indruk kunnen maken. Waar Groenendijk vorig jaar het werk van zijn voorganger Andries Jonker, nu assistent-coach van Louis van Gaal bij Bayern München, wist voort te zetten door de Tilburgers vanaf een elfde plek na speelronde 23 naar de twaalfde positie in de eindstand te loodsen, daar weten de Tricolores nu dat ze op bezoek bij ADO Den Haag een belangrijke slag in de strijd om lijfsbehoud kunnen slaan.

Opvallend Frank Demouge speelde in het vorige Eredivisieseizoen een belangrijke rol in de middenmootpositie van Willem II. De van NEC overgekomen aanvaller bloeide tijdelijk op in Tilburg en vond in de eerste seizoenshelft dertien keer het net. In 2009 waren er nog slechts vijf competitiegoals van Demouge te tellen en in het nog prille 2010 welgeteld één. Dat verlies aan vorm is echter niet terug te zien in het Tilburgse doelsaldo. Nu staat de teller na 21 duels op 25, vorig jaar scoorde Willem II er 26. De slechte positie op de ranglijst is met negen geïncasseerde treffers méér (41 om 32) vooral te wijten aan een grotere defensieve wanorde.

Afwezigen Gregoire (enkel), Mäenpää (enkel), Quasten (knie), Swinkels (enkel), Akgün (hamstring), Van der Struijk (hamstring), Livramento (ziek), Kargbo (ziek), Zijler (geschorst).



Onderlinge historie

ADO Den Haag ontving Willem II twaalf keer in de Eredivisie en won pas drie duels van de Tilburgers. De overige zes nederlagen en drie gelijke spelen bieden weinig houvast voor het in het Forepark toch al zo tobbende thuisteam.

De laatste vijf onderlinge duels in Den Haag


Seizoen Wedstrijd Uitslag
2003/04 ADO Den Haag-Willem II 0-1
2004/05 ADO Den Haag-Willem II 0-1
2005/06 ADO Den Haag-Willem II 1-1
2006/07 ADO Den Haag-Willem II 2-1
2008/09 ADO Den Haag-Willem II 0-1



 

0
Vrijdag 12 februari 2010 om 14:27 uur

Advertentie

g

miq72 schreef:

Zo een reactie is wel een beetje jammer!!Als je reageert prima en een reactie met de juiste feiten zou nog mooier zijn !!!Tegen twente speelde we met een middenveld Bosschaert -Buijs-Immers .Ben benieuwd welke 2 jij de aanvallende vind van deze 3 .Tegen Az speelden we met v/d Bergh als verdedigende middenvelder .Dus hou je wel aan de feiten en verrtel mij niet dat ik verkeerde voorbeelden aanhaal ,terwijl jij klaarblijkelijk niet eens weet wie er speelde en hoe we speelden in deze wedstrijden, want ook Soltani en Verhoek waren deze wedstrijden alleen maar bezig met verdedigen .En als jij vindt dat wij maar als een stelletje debielen moeten gaan aanvallen zoals tegen Sparta met Immers en Ricky die als een kip zonder kop naar voren renden ,omdat we zonodig het spel thuis moeten maken wens ik je veel plezier volgend jaar tegen omniworld thuis .

Als je een paar bladzijden terugkijkt, zie je dat hij dat inderdaad leuker vindt: aanvallend voetbal, tig tegengoals per wedstrijd en liever Jupiler League dan eredivisie. Alles om maar te laten zien dat ze niet alleen supporters zijn 'als het goed gaat'... alsof die tienduizend man die er nu regelmatig zitten op het succes van ADO afkomen (sic).

0
Donderdag 11 februari 2010 om 20:52 uur

Vincent

Jacco schreef:

ik heb het shirt van Rankovic....als ik die berichten op Ebay lees dan zijn de reacties ook erg wisselend.

 

Ik heb de verkoper al een mail gestuurd maar nog geen reactie

ja ik ken ook net naar de feedback inderdaad..

sommige hebben hem al rond de 6e gehad..

26e gekocht, dus de 12 dagen zijn net voorbij

opvallend is dat er pas 7 feedbacks zijn..

en die ene negatieve is van milic koper....

 

slechte afhandeling royke09 ( 1 ) 07-feb-10 11:30
Eredivisie Wedstrijdshirt ADO Den Haag Bogdan Milic (nummer 250566887566) EUR 185,00
 

0
Woensdag 10 februari 2010 om 22:18 uur

Nu online

Bolskie, Rossi, Franky, LeoH, Max, Marcie, ADO079, Marko1969, Eeuwig Den Haag, kojak1, AussieAdo, 070FCDH070, fcdh-denhaag, Haraldberg1 en 186 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
Morgen om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26