Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Ron001

Speler van Cambuur ?? (Linksback!!) Heeft de zelfde speelstijl als onze Shoef-shoef....!!

Is veel goedkoper!! En intresant hij de eredivisie aan kan!!

 

En Plet (spits) sccorde makkelijk en veel in de hoofdklasse A bij Lisse, en doet dit nu ook in de bierlige!! Kan aan het nivo verschil liggen, als deze gelijk waardig is, maar een speler om in de gaten te houden!!!

 

 

 

0
Woensdag 20 januari 2010 om 13:36 uur

Kees

In de seizoenen waarin door nationale teams niet wordt toegewerkt naar een groot eindtoernooi - zoals in 2010/2011 - begint de eredivisie in het tweede weekeinde van augustus. De eerste speelronde van het komende seizoen vindt derhalve op 6, 7 en 8 augustus plaats. Een week later, op vrijdag 13 augustus, begint de Jupiler League.

0
Maandag 18 januari 2010 om 15:03 uur

Joost

Milic: "Atteveld heeft me wakker gemaakt"

De spontaniteit spat er van af, de twinkeling in de ogen verraadt dat het goed gaat met Bogdan Milic. De 21-jarige spits van ADO Den Haag leek al zijn in eerste jaar afgeschreven te worden bij de Residentieclub, maar inmiddels is alles anders.

André Trompers
DEN HAAG

Milic kreeg een kans van Raymond Atteveld en pakte deze met beide handen aan. De spits begint nog te zweven als hij spreekt over zijn eerste invalbeurt onder Atteveld, die kort voor het einde van de competitie in het seizoen 2008/2009 André Wetzel opvolgde als hoofdtrainer bij de Hagenaars. "Hij heeft me wakker gemaakt. Sinds het moment dat hij hoofdtrainer is speel ik elke wedstrijd." De Montenegrijn is duidelijk content met zijn huidige oefenmeester al weigert hij ook maar iets negatiefs te zeggen over Wetzel, de man die hem enkel als wisselspeler enkele malen gebruikte. "Ik neem hem niets kwalijk. Ik geef geen kritiek op coaches. Ik vind dat je het als speler zelf moet laten zien op het veld."

Vele voetballers kunnen een voorbeeld nemen aan de Montenegrijnse jeugdinternational, die zich in zijn eerste jaar in Nederland ondanks alle tegenslagen erg goed staande hield. "Al was het wel even wennen toen ik hier kwam. Het is heel anders dan in mijn land, ik zag hier vooral heel veel fietsen." Fietsen zelf doet Milic nog niet met zijn 2,01 meter lange lijf, maar genieten van Nederland des te meer. "Ik voel me hier echt goed thuis. Ik zit op een goede rustige plaats (Ypenburg) en heb alles bij de deur."

Liefde
Milic woont echter wel alleen. "Want mijn vriendin werkt zelf nog in Montenegro, natuurlijk mis je elkaar, maar we hopen in de toekomst wel samen te zijn." De spits geeft zijn vriendin echter alle ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en gebruikt de vrije momenten vooral om met ploeggenoten op pad te gaan. "Ik ga vaak met Aleksandar Rankovic naar de stad en ook met Lex Immers, Robert Zwinkels, Ahmed Ammi en Barry Ditewig heb ik veel contact." Niet toevallig de jongens, buiten nieuwkomer Ditewig dan, die Milic door zijn moeilijke eerste jaar heen sleepten. "Ik heb dan ook geen moment gedacht om hier te vertrekken, iedereen was goed voor me en had vertrouwen in me."

Fles champagne
Het gaf de centrumaanvaller een goed gevoel en het sterkte hem om hoe dan ook alles te blijven geven voor de club die hem, voor naar verluidt zeshonderdduizend euro, naar de Eredivisie lokte. "Natuurlijk had ik thuis wel eens momenten dat ik me afvroeg waarom het niet goed ging, maar ik heb altijd vertrouwen gehouden." Wat niet wegneemt dat hij dolblij was toen hij dit seizoen tegen Vitesse eindelijk trefzeker was.

"Ik begon het seizoen met een blessure aan mijn hiel. Uiteindelijk ben ik er vanaf geholpen door een middeltje van een karatekampioen uit Montenegro." Door het wondermiddel kon hij in de derde wedstrijd van deze voetbaljaargang al in de basis beginnen en hij betaalde het vertrouwen van Atteveld direct uit. Hij scoorde een van de drie treffers op bezoek bij de Arnhemmers (1-3 winst). En daar bleef het niet bij.

Tegen RKC zou ik weer in de basis staan, had de trainer me al gezegd. Maar ik wilde hem terugbetalen en weer scoren. Op de training heb ik met hem gewed dat ik dat ook zou doen. Op vrijdag ging ik naar zijn kantoor toe en heb ik hem gezegd dat hij die fles champagne alvast maar moest kopen, ik had zoveel vertrouwen. En ja, toen maakte ik de 1-0. Ik ging toen gelijk naar de trainer toe en maakte het gebaar van uit een fles drinken, dat kon je op televisie goed terug zien."

Hoewel de Montenegrijns prof inmiddels een vaste waarde is bij ADO wil dat niet zeggen dat hij zijn doel heeft bereikt. Milic hoopt in de toekomst hoe dan ook een stapje hogerop te maken, maar spreekt zich daarover nog niet heel openlijk uit. Als het kan wil hij zijn grote voorbeeld Thierry Henry achterna, al wordt hij bij zijn club vooral vergeleken met Jan Koller, een speler die vergelijkbare kwaliteiten heeft als Milic. "Heel leuk natuurlijk als je met een bekende speler wordt vergeleken. Ik ben lang, kopsterk, maar voor mijn lengte ben ik zeker niet langzaam en ook technisch goed onderlegd."

Montenegro
Kwaliteiten waarmee hij uiteindelijk ook het nationale elftal hoopt te vertegenwoordigen. Als jeudginternational speelde hij al diverse wedstrijden voor zijn land, maar een uitnodiging voor de 'grote jongens' is er nog niet gekomen. "Het is mijn droom. Ik ben daar geboren en wil mijn land vertegenwoordigen." Montenegro timmert als nationale ploeg aan de weg en beschikt over diverse grote spelers, denk aan Stefan Jovetic (Fiorentina) en Mirko Vucinic (AS Roma). "Maar ook de spelers uit de Montenegrijnse competitie zijn niet slecht alleen het is als voetballer lastig om daar weg te komen. Je moet het treffen met een juiste zaakwaarnemer, die je in een groter voetballand weet onder te brengen."

Milic had dat geluk en is zonder meer een tevreden mens in Nederland al keert hij nog met regelmaat terug naar zijn geboorteland, dat pas jaren na de oorlog zelfstandig werd. "Tijdens de oorlog was ik natuurlijk nog jong. Als kind ben je bang voor alles en op televisie zagen we verschrikkelijke dingen, al die bombardementen in Belgrado, het staat me nog helder bij." De toen nog kleine Bogdan en zijn familie waren echter veilig. "Ze vertelden ons dat we absoluut niet bang hoefden te zijn. In Belgrado was het verschrikkelijk, maar bij ons was het niet gevaarlijk."

Voorbeeldfunctie
Of hij ooit terugkeert naar zijn geboorteland? "Daar wil ik nog niet aan denken. Ik ben nu 21 jaar en heb nog een hele toekomst voor me. Ik wil in geval door in het wereldje", want zo besluit hij: "I like football". Het is hem aan te zien ook, de goedlachse jongeman geniet met volle teugen van zijn bestaan als voetbalprof in het Haagse. In een uur tijd komt er geen onvertogen woord uit zijn mond. Bogdan Milic weet om te gaan met zijn voorbeeldfunctie.

0
Maandag 18 januari 2010 om 11:24 uur

hjfff

Even iets wat me irriteert; onze officiele site.

 

Vergeleken met sites van andere clubs is die van ons echt heel saai.

Nooit eens interviews met spelers, hoe het gaat met de buitenlandse jongens in DH, nieuwe spelers die worden voorgesteld, geen reportages, foto's van de training, hoe het gaat met de langdurig geblesseerden, een kijkje bij de spelers thuis enz.

Nu ook weer het simpele wedstrijdverslag van Wuppertal.

Geen foto's, opstellingen en bijzonderheden; niks!

 

Zelfde met de eigen club-kanaals op Eredivisie Live.

15 clubs hebben wekelijks een half uurtje uitzendtijd op EL, behalve... Juist ja.

WII doet MTV Cribs altijd leuk na bij de spelers thuis, Vitesse praat met de vrouwen van de spelers, Heerenveen bezoekt oud-spelers, Heracles gaat mee boodschappen doen, Roda loopt een dagje mee on de vrije dag van hun spelers.

 

Is toch een leuk uithangbord als wij dat ook zouden hebben??!

0
Zondag 17 januari 2010 om 20:35 uur

Vincent

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

ADO test Andres Oper
Andres Oper krijgt de komende dagen de tijd om een contract bij ADO Den Haag te verdienen. Haaglanden Voetbal meldt dat de spits met de selectie mee naar Turkije is.
Lees het nieuwsbericht

oke bijna 33, maar toch een hele mooie lijst van clubs en loopt 1 op 3.. hopen dat hij fit blijft

 

1994/95 FC Flora Tallinn 1 0 Estland
1995/96 Tervis 9 3
1995/96 FC Flora Tallinn 9 2
1996/97 FC Flora Tallinn 18 13
1998 FC Flora Tallinn 35 25
1999 FC Flora Tallinn 10 4
1999/00 Aalborg BK 30 7 Denemarken
2000/01 Aalborg BK 29 6 Denemarken
2001/02 Aalborg BK 31 4 Denemarken
2002/03 Aalborg BK 27 11 Denemarken
2003 Torpedo Moskou 14 3 Rusland
2004 Torpedo Moskou 21 4 Rusland
2005 Torpedo Moskou 15 1 Rusland
2005/06 Roda JC 24 8 Eredivisie
2006/07 Roda JC 32 11 Eredivisie
2007/08 Roda JC 20 7 Eredivisie
2008/09 Roda JC 27 6 Eredivisie
Totalen: 352 115

0
Donderdag 14 januari 2010 om 17:23 uur

Advertentie

Marcel

Zouf Zouf halen en eventueel een spits als Oper of ? dan ben ik er van overtuigd dat we erin blijven en misschien nog wel echt kunnen klimmen op de ranglijst, ik vind van Hese een lieve leuke jongen maar echt te licht voor de eredivisie, Bosschaart daarintegen vind ik rampzalig presteert al jaren niet lijdt balverlies met z'n eindeloze gedraai en brengt andere spelers in de problemen snap werkelijk niet wat Atteveld in 'm ziet, Kum is geen linksback en speelt met frisse tegenzin als linksback en met Zouf Zouf op links kan je je centrum versterken en kan je eens doorwisselen en in het slechtste geval kan Kum ook als rechtsback spelen.

0
Donderdag 14 januari 2010 om 14:44 uur

Kees

Voor een keer een wat langere tekst. Sorry, en voor de trage lezers: ik heb hem langzaam geschreven

 

Nieuwjaarsspeech Henk Jagersma
Henk Jagersma, de voorzitter van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag, hield woensdagmiddag tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie zijn speech. Voor wie er niet bij was, u kunt hier letter voor letter lezen wat hij vertelde.
Geachte dames en heren ADO Den Haag-supporters,

Mede namens mijn collega commissarissen, directie en medewerkers, trainers en spelers en het bestuur van de vereniging HFC ADO Den Haag heet ik u van harte welkom bij de nieuwjaarsreceptie van ADO Den Haag.

Een bijzonder woord van welkom voor al onze sponsoren, business club leden, wethouders en gemeenteraadsleden uit de gehele regio, ereleden, leden van verdienste, vrijwilligers, bestuur van de supportersvereniging, leden van de vereniging HFC ADO Den Haag en iedereen die onze club een warm hart toedraagt.

Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het een mooi moment om nog even terug te kijken naar het afgelopen jaar en om vooruit te kijken naar het jaar dat voor ons ligt. Ik ben blij dat ik dat mag doen in aanwezigheid van zo velen die deel uitmaken van de ADO Den Haag-familie.

Als we terugkijken naar het afgelopen jaar kunnen we constateren dat we op sportief vlak de doelstelling hebben bereikt om ons te handhaven in de eredivisie. Mede dankzij de komst van hoofdtrainer Raymond Atteveld. Hij stapte er voor de laatste vier wedstrijden onbevreesd in. Het bleef spannend tot het Haags Kwartiertje, maar uiteindelijk werden we keurig veertiende.
Het nieuwe seizoen is ons vlaggenschip goed begonnen, met als hoogtepunt de winst – hier in huis – op regerend landskampioen AZ. Daarna is het – mede als gevolg van (langdurige) blessures – minder voorspoedig gegaan. De doelstelling van de 12e plaats lijkt nu wat ambitieus. Geen reden om ongerust te worden. We zullen onze selectie - waar dat mogelijk en noodzakelijk is – in deze transferperiode versterken. Dat geeft ons het vertrouwen dat ADO Den Haag zich ook dit seizoen zal handhaven, dat is het belangrijkste.

Het tweede elftal behaalde afgelopen seizoen het kampioenschap. De beloftenselectie van trainer/coach Maurice Steijn doet het ook nu uitstekend in de reserve-eredivisie. Door te spelen op het hoogste niveau kunnen talenten uit de beloften makkelijker doorstromen naar het eerste elftal.

Ons vrouwenelftal leverde vorig seizoen een geweldige prestatie. Onder leiding van Sarina Wiegman en haar technische staf streed het team tot het laatst mee om het landskampioenschap. De tweede plaats in de eindrangschikking is voor het jonge team een prestatie van formaat. Ons vrouwenelftal zorgde bovendien voor fantastische pr voor onze club door te schitteren in de VPRO-documentaire “Mooie Benen”. De huidige competitie eredivisie vrouwen kent opnieuw een ongemeen spannend verloop. Ik nodig u van harte uit om vanavond om 19.30 uur de vrouwen in actie te zien in hun topper tegen Willem 2, de huidige lijstaanvoerder.

Het amateurelftal van ADO Den Haag, uitkomend in de 2e klasse KNVB, is met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar oud het jongste van Nederland. Het elftal van Marcel Koning legde dit seizoen desondanks reeds beslag op de eerste periodetitel en gaat voor de promotie naar de 1e klasse.

Het voetbal staat bij ADO Den Haag vanzelfsprekend op de eerste plaats. Maar ADO Den Haag is meer dan voetbal. Met sociaal-maatschappelijke projecten leveren we een bijdrage aan de Haaglandse samenleving op het gebied van scholing en werkgelegenheid; jeugd en jongeren; gezondheid; en integratie. We willen dit seizoen de activiteiten uitrollen in heel Haaglanden en meer partners als sponsor bij de projecten betrekken. Ik nodig u uit om een exemplaar van ons plan mee te nemen.

Waar de sociaal-maatschappelijke activiteiten van ADO Den Haag in het verleden behoorden tot de best bewaarde geheimen van de club, is er inmiddels ook volop aandacht voor: van clinics onder leiding van clubicoon Lex Schoenmaker tot Scoren voor Gezondheid en van Bewegen tegen tot het ambassadeurschap van Lex Immers voor War Child; allemaal projecten waarmee ADO Den Haag goed voor het voetlicht komt.

Dit is niet onopgemerkt gebleven. Zo krijgt ADO Den Haag de zogeheten “Warme Douche” van het tv-programma Radar. Daarnaast zijn we genomineerd voor de Den Haag Marketing Promotieprijs 2009.

Dat geldt ook voor de goede sfeer in het stadion. Het supportersbeleid - dat wordt gekenmerkt door een goede onderlinge communicatie - werpt hier zijn vruchten af. Individuen die zich niet aan de regels houden, ondervinden vanzelfsprekend de gevolgen van hun gedrag. De gemeente, de hulpdiensten en de KNVB spreken hun waardering uit voor dat beleid.

We mogen ook tevreden zijn als we kijken naar de groei van het bedrijf ADO Den Haag. Twee jaar geleden speelde ADO Den Haag nog in de eerste divisie en was de club ‘technisch failliet”. Met dank aan onze investeerder Mark van der Kallen en de gemeente Den Haag zijn we inmiddels af van een enorme schuldenlast en zijn we financieel gezond. Toch is dat geen reden om tevreden achterover te leunen. Juist in deze economisch turbulente tijden moeten we scherp zijn. Vanuit het besef dat de investeringen van vandaag de kosten van morgen zijn, kijken we nauwgezet naar de inkomsten en uitgaven. We waren één van de eerste clubs die om die reden verlenging van spelerscontracten ‘on hold’ zette. Inmiddels wordt dat nagevolgd door vele clubs, in binnen- en buitenland. We doen geen onverantwoorde dingen. We streven ernaar om de verliezen eruit te halen en onze begroting sluitend te krijgen.

Als we naar de inkomsten van de afgelopen twee jaar kijken, maakt ADO Den Haag – bij ongeveer gelijkblijvende kosten - een spectaculaire groei van de inkomsten door. Ondanks de recessie verwachten we dit seizoen in de sponsorinkomsten een groei van 0,6 miljoen euro (+10%) en in de wedstrijdbaten een groei van 0,3 miljoen euro (+18%), terwijl de groei vorig seizoen al respectievelijk 38% en 51% was. Andere Betaald Voetbal Organisaties laten in deze tijden van recessie een totaal ander beeld zien.

Natuurlijk was de groei zonder de recessie nog veel harder gegaan, maar uit alles blijkt dat steeds meer mensen en bedrijven bij de ADO Den Haag-familie willen horen. Bijna alle business units zijn verhuurd, het aantal leden van de Residentie- en de Businessclub neemt lopende het seizoen nog steeds toe, het aantal seizoenkaarthouders is gestegen naar ruim 5000, de wedstrijden worden gespeeld voor steeds meer toeschouwers en het stadion wordt ook op niet-wedstrijddagen steeds meer gebruikt als locatie voor congressen, feesten en andere bijeenkomsten.

Op het gebied van de gastvrijheid voor onze bezoekers willen we nog betere prestaties leveren. Het afgelopen jaar is de business club erg mooi verbouwd. Er zijn tv-schermen opgehangen om onze bezoekers optimaal te informeren. En de introductie van gastvrouwen vond plaats om zo onze bestaande klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

De eerstkomende thuiswedstrijd tegen Heerenveen op 30 januari zal het Multifunctionele Centrum voor alle bezoekers van het stadion zijn deuren openen. Dat gebouw aan de buitenkant van het stadion op de hoek van de Haaglanden- en de Aad Mansveldtribune was niet tot stand gekomen zonder de inzet en goede samenwerking van supportersorganisaties, de gemeente en de hulpdiensten.

De goede samenwerking met de gemeente en de hulpdiensten is ook het geval bij de organisatie van concerten in het ADO Den Haag stadion. Met het proefconcert van Kane werd Den Haag als popstad goed op de kaart gezet. Het komende jaar willen we 4 concerten in het stadion organiseren. Het stadion bewijst daarmee steeds meer zijn multifunctionele karakter en kan zo zorgen voor extra inkomsten voor de club.

Om als club duurzaam te kunnen groeien, is een goede organisatie van groot belang. Inmiddels gaat de hectiek als gevolg van de onstuimige groei steeds meer uit de organisatie. Onder leiding van directievoorzitter Dick Vierling is “het kantoor” steeds meer op orde, zodat gestaag gewerkt kan worden aan een verdere groei van de club. Vierling wordt in de directie gesteund door de directeur Veiligheid en Stadion, Maurice Westerwoudt, die erin is geslaagd om de veiligheidsorganisatie goed op poten te zetten. De veiligheidskosten zijn in twee jaar tijd met de helft teruggebracht van circa 9 ton naar ongeveer 4,5 ton. Dat de veiligheid in het stadion goed geregeld is, legt ons geen windeieren. Het zorgt ervoor dat we bij steeds meer wedstrijden dagkaarten kunnen verkopen.

Helaas hebben we eind vorig jaar afscheid moeten nemen van technisch directeur André Wetzel. Ik zeg “helaas”, want dit type besluiten is nooit leuk. Maar soms is er geen andere keuze mogelijk. Inmiddels is besloten hoe de taken van de technisch directeur voor de komende periode worden verdeeld. Hoofdtrainer Raymond Atteveld was al primair verantwoordelijk voor het eerste elftal. Daar komt nu bij dat hij de aansturing van de scouting op zich zal nemen. In de scouting zal verder meer gebruik worden gemaakt van oud-spelers en oud-trainers, in binnen- en buitenland. Directievoorzitter Dick Vierling geeft de komende periode rechtstreeks leiding aan het team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van plannen voor het verder professionaliseren van de jeugdopleiding.

De jeugd is onze levensader. Dat betreft niet alleen de jeugdspelers die doorbreken en uiteindelijk in ons eerste elftal komen spelen. Ik doel hierbij ook op onze jonge supporters, de ADO Kids. Het afgelopen jaar konden we het 2000ste ADO Kidslid noteren. Het zijn die kinderen die behept raken met het ADO-virus. Een aandoening die hopelijk nooit meer overgaat.
De Familietribune zit elke wedstrijd bomvol en de sfeer is er fantastisch. Misschien wel meer dan waar ook in de rest van het stadion zien we op de Familietribune dat ADO Den Haag al lang niet meer de club is van alleen “het veen”, maar ook van “het zand”. En we zien er dat ADO Den Haag niet meer alleen de club is van de stad Den Haag, maar van heel de regio Haaglanden.

Dames en heren, ik kom tot een afronding.
Iedereen ziet dat er iets moois groeit bij ADO Den Haag en wil daar bij horen. Sommigen willen ook actief hun steentje bijdragen. Dat worden er steeds meer. Mensen die zich vrijwillig (als steward, klusjesman of gastvrouw) inzetten voor de club. Ik wil hen van harte danken voor hun onmisbare bijdrage aan het succes van ADO Den Haag. Mag ik een applaus voor alle vrijwilligers.

Ik wil daarnaast onze sponsoren (hoofdsponsor Fit for Free, hoofdsponsor jeugdopleiding Van Arkel, hoofdsponsor vrouwen Zegwaard, unithouders, en alle andere grote en kleine sponsors en seizoenkaarthouders) bedanken voor hun steun. Ik wil u vragen om ons ook in het nieuwe jaar te blijven steunen, zodat we onze ambities waar kunnen maken.
U allen hier aanwezig, en alle leden van de ADO Den Haag-familie, wens ik een gezond en sportief 2010.



<< Terug
> 9/1 - Informatie ADO Den Haag – sc Heerenveen
> 13/1 - Nieuwjaarsspeech Henk Jagersma
> 12/1 - Kaartverkoop PSV – ADO Den Haag
> 12/1 - Ticketing sluit woensdag eerder
> 12/1 - Selectie voor even back in town
> 12/1 - Voorbeschouwing Vrouwen ADO DH - Willem II
> 11/1 - ADO Courant in uw brievenbus!
> 11/1 - ADO Den Haag in Tunesië deel III
























 

0
Woensdag 13 januari 2010 om 19:11 uur

Robin Straub

Acht clubs uit de Eredivisie laten vanaf komend weekeinde camera's toe in de kleedkamer. Het voetbalbetaalkanaal Eredivisie Live mag bij SC Heerenveen, Heracles Almelo, NAC, NEC, Vitesse, FC Utrecht, VVV-Venlo en Willem II na afloop van wedstrijden het kleedlokaal in. "Mits er is gewonnen", aldus directeur Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV, in De Telegraaf.

weet jullie wel wie de 8 clubs zijn die dit wel hebben willen doen ;)

0
Woensdag 13 januari 2010 om 14:09 uur

<FCDH>

Camera in kleedkamer
Author: Voetbalprimeur.nl | Betaalzender Eredivisie Live gaat met ingang van zondag beelden uitzenden
vanuit de kleedkamers van profclubs. Niet alle clubs hebben toestemming verleend,
maar een flink aantal is wel bereid om - na een overwinning - de camera toe te laten.



De clubs uit de traditionele top drie (****, Feyenoord en PSV) hebben net als FC Twente en AZ geen toestemming verleend. Een woordvoerder van het tv-station zegt te hopen dat deze clubs de noviteit even aankijken en later alsnog toehappen. In de afgelopen
periode heeft Eredivisie Live de werkwijze uit kunnen testen bij Vitesse. Daar werden camera's al toegelaten in kleedkamers. Op basis van die proef stemden meer teams in.

Kleedkamerbeelden zijn bekend van Amerikaanse sporten, maar de woordvoerder kent wereldwijd geen andere voetbalcompetitie waarin tv-kijkers een blik wordt gegund in de kleedkamers. Toen John de Mol begon met de tv-zender Talpa - en daarbij de samenvattingsrechten voor de Eredivisie verkreeg - wilde hij ook kleedkamerbeelden gaan uitzenden. Toen ondervond dat plan echter nog de nodige tegenwerking.

Nu voelen de voetbalclubs wel wat voor een camera in de kleedkamer, al hebben ze wel hun grenzen aangegeven. Zo mag de cameraploeg alleen na een overwinning naar binnen komen. "Al kan het zo zijn dat een gelijkspel soms voor een club uitpakt als een soort overwinning en dan kunnen we misschien ook naar binnen'', schetst de zegsman. "Wij hebben voor deze aanvulling gekozen omdat we abonnees een extraatje willen geven. Wij denken dat het bijzonder is.''

Ook nieuw in de verslaggeving van de betaalzender is dat tijdens de rust interviews worden gehouden met leden van de technische staf van beide ploegen. Ook in dit geval werken niet alle clubs daaraan mee. Tenslotte is nieuw dat na afloop van de wedstrijd niet hoeft worden gewacht met interviews tot de spelers in de catacomben voor een sponsorbord zijn geposteerd. "We gaan de aanvoerders van beide teams al op het veld interviewen. Dan zitten ze nog midden in de emotie van de wedstrijd'', hoopt de woordvoerder.



UPDATE: FCDH is nog niet accoord!
 

0
Woensdag 13 januari 2010 om 13:06 uur

Mike

Midden-Oost schreef:

Saeijs is geen rechtsback maar een centrale verdediger. Vroeger speelde hij weleens bij ons als rechtsback, zwaar tegen zijn zin en speelde als een krant. Ammi in vorm is gewoon top, ik zou Saeijs wel voor Horvath opstellen. Persoonlijk vind ik dat een drama.

Je slaat de spijker op zijn kop: Saeijs is een voorstopper en geen back. Op snelheid loopt een beetje buitenspeler hem eruit en hij zal er toch echt niet sneller op geworden zijn.

Als vervanger voor Horvath zou ie wel in beeld kunnen komen maar dan is het ook maar te hopen dat hij zijn wekelijkse fout achterwege laat; dat is in de eredivisie in tegenstelling tot in de eerste divisie funest en kost punten.

0
Woensdag 13 januari 2010 om 08:39 uur

Nu online

tjapi01, fcdh-middennoord, Marcie, Sinceiwasyoung en 117 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24