Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

rien1

Jensen schreef:

Ik hoop van harte dat Raymond gewoon blijft.

Het is een prima trainer die door omstandigheden waaraan hij niks kan doen veel omzettingen moet doen.

Ik denk dan aan al die schorsingen en blessures waarme we en hij geconfronteerd worden. Dan heb je al snel "geen team". Dat kan ook niet anders.

Als ik naar de ranglijst kijk, zie ik dat er vanaf onze plek tot zo'n vijf, zes plekken boven ons maar 3 punten verschil zit.

Dat geeft toch nog geen reden voor paniek, wel voor oppassen.

Raymond loost ons er doorheen.

 

Van de geruchten over Wetzel beraadt zich en Atteveld beraadt zich word ik moe. Moe omdat ik en velen met mij niet weten hoe het nou echt zit.

Ook op deze shoutbox wordt veel gespeculeerd, niet meer dan dat.

 

 

 Ik zie Atteveld niet echt negatief. Het is een vent die de zweep over de groep gooit, maar aan de andere kant zichzelf ook niet ontziet.

En nogmaals (en daarom vind ik het klote om te zeggen), als hij slechte, negatieve of lompe dingen doet, krijgt hij de wind van voren van velen. Ook hier op de shoutbox kreeg hij er flink van langs. En vaak vond ik dat toch ook terecht. Maar aan de andere kant vind ik ook dat hij de credits dik verdiend vanwege het in de eredivisie houden van ons cluppie. En vooral een pluim dat ie 4 wedstrijden voor het einde is ingestapt terwijl het er slecht voor stond.

Ik zal verder niet in herhaling treden, maar jammer genoeg moet hij (denk ik) plaats maken voor een ervaren trainer met ook vooral tactisch inzicht. Er moet ook weer een team van gemaakt worden. Helaas mis ik dat de laatste maanden onder Raymond.

Voorbeeld is het aanpassen aan clubs en laatst weer Heracles (notabene thuis) , waardoor we binnen de kortste keren een verloren wedstrijd speelden.  

0
Woensdag 16 december 2009 om 21:04 uur

Bert

ELF Voetbal werkt samen met www.Catenaccio.nl. Op deze website staan achtergrondverhalen over de (inter)nationale voetbalwereld. Wekelijks verschijnt één artikel op ELF Voetbal. Dit keer een oproep aan technisch directeur André Wetzel van ADO Den Haag.

André Wetzel maakte in april dit jaar een bijzondere stap bij zijn oude liefde ADO Den Haag. Met nog vier wedstrijden te gaan als hoofdcoach (én technisch directeur, wat hij nog steeds is) gaf hij het stokje van hoofdcoach alvast over aan zijn opvolger Raymond Atteveld. "Zodat de spelers kunnen bewijzen dat ze eredivisiewaardig zijn." De spelers zijn dat wel, de nieuwe trainer helaas niet.
Even terug naar de periode vóór André Wetzel. ADO Den Haag belandde in een dip en een dramatische degradatie naar de eerste divisie volgde in 2007. Zelfs in de Eerste Divisie kon de club even geen potten breken, ondanks het gloednieuwe stadion. Bovendien kwamen de supporters van de club regelmatig negatief in het nieuws. De malaise was compleet.

Uiteindelijk ging het beter en kon ADO na één seizoen met een zesde plek en nacompetitie terugkeren in de Eredivisie. Dit ten kostte van mijn geliefde VVV Venlo, destijds de club van hoofdtrainer - jawel - André Wetzel. Die zat met een duivels dilemma opgescheept.
Sportief gezien wilde Wetzel ongetwijfeld winnen met VVV en lijfbehoud afdwingen in de nacompetitie. Ik twijfel niet aan zijn integriteit, maar aangezien hij al een contract van ADO op zak had zou het hem ook niet slecht uitkomen als zijn nieuwe club promoveerde. Dat gebeurde ook, VVV degradeerde.
Wetzel had een redelijk debuutseizoen bij ADO. Tegen het einde van 't seizoen leek de rust bij ADO onder het bewind van Wetzel hersteld, dat was waarschijnlijk zijn belangrijkste verdienste. De club had zich staande gehouden in de Eredivisie en kwam niet ernstig in gevaar.
Toen kwam die bijzondere stap. Wetzel had het - begrijpelijk - te druk met zijn dubbelrol als technisch directeur en hoofdtrainer. Rust, lijfsbehoud, een goed moment om het stokje over te dragen aan Raymond Atteveld, vier wedstrijden voor het einde. Toch? Zeker, behalve dan het deel Raymond Atteveld.
Inmiddels, een half jaar later, ziet het er een stuk minder rooskleurig uit voor ADO. ADO is één van de vier clubs die de beste papieren heeft voor degradatie. Het team heeft al elf wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Atteveld weet ook niet wat ie er mee aanmoet.
De onrust zal langzaam groeien. Het is niet de eerste keer dat Atteveld een historisch slechte reeks neerzet. Bij Roda won hij in 2008 twee wedstrijden in tien maanden, ontslag volgde. Bovendien was er volgens technisch directeur Martin van Geel sprake van "een verstoorde relatie met een aantal personen binnen de spelersgroep." Niet echt een vertrouwenwekkende start van zijn trainersloopbaan.
André Wetzel was bij de aanstelling overtuigd dat zijn "jonge, karaktervolle trainer die enthousiast is" zou slagen. Atteveld kan dan een leuke voetballer zijn geweest en een ADO-verleden hebben - het is vooral een trainer met weinig ervaring en een gebrek aan bewezen kwaliteiten. Weinig wijst er op dat zo'n onervaren trainer slaagt bij zo'n moeilijke club als ADO.
Misschien kan Wetzel het maar beter weer zelf gaan doen. Want uiteindelijk is de hoofdcoach, de man op het veld, toch degene die op korte termijn de meeste invloed heeft op de prestaties van de spelers.



 

0
Dinsdag 15 december 2009 om 18:52 uur

Haagse Roel

Solar schreef:

Idd laten we vooral niet paniekerig doen. Waar we wel paniekerig over moeten doen is wat er gebeurt op het veld. Dus voor mij mag Atteveld weg.

Diegene die het minst verantwoordelijk te stellen is voor deze ellende , namelijk onderaan de lijst van verantwoordelijken wil jij als eerste wegsturen ............ Deze man heeft ongetwijfeld fouten gemaakt maar is versterkingen beloofd die hij nooit heeft gekregen .Hulde voor deze simplistische oplossing . Net zoals Gustav , die alle vertrouwen houdt in Wetzel .........hij vindt het geen probleem om weer JP voetbal te zien. Prima jongens !!!

 

Volgens mij 1975/1976 !!!!!!! het laatste seizoen dat de 3e stad van Nederland echt iets voorstelde in de de eredivisie en in Europa.

 

Ruim 30 jaar dweilen met de kraan open, en waar staan we................JUIST  !!!!!!!!!!!!! Wordt steeds bozer, pleur op met je mooie verhalen over goed beleid .

0
Dinsdag 15 december 2009 om 17:45 uur

morley

Aad schreef:

Als je zo redeneert moet je de Feijenoord-methode toepassen. Die willen de selectie schonen (alle grootverdieners er uit) en aanvullen met "goedkope" eigen jeugd. En een niet al te hoogdravende opdracht: Eindigen in het linkerrijtje.

 

Wanneer wij dat zouden doen moeten we dat mijns inziens zo snel mogelijk doen. Direkt na de winterstop de grootverdieners er uit en jongens als Achterberg, Koksal en Toornstra er in. Met maar 1 "simpele" opdracht: Handhaven, desnoods via de nacompetitie.

Het zou kunnen werken maar kan ook zomaar tot degradatie leiden.

een interessant idee... als we toptalenten als wijnaldum en fer zouden hebben....

 

onze jeugd is nog lang niet goed genoeg voor de eredivisie. dat zie je aan ons grootste talent vicento die noodgedwongen (vanwege het ontbreken van een goede spits in de selectie) al in de basis moet starten en nog weinig indruk kan maken.

 

je moet gewoon je beste spelers blijven gebruiken. die gasten zullen alles moeten blijven geven om ergens nog een contract te verdienen voor volgend seizoen. kijk maar naar iemand als kevin bobson, toch ook een redelijk aanvaller maar voorlopig komt hij niet meer aan een club.

0
Dinsdag 15 december 2009 om 15:41 uur

morley

Midden-Oost schreef:

Beste shouters,

Laten we eens even in de huid kruipen van onze TD. Van de onderstaande 14 spelers loopt het contract af in de zomer. Wie kunnen we écht niet missen ??

- Coutinho
- Waterman
- Horvath
- L. Piqué
- Tillema
- Bosschaart
- Cornelisse
- Gielisse
- Knopper
- Koksal
- Schwiebbe
- Hulst
- Soltani
- Verhoek

Ik zou graag zien dat Coutinho, Knopper en Hulst bijtekenen. Verder op de wachtlijst, een L.Piqué en een Verhoek. De rest mag van mij wel weg.

 

Ik denk dat we met een vertrek van een Waterman, Yuri, Bosschaart, Horvath, Soltani, Knopper en Verhoek een leuk stukje budget overhouden.
 

je vergeet ditewig. maar coutinho en ditewig hebben beide een optie voor nog een seizoen in hun contract dus die kun je volgend jaar ook nog lichten. dat zullen ook niet de duurste spelers zijn.

 

ook lorenzo piqué, tillema, gielisse, koksal, schwiebbe en hulst zullen geen grootverdieners zijn. als ze talentvol zijn zullen ze heus wel een nieuw contract krijgen voorgelegd. hetzelfde zal gelden voor talenten als toornstra en achterberg.

 

ik kan niet inschatten wat iedereen verdient maar ik vermoed dat waterman, bosschaart en cornelisse zwaar overbetaald worden als je het afzet tot wat ze presteren. wees maar blij dat je van die contracten af kan.

 

knopper is vorig seizoen van zeer grote waarde geweest maar heeft in z'n overige contractperiode bij ons ook bar weinig gepresteerd. de vraag is hoe snel hij z'n goede vorm straks weer terugheeft, als hij überhaupt fit weer helemaal fit wordt. verder is hij aan het begin van volgend seizoen 33 jaar en oudere spelers zijn sowieso al meer blessuregevoelig. en... ook niet onbelangrijk... het is ongetwijfeld een forse salarispost die wegvalt!

 

horváth, soltani en verhoek zijn redelijke spelers die van mij mogen blijven maar ze zijn echt wel vervangbaar en zijn geen niveau voor de middenmoot/subtop eredivisie.

 

al met al geen ramp als je het mij vraagt. een grondige opschoning van de selectie kan zelfs geen kwaad....

0
Dinsdag 15 december 2009 om 14:03 uur

<FCDH>

ADO informeert spelers over financiële situatie
De spelersgroep van ADO Den Haag is op de hoogte gebracht van de penibele financiële situatie van de club, aldus De Telegraaf.
15 dec. 2009 08:41:23
Foto GalleryZoom
Bogdan Milic, ADO Den Haag (foto PROSHOTS)
Gerelateerde links
Teams
ADO Den Haag
De club uit de hofstad stevent af op een tekort van drie miljoen euro. De onderhandelingen over nieuwe contracten zijn per direct stilgelegd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de gesprekken over een nieuwe verbintenis voor aanvaller Wesley Verhoek.

Ook in sportief opzicht verloopt het seizoen moeizaam voor ADO. Met veertien punten uit zeventien duels staat de ploeg van Raymond Atteveld op de zestiende plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd er op eigen veld met 1-4 verloren van Heracles Almelo. (TvE)
 

 

GVD  gaat het zo slecht ineens met de club?????????????????????

0
Dinsdag 15 december 2009 om 09:10 uur

Advertentie

rien1

<FCDH> schreef:

klop ik heb het gezien maar dat stond er net niet dat hebben ze er later bijgezet

 

 

Vooralsnog hoeft ADO Den Haag zich nog niet al te veel zorgen te maken omdat het nu al meer inkomsten heeft dan vorig seizoen. De club streek in de zomer zo'n anderhalf miljoen euro op door de verkoop van Eljero Elia van Twente naar Hamburger SV, en daarnaast heeft ADO aanzienlijk meer opbrengsten door versterking van commercie. De club was zelfs al uit de zorgen geweest als de transfer van Ferrie Bodde van Swansea naar Wigan Athletic door was gegaan. ADO zou dan vijftig procent van de transferinkomsten hebben geïncasseerd, maar de middenvelder zag de overgang afketsen toen hij zijn kruisband scheurde.

 

bron elf

Dit stuk hierboven dat inderdaad later op de site erbij werd gezet, maakt het slechte nieuws toch weer iets dragelijker. Al bij al hoeft men zich dus niet al teveel zorgen te maken vanwege dus "nu al meer inkomsten heeft dan vorig seizoen". Ik heb toch het gevoel dat als het voetbal-niveau omhoog gaat naar (zeg maar) een 10e of 11e plaats, dat veel meer mensen zin hebben in ADO. Meer supporters, meer inkomsten, meer van alles eigenlijk. De gemeente zit er bovenop en dat is prima, maar laat het wel even redelijk blijven. ADO komt van heel ver en heeft de hand sterk op de knip. In principe is dat hartstikke goed, dat moet de gemeete toch ook zien. Alleen is het verhaal wel duidelijk dat ADO in de eredivisie moet blijven, omdat anders de club en het stadion van 50 miljoen (en dan zit ik met alles meegerekend aan de heel lage kant) in rook opgaat. ADO en de gemeete kunnen beter dan de financiele ruimte nemen om een aantal spelers te halen en om het niveau omhoog te krikken. Echt, als ADO sportief redelijk draait met een 11e of 10e plek, zit elke 2 weken nagenoeg het stadion met 14.000 man vol. 

0
Maandag 14 december 2009 om 19:49 uur

Fransje

Kees schreef:

Gemakkelijk om zoiets uit te kramen dat er hier shouters zijn die

 je van onwetendheid beticht. Als je dat doet moet jezelf met de

 feiten komen.

 

- geef jij eens het verschil in daadwerkelijke inkomsten van alle

  scc houders (inclusief revenuen door merchandising/lokale

  sponsors die enkel de mensen in het stadion willen

  bereiken/opbrengst van het contract met Mirado etc.) en de

  opbrengst van eredivisielive voor een ploeg die in het

  rechterrijtje eindigt)

 

- Je spreekt over een tekort van 3 miljoen? Doe je huiswerk eens

  goed en vertel eens waarom je het een tekort noemt en waar

  het uit bestaat. Je papegaait enkel De Telegraaf na.

 

- Verhoek was overigens inderdaad niet een van de slechtere

  daar ben ik het met je over eens.

Voor jou dan de feiten:

 

- Den Haag had een verlies van 3 milj. (op het spelersbudget) vorig   seizoen, deze verwachting hebben ze dit jaar wederom, is dus een tekort op je begroting. Dit tekort moet wel worden aangevuld tot 0, er komen dus geen 4 spelers...niet eens 1. Gewoon het OGS verslag lezen, die supporters zitten daar voor ons. Ik lees geen telegraaf.

 

- Ik ken de cijfers van eredivisie live niet en hoeveel mensen in de regio afstemmen op een wedstrijd van Den Haag. Maar ga er maar vanuit dat het hooguit 3000 extra SCC houders (volgens mij wil de club zelf niet meer dan 6000 verkopen) oplevert. Die maken het verschil niet wat betreft de televisiegelden. Merchandising is geen hot item in Den Haag. Ik denk daarnaast ook niet dat de bord- en hoofdsponsors (potentiele stadionsponsor)alleen de regio willen bereiken.

0
Maandag 14 december 2009 om 16:55 uur

rien1

<FCDH> schreef:

als we degraderen kan het wel is over en uit zijn?supporters blijven weg sponsors trekken zich terug te duur stadion geen eredivisielive inkomsten meer vd kan zich terug trekken ik moet er niet aan denken:(

Ik ook niet, maar ik denk dat het veel verstandiger is om met de gemeente om de tafel te gaan zitten en open kaart spelen. Bij degradatie gaat alles bij elkaar veel en veel meer kosten. Dan maar beter de 3 miljoen open laten staan, en dan versterkingen halen zodat je volgend jaar weer eredivisie speelt. Gisteren ondanks de vrije val naar plek 16 toch weer 11.000 man op de tribune. Maar als het zo blijft en er komt niets bij, dan staat ADO straks schuldenvrij in de Jupiler leauqe. En zie daar dan maar weer uit te komen. Dat gaat vrachtwagens-vol bankbiljetten kosten. Dus daarom gewoon versterken en zo investeren dat ADO richting middenmoot gaat. Dan komen die 14.000 supporters ook heus wel. Ik denk dat dit nu toch echt de beste oplossing is.  

0
Maandag 14 december 2009 om 12:00 uur

Midden-Oost

Vorig jaar hadden we een IX-tal wat kon degraderen. Dit jaar spelen we exact met hetzelfde IX-tal, excl dan een 1/2 IX-tal geblesseerden en geschorsten. Hoeveel eredivisie wedstrijden zal AW dit jaar gezien hebben ?

 

Eigenlijk, als je naar zo'n 1e helft zit te kijken dan is het zonde van VDK's zijn geld geweest. Het is idd nog een godswonder dat er nog 11000 man komt kijken. Maar ik was niet de enige die in de rust naar huis ging. Hele families en vader en zoon hadden het wel gezien.

 

Deze wedstrijd komt in aanmerking voor een geld-terug actie.

0
Zondag 13 december 2009 om 21:30 uur

Nu online

Brian, Marcie, Sinceiwasyoung, Appie, Erik070 en 117 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24