Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

Vlakko

Faillissement dreigt voor RKC Waalwijk

Uitgegeven:23 oktober 2009 13:12Laatst gewijzigd:23 oktober 2009 16:17
WAALWIJK - RKC Waalwijk denkt alsnog op een faillissement af te stevenen nu de gemeente Waalwijk minder wil bijdragen aan het financiële reddingsplan dan volgens de club noodzakelijk is.


Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad vrijdag voorgesteld om de huur van het stadion van RKC te verlagen van 600.000 naar 450.000 euro per jaar.
RKC had gerekend op een reductie naar 300.000 euro. ''Met de gedachte dat RKC Waalwijk in de toekomst terug zal moeten naar een begroting tussen de 3,5 en 4 miljoen euro drukt een huursom van 450.000 te zwaar op de begroting en is daarmee irreëel'', laat de club vrijdag in een verklaring weten.

Reddingsplan

In het reddingsplan, waarin hoofdsponsor Ben Mandemakers een grote rol speelt en dat onder meer garant zou staan voor de stadionhuur en een deel van de schulden, was ook gerekend op kwijtschelding van de huurachterstand van 612.000 euro.
Het college gaat ook daarin niet mee in de wens van de eredivisieclub. Het stelt voor om het kunstgrasveld van RKC over te nemen voor 300.000 euro en dat beschikbaar te stellen aan de Waalwijkse sport. Voor de overige 300.000 euro wil het college tot een nadere regeling komen.

Duurzame oplossing

Het voorstel van het college komt naar eigen zeggen tegemoet aan de opdracht die de raad op 8 oktober meegaf om de mogelijkheden te onderzoeken om tot een duurzame oplossing te komen, in gesprek te treden met Mandemakers en erop toe te zien dat de financiële gevolgen voor de Waalwijkse gemeenschap beperkt zouden blijven.
Het college vindt het voorstel aan de raad een reëel gebaar voor het behoud van betaald voetbal in Waalwijk.

Bestuur

Het bestuur van RKC is het daar niet mee eens. ''In het verleden zijn door twee partijen - lees: gemeente Waalwijk en het afgetreden bestuur van RKC - afspraken gemaakt die niet 'future proof' zijn gebleken en die niet in het belang waren van het voortbestaan van betaald voetbal in Waalwijk.
Om faillissement te ontlopen, moeten door alle partijen concessies worden gedaan. Het reduceren van de jaarlijkse huur naar 300.000 euro en het komen tot een oplossing voor de achterstallige huur zijn in deze zeer voornaam.''
De club hoopt dat de gemeente met iets meer gaat komen, aldus een woordvoerder van RKC. ''Anders haakt ook Mandemakers af en gaat de club zeker failliet.''

Licentie

In dat geval vervalt de licentie van de club, zo liet de KNVB vrijdag weten. ''De gespeelde wedstrijden worden dan reglementair als niet-gespeeld beschouwd en de behaalde punten vervallen.''
De gevolgen voor de stand zullen in dit geval miniem zijn. RKC heeft tot nu toe drie punten verzameld.


Categorie 1

De club is sinds maart 2008 vanwege de financiële problemen ingedeeld in categorie 1 van de licentiecommissie. Eerder dit jaar werd de club al beboet vanwege het niet nakomen van het plan van aanpak.
Onlangs bleken ook de cijfers die het oude bestuur had ingeleverd niet te kloppen. De KNVB merkt verder op dat als RKC de salarissen niet op tijd betaalt, dit tot puntenaftrek kan leiden.
 

0
Vrijdag 23 oktober 2009 om 17:10 uur

northy

Aad schreef:

Jongens wat is hier stil in de box. Laten we weer eens een leuk onderwerp bij de kop pakken.

 

Ik vond Pascal Bosschaart de laatste wedstrijden echt een van de beteren. Tegen NEC er ineens niet meer bij want Ricky kwam in zijn plaats.

Is er sowieso wel ruimte voor Pascal of moet hij maar op de reservebank blijven of mag hij, een dure jongen in de begroting, voortijdig weg zolang het ADO geen geld kost.

 

Wie oh wie heft met mij de stilte op en shout een antwoord.

Dat komt omdat het een ouwewijven kliek aan het worden is met figuren die alleen maar toto-gezeik en hoi-keesie en pietje-gedoe aan het worden is.

Gaat niet over voetbal maar hoe geweldig ze zijn omdat ze zo ver moeten reizen.

0
Woensdag 21 oktober 2009 om 19:30 uur

den haag

als den haag zaterdag wint tegen sparta kan het wel een gaatje slaan op de 8er liggers dus hopen dat ze winnen en dan staan ze 7e ( europees voetbal ) zorgen dat je voor de winterstop niet onder de 10e plek komt end an spelers halen

0
Maandag 19 oktober 2009 om 14:30 uur

kojak1

Aad schreef:

Volgens mij heeft de KNVB een steunfonds waaruit de lopende kosten van RKC, waaronder de salarissen, tot het einde van het huidige seizoen worden betaald.

Dat zou betekenen dat er niemand punten wint en niemand ze verliest.

 

Persoonlijk geloof ik niet dat het zover komt. De gemeente Waalwijk springt echt, samen met Mandemaker, wel bij. Wat zouden ze anders met zo'n stadion moeten??

 

Bovendien: De naam Waalwijk valt nu wekelijks en die bekendheid komt, zo'n gat als Waalwijk is, best uit. Van de paar keer dat de naam valt in combinatie met de Efteling worden ze niet zo wijs.

wat is er dan nog meer in waalwijk te doen dan aad.dus die bekendheid is nogal overtrokken,vin leiden bv nog wel bekender dan waalwijk,en hier is geen betaald voetbal.nou ja betaald,die 45oo mensen die daar komen kijken is ook de moeite niet,lijkt een beetje op exelsior.dan had de graafschap meer aanhang.

0
Maandag 19 oktober 2009 om 13:22 uur

ADO supporter Leidschenveen

Voor diegenen die nog een hilarisch voetbal moment willen zien, die moeten even het doelpunt opzoeken van Sunderland tegen Liverpool gisteren. Daar werd een afstandsschot van Sunderland van richting veranderd door een strandbal !! die over het veld rolde, echt lachen. Dat pikkie die de bal het veld op sloeg, staat wel op beeld, ik denk dat ie nog niet eens 10 is. Kijken of ze die een SV geven voor de rest van zijn leven, haha.

0
Zondag 18 oktober 2009 om 09:04 uur

rien1

Nou, eindelijk heb ik dan alle kanalen van eredivisie-live in huis.

 

Ik wilde vanmiddag al even kijken naar die (tijdelijk alle 120 gratis) kanalen, en ik dacht op een gegeven moment dat ik eredivisie-live gevonden had. Ik dacht namelijk dat ik Humberto Tan zag. Alleen had ie geen kleren aan en was hij met iets heeeeeeeel anders bezig wat helemaaaaaal niet op voetbal leek. Ballen zag ik in overvloed, maar dat was ook wel de enige overeenkomst. Haha, hij had het er maar druk mee! :P

0
Zaterdag 17 oktober 2009 om 19:48 uur

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Vd Bergh bij Voetbal International
Ricky van den Bergh neemt vanavond plaats van de bar van het TV-programma Voetbal International. Hij wordt geïnterviewd en mogelijk ook bij andere onderwerpen betrokken.
Lees het nieuwsbericht
0
Vrijdag 16 oktober 2009 om 20:29 uur

jajoh

Van den Bergh te gast bij Voetbal International
Gastheer Wilfred Genee ontvangt vanavond in Voetbal International Ricky van den Bergh als gast. De Haagse aanvaller zal plaatsnemen aan de bar en geïnterviewd worden, ook wordt hij mogelijk bij andere voetbalonderwerpen betrokken.
Kijk vanavond van 21.30 uur tot 23.00 uur naar RTL7 voor onze eigen Ricky bij Voetbal International.

0
Vrijdag 16 oktober 2009 om 17:37 uur

Advertentie

Haguecityfirm

Tegen het moderne voetbal!

Check www.haguecityfirm.nl

0
Donderdag 15 oktober 2009 om 17:46 uur

Wallace

rien1 schreef:

 Dat is wel een goeie optie. Is toch ook weer meer "in het midden".

Ik zit nu in K precies recht tegenover de doellijn/lat. Soms juichen voor niets dus:(.

In ieder geval bedankt voor de tip.

Zou je vak Q eens moeten proberen! Zit daar dit seizoen voor het eerst, na 17 seizoenen midden noord. Prima zicht, het is zo nu en dan rustig voetbal kijken en toch slaat af en toe ook de sfeer erin. Er zit van alles en nog wat en dat is mooi om te zien.

 

Groet

0
Donderdag 15 oktober 2009 om 17:44 uur

Nu online

rh_vakm, yesyes en 125 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior/RKC
22 mei 2024 om 18:45 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26