Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

mike

vincent schreef:

En wat gaan we met deze positieve energie doen?
Misschien kunnen we een ECHTE supportersvereniging oprichten ? Een vereniging die er is vor iedereen die ADO een warm hart toedraagt zonder daarbij provocerend en agressief naar buiten te treden?
Misschien moeten we een keer ergens afspreken met een aantal mensen om plannen te maken.
vgreve@zeelandnet.nl

 

Lijkt me wel een goed plan op zich.
Ben alleen bang dat er alleen maar weer intimidatie en bedreigingen volgen....
Moet je voor de gein de reacties op Northside.nl lezen...dan wordt je toch doodziek....
Hoe filter je de gasten er uit die alleen voor rotzooi komen?
Heb geen zin in rellen tussen supporters onderling...
Misschien maar eens peilen wie er wat voor voelen...en dan evt een keer datum en lokatie plannen...
Van de huidige SV hoeven we niet veel te verwachten...

Let maar eens op hoe er straks weer gereageerd gaat worden..

0
Zaterdag 25 november 2006 om 19:52 uur

fc hageneez

supporter schreef:

zo broeder, 
eerst de boel op histen, mensen bederige, gasten beledigen  en nu terugkrabbelen. mooie jongen ben je......
ik krabbel helemaal niet terug mafkees ik steun nog steeds de rest van de acties ben jij er 1 van het bestuur dan begrijp ik waarom jij tegen alle den haag supporters ben kom jij wel is in het zuiderpark?
0
Zaterdag 25 november 2006 om 18:08 uur

supporter

Kenneth Perez riep: `Hé man, idioot. Hé neger. Hé!`
Door Hugo Borst
Hij zat bij Pauw en Witteman en aan het slot van een periode waarbij we waren doodgegooid met politici vielen zijn rust, waardigheid en autoriteit op en al het zinvolle dat hij zei. De oud-minister van buitenlandse zaken, Hans van Mierlo, keek Frans Adelaar aan en zei dat hij vond dat de trainer aangifte moest doen bij de politie. Hij was zondag in het Zuiderpark immers bedreigd. Pas als er aangifte is gedaan kunnen de wilden worden vervolgd.

Maar Adelaar, die zich aan tafel verbaal sterk presenteerde, kijkt wel uit. Zijn vrouw is al eens bedreigd door zo`n wilde die zich uitgeeft voor een supporter. Zij en haar twee dochters waren jongstleden zondag op verzoek van Adelaar thuisgebleven en stonden thuis, luisterend naar de radio, doodsangsten uit. Het leek een eeuwigheid, de tijdspanne tussen het moment dat ze hoorden dat een leger wilden bezit nam van het veld en het geruststellende telefoontje van de ontzette echtgenoot en vader.

De familie Adelaar heeft geen trek om, nu ADO Den Haag verleden tijd is, vanwege een aangifte nóg eens bedreigd te worden. Op maandag is Frans lekker een nieuw leven begonnen. Wie Sport 1 kan ontvangen, ziet hem vandaag al in actie als analyticus. ADO Den Haag moet zo snel mogelijk worden verdrongen. Vooral die laatste twee dagen, waarbij verhitte supporters hem uitscholden en Adelaar vreesde dat hem ook fysiek iets zou worden aangedaan, díe waren het allerergst. Terecht stelt Adelaar overigens vast dat dit geen voetbalprobleem is maar een maatschappelijk verschijnsel.

De leiding van ADO Den Haag heeft de moed wel opgebracht om de gang naar de politie te maken en aangifte te doen van, onder andere, huisvredebreuk. In samenwerking met de politie doet de club er alles aan om alle wilden een gezicht te geven. Daar kunnen ze bij Ajax een voorbeeld aan nemen. Drie jaar geleden, na Jong Ajax-Jong Feyenoord, gebeurde ergere dingen. Hoewel twee Feyenoorders werden geschopt en geslagen, gingen - op twee na - alle wilden vrijuit, voornamelijk omdat de identificatie ernstig te wensen overliet.

De wilden die tijdens ADO Den Haag-Vitesse het heilige gras betraden kunnen nu, na herkenning, strafrechtelijk worden vervolgd. Tientallen, misschien wel honderd man, zullen in elk geval een stadionverbod van vijf jaar aan hun broek krijgen, plus een boete.

De grootste hooligan van vorig weekend stond trouwens op het veld van de Arena. Kenneth Perez wond zich in de 43ste minuut van Ajax-FC Twente op over een bal die al dan niet uit was. Tegen assistent-scheidsrechter Nicky Siebert riep de Deen: `Hé man, idioot. Hé neger hé!` De registratie is onverbiddelijk. Ik vind Perez een heerlijke voetballer, een leuke gozer ook, maar dit had ik van een sportpresentator in spe niet verwacht. Durft hij dat ook tegen Ten Cate te roepen?

Als ik Kenneth Perez was dan zou ik alsnog mijn excuses maken aan Nicky Siebert, die, toen ik hem gisteren belde, eerst toestemming van scheidsrechtersbaas Uilenberg had en toen stellig zei dat hij niets had gehoord.

Niks gehoord? Vergis ik me of regeert de angst? Een rode kaart is meteen een rode kaart hè. En dan de publiciteit. En de nasleep. Voetballer van Ajax in staat van beschuldiging stellen, tuchtcommissie, schorsing. Zegt Siebert: `Als ik het had gehoord dan had hij rood gekregen van Blom. Als hij dat echt heeft geroepen dan wordt er alsnog rapport opgemaakt.` Frank Huizinga van de KNVB bevestigt dat. `We zullen de band maandag afspelen. Als hij dat écht heeft gezegd dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen.`



Gisteravond om kwart voor negen heb ik Perez aan de telefoon.
`Heb ik dat gezegd?`
Ja.
`Weet je het zeker?`
Ja.
`Hoor je me of is het liplezen?`
Je hoort het en het is niks voor jou Kenneth.
`Nee. Ik zit niet bij de KKK.`
Weet ik. Wat bezielde je? Waarom overkomt je dit? Gefrustreerd bij Ajax?
`Dat zou een zwak excuus zijn. Als het echt zo is, emotie toch denk ik.`
En nu?
`Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens…`
En zo kom ik weer bij Hans van Mierlo uit, die ervoor pleit om de wilden aan te geven, maar als de wildeman tot inkeer komt, zijn excuses maakt, oprecht, nou dan kunnen we wat mij betreft de mantel der liefde uit de mottenballen halen.
0
Zaterdag 25 november 2006 om 17:49 uur

Haagse Roel

Ik had mij voorgenomen om niet meer te reageren op al dat supporters gezeik. Was ik er spuugzat van. Nu hoor ik weer dat bij Van Ringelenstein thuis de ramen zijn ingegooid en moet ik toch weer ff wat kwijt.

Wat een stel randdebielen zeg, frustratie enz , ik snap het allemaal.....maar grenzen worden keer op keer overschreden. Juist de man die gvd sinds begin jaren negentig FCDH uit het moeras heeft getrokken is nu ook de pispaal geworden.

Het wordt tijd dat Ike die zooi eens tot de orde roept i.p.v. te schreeuwen om respect voor dit zooitje.

Buiten Den Haag worden we al niet serieus meer genomen. Hebben de heren niet door dat ook binnen DH ( lees de overige 7000 supporters) men zolangzamerhand ook kotsziek wordt van dit soort akties.



0
Zaterdag 25 november 2006 om 16:20 uur

supporter

duindorp schreef:

ik zit daar zelf ook wekelijks tussen en het word allemaal erger gamaakt dan het is.als het straks allemaal beter gaat met een nieuwe trainer zeggen jullie allemaal dit had veel eerder moeten gebeuren of niet??het bestuur had zelf al veel eerder in moeten grijpen iedereen zag toch dat het voetbal alleen maar slechter werd zelfs met de spelers die adelaar zelf wilde hebben.

Sorry....daar had ik niet over. Het gaat me hoe men met elkaar omgaat. In een democratisch land mag je zeggen wat je wil. Maar hier word je keer opkeer bedreigd. Dat is verschrikkelijker wat je kan gebeuren.
Dus, hoe kan je met mensen communiceren zonder angst? Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De een is meer extremer dan de andere, maar dat mag geen belemmeringen zijn voor een samenwerking.
Dat ik mis bij ADO supporters is met een creatieve cognitieve impuls om naar redelijke aanvaarbare acties te bedenken, experimenteren, uitvoeren, evalueren en uitvoeren.

0
Zaterdag 25 november 2006 om 13:53 uur

Advertentie

supporter

duindorp schreef:

geloof dat jullie allemaal huichelaars zijn hierzo.

Wat wil je dan. Men is bang. Bij elke reactie word je maar gelijk bedreigd.. De hele supportersorganisatie is opgebouwd uit bedreigingen en intimidaties.
Bij TV WEST zag ik een paar helden die namens de supporters spreken…..sorry met zulke mensen wil ik absoluut niet geassocieerd worden.

0
Zaterdag 25 november 2006 om 13:22 uur

mike

Goed om te lezen dat er steeds meer supporters zijn die het zat zijn om te lijden onder de terreur van een kleine groep!
Ik lees ook geen reacties meer van gasten die het eens zijn met die acties!
Gewoon de club blijven steunen en lekker die Noord tribune(ook midden noord) vol laten lopen volgende week!
Hoop dat de media ook inziet dat wij als echte supporters dat geklooi van die gasten zat zijn!!!!!!
0
Zaterdag 25 november 2006 om 12:42 uur

supporter

fc hageneez schreef:

adelaar heb nieuwe baan hij gaat werken bij sport 1
hij verdient het. Trouwens het bestuur , spelers en supporters hebben Adelaar in de steek gelaten..... jammer. We hadden een kleurijke man binnen de club
0
Zaterdag 25 november 2006 om 12:38 uur

Jaap de Groot

De supporters zijn boos...
door Jaap de Groot

Jaap de Groot

AMSTERDAM - De harde kern van ADO Den Haag is wéér boos. Omdat het bestuur deze week wegbleef bij een overleg waarin de plek voor deze supporters in het nieuwe stadion besproken zou worden. Het bewuste vak is namelijk voorzien van genummerde stoeltjes. Daar zijn de heren het niet mee eens. Zij eisen een `vrij` vak.
Intussen is het nog geen week geleden dat diezelfde fans hun eigen club een enorme loer draaiden. Door de veldvredebreuk tijdens ADO Den Haag-Vitesse werd het opgepoetste Haagse blazoen weer besmeurd, wacht de club zowel financiële als sportieve sancties en haken sponsors af.



Allemaal omdat de supporters boos waren. Nu is diezelfde groep weer `not amused`. Het wegblijven van de clubleiding bij de weken geleden gemaakte afspraak is volgens hen onfatsoenlijk en getuigt van weinig respect richting de achterban.

Opnieuw staat in Nederland de wereld op z`n kop.

En rijst de vraag hoe ver de macht van supporters mag en kan reiken. Jarenlang hebben voorzitters en directies de fout gemaakt door de hardste schreeuwers als dé supporters aan te zien, daarbij voorbijgaand aan de `zwijgende` meerderheid. Mensen met ook een groot clubhart, die alleen wel met winst en verlies om kunnen gaan, zoals dat een goed sportman ook betaamt. Alleen worden zij zelden tot nooit voor een gesprek uitgenodigd.

Daardoor is een scheve situatie ontstaan. Omdat de `schreeuwende` supporter de transformatie doormaakte van iemand die de club steunt naar iemand die het bij de club voor het zeggen wil hebben. Bij Feyenoord is inmiddels gebleken hoe link dat kan zijn. Sinds de directie de supporters de hand reikte door het Feyenoord Supporters Platform (FSP) als officieel overlegorgaan te erkennen, is de situatie uit de hand gegierd. Helemaal nadat de FSP een motie van wantrouwen tegen het aanblijven van voorzitter Jorien van den Herik indiende.

`Steunen` werd toen `bepalen` en daarmee werd een bedenkelijk precedent geschapen. Omdat het de extremisten binnen het Legioen zou aansporen nog een stap verder te gaan. Met als gevolg dat Jorien van den Herik en een rits anderen eerst geïntimideerd en vervolgens bedreigd zouden worden. Tot vandaag de dag heeft de FSP daar niet openlijk afstand van genomen.

Intussen leert de realiteit dat wanneer Feyenoord tijdens het thuisduel met FC Twente een 0-1 achterstand niet in de 2-1 winst had omgebogen, Nederland met een horrorachtige escalatie was geconfronteerd. Omdat de politie tijdens de 0-1 de situatie binnen en rond de Kuip niet langer onder controle had. Mensen die er die avond bij waren, zouden later melden dat zij nimmer zo`n bedreigende sfeer in een stadion hadden ervaren. Twee doelpunten voorkwamen uiteindelijk een volksgericht, waarmee vergeleken het incident tijdens ADO Den Haag-Vitesse een vredesmars zou zijn geweest.

De Haagse clubleiding heeft er in ieder geval lering uit getrokken. Dus werd besloten de dialoog met de harde kern tot nader order uit te stellen. Niet alleen ligt alles nog te vers in het geheugen, ook weet heel Nederland nu dat ex-trainer Frans Adelaar zich wel degelijk bedreigd voelde en laat inmiddels de ene coach na de ander weten geen trek te hebben in de nu vacante functie. Dit staat nog los van allerlei andere negatieve effecten die het incident zal hebben.

Toch zijn uitgerekend de supporters nu boos.

Dat was de `zwijgende` meerderheid tijdens FC Groningen-Willem II trouwens ook. Nadat de doorgaans luidruchtige Z-Side de wedstrijd 7 minuten had geboycot, als protest tegen het 7-1 verlies tegen FC Twente, werd deze harde kern door de rest van de Groningse aanhang op een striemend fluitconcert getrakteerd. Er is dus nog hoop.

0
Zaterdag 25 november 2006 om 09:55 uur

niemand houd mij tegen

Gezocht nieuwe trainer ADO Den Haag

In rustig vaarwater verkerende voetbalclub met hele fijne supporters zoekt trainer zonder vrouw en/of kinderen die bedreigd kunnen worden.

functie-eisen
-moet van baggerelftal goed elftal maken
-wil graag met ernstige ziektes uitgescholden worden
-niet zenuwachtig worden van 150 randdebielen die je het liefst een koppie kleiner maken
-moet om kunnen gaan met halve wedstrijden coachen en punten in mindering

Wij  als ado-fans zitten niet te wachten op een Gert kruys of pak m beet Fritz korbach .

Eigenlijk verwachten wij dat Co Adriaanse ,Willem van Hanegem of misschien wel Johan Cruyff deze heerlijke baan op zich wil nemen .Want laten we eerlijk zijn welke trainer wil nou niet werken bij een club met zulke fijne ,fantastische supporters die het beste voor hebben met de club .


0
Zaterdag 25 november 2006 om 01:50 uur

Nu online

LeoH, opper en 106 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25