Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

<FCDH>

Gedeelde jhdb interview

Maar komt de club dan niet in de problemen in de winterstop? Als het al zo lang moet duren om acht miljoen over te maken. Hoe lang duurt het dan straks niet om tien miljoen over te maken?

,,Mij is verteld, dat dit los staat van elkaar. Het duurt helemaal niet lang om ‘gewoon’ geld over te maken vanuit China. De Chinese regering wil geen zeggenschap hebben over betalingen, maar WEL over de overname van buitenlandse bedrijven door Chinese. Dat zorgde voor de vertraging. Zodra de deal officieel rond is, kan Vansen United gewoon een Vansen United BV in Nederland oprichten, een bankrekening openen en daar geld op storten. Dan bestaat er geen vertraging meer. De vertraging zat hem alleen maar in het uitblijven van de toestemming van de Chinese overheid om een Europees bedrijf te kopen. En dan maakt het niet uit of dit de Hoogovens, ADO Den Haag of De Porseleinen Fles betreft.”

Er wordt een beeld gecreëerd, dat we direct de transfermarkt opgaan om spelers te kopen en over twee jaar spelen we voor de titel? Is dat wel reëel?

,,Natuurlijk moet er wel in spelers geïnvesteerd worden deze winter. Dat is gezien de kleine selectie duidelijk. Maar als het aan mij zou liggen, moet de aandacht eerst ergens anders op komen te rusten. ADO kan alleen maar bouwen aan een een goede stabiele cluborganisatie als er een gedegen fundering ligt. Die fundering ontbreekt nu soms helemaal en is elders te zwak. Het heeft geen enkele zin om in het wilde weg spelers te kopen als die fundering niet goed is. Dat staat ook apart omschreven in het contract met United Vansen. De Chinezen gaan speciaal investeren in de jeugdopleiding. Ook zij willen bereiken dat er een echte voetbalorganisatie gaat ontstaan bij ADO. Want dat ontbreekt al heel lang. ADO moet een echte voetbalclub worden. Dat is mijn mening.”

Als die fundering beter moet worden, dan valt de bouw van de sportcampus in Het Zuiderpark op een ideaal moment.

,,Als je dat goed wilt doen, is dat zeker het juiste moment. De opstallen van het jeugdcomplex De Aftrap moeten worden uitgebreid. Daar moeten meer mogelijkheden komen. ADO zet nu zelf iets neer, maar met de Chinese bijdrage kan dat heel wat anders gaan worden. Als je dat kunt combineren met allerlei sporten en sportmedische faciliteiten op nog geen tweehonderd meter afstand, dan moet je dat zeker doen. Dat zou zelfs ideaal zijn.”

Dus als ik je goed begrijp, zou ADO over vijf of zes jaar de aansluiting kunnen bewerkstelligen met de vaderlandse top?

,,In de huidige Eredivisie kun je met enkele gerichte aankopen al grote sprongen maken, maar dat is niet structureel. Als je structureel mee wilt doen in de voetballerij, dan duurt dat langer. Je kunt wel gokken op buitenlandse spelers, maar dat is ook korte termijn politiek. De kans dat het fout gaat, is enorm groot. Het begeleiden van deze spelers is intensief en de topclubs hebben daar speciaal mensen voor in dienst. Je kunt best buitenlandse spelers aantrekken, maar het heeft weinig zin als deze de gehele dag met een treurig gezicht op een terras in Kijkduin zitten. Daar is nog niet iemand goed van gaan voetballen.”

Maar toch heeft Vitesse met het aantrekken van één absolute topspeler bewezen dat je een kans maakt op de titel?

,,Als ADO al het beschikbare geld zou investeren in het aantrekken van Drogba of Eto’o, dan eindig je in de huidige Eredivisie al heel snel bij de eerste vier. Daar ben ik van overtuigd. Ik vraag mij alleen af of dit een structurele oplossing is. Het zou wel heel spectaculair zijn. Maar ik zat bij Radio West in de studio in een programma over de overname en daar kon iedereen inbellen. Dat deden ook Vitesse supporters en niet één was negatief over de Russische overname. Zonder hun inbreng was Vitesse er waarschijnlijk helemaal niet meer geweest. Of ze hadden dit seizoen tegen NEC in de Jupiler League gespeeld. Dat is wel een verschil met de overname van ADO. Als deze bij ADO afketst, is dat niet het einde van de club. Dan gaat men gewoon verder waar ze nu staan.”

Maar waarom komt er niet meer publiek bij Vitesse sinds de overname. Kan dat bij ADO straks ook niet gebeuren?

,,Vergeet niet dat Vitesse altijd een kleine club is geweest in het verleden. De club die bij toeval eens promoveerde en toen met 12-0 bij Ajax verloor. De grote club uit die streek is eigenlijk NEC. Vitesse is een kind met een waterhoofd wat ooit eens door Karel Albers is opgepakt, waarbij een groot stadion is neergezet. Die club zal voor altijd door externen geleid worden. Het is een kleine club die op steroïden staat.”

Ik hoor ook vaak de opmerking vallen dat voor niets de zon op gaat. Jan Hermen doet het ook niet voor niets. Daarom de vraag: Wat zit er voor jou in na de overname door de Chinezen? Ga jij een functie krijgen binnen de club?

,,Dat weet ik niet. Wang heeft mij gevraagd of ik, op welke manier dan ook, betrokken wil blijven binnen ADO. Ik heb toen gezegd dat ik dat wel graag wil doen, omdat ik voor de hele deal een grote – een hele grote – verantwoordelijkheid voel. Maar ik ga zeker niets in de algemene lijn bij ADO doen. Dat doe ik binnen Elf Voetbalmagazine ook al niet meer en is bij Fontein in meer dan goede handen. Wat ik wel heel erg graag zou willen doen, is een rol spelen in het in elkaar brengen van de Haagse voetbalhistorie en het huidige ADO. Ik heb al een keer een bijeenkomst in het stadion georganiseerd met Chun Li en twaalf oud-spelers. Van Theo van den Burgh tot Karel Bouwens, Harry van der Laan en Cor Lems. Ik heb in die 50 jaar dat ik bij ADO kom, genoeg mensen leren kennen. Daar zou ik graag een rol in willen spelen; om de oude ADO-, en FC Den Haag-mensen weer op de één of andere manier bij de club te betrekken. Om die mensen het gevoel te geven dat er bij ADO behoefte is aan hun kennis en voetbalgogme. Het is gewoon dood en doodzonde dat dit nog steeds niet gebeurt.

Ik noem als voorbeeld Harry van der Laan, die nog steeds clubtopscorer is in het betaalde voetbal en een aparte manier van scoren had. Het zou mooi zijn als hij dit bijvoorbeeld eenmaal per week overbrengt aan de spelers van ADO. Het is jammer dat Karel Bouwens bij AZ enige tijd geleden de functie had om spelers te begeleiden, niet in diezelfde functie bij ADO rondloopt. Cor Lems met zijn enorme ervaring en inzet zelfs geen rol heeft in bijvoorbeeld de scouting! Nu we weer op de Scandinavische toer zijn, moet je gebruik maken van Bo Augustsson, Tor Fuglset en anderen. Zo kan ik een netwerk van meer dan honderd mensen opzetten, waarvan ik zeker weet, dat ze graag iets voor ADO zouden willen doen. En dat allemaal in ruil voor een stukje waardering, dat krijgen ze nu namelijk niet. Het meest stuitende wat ik daar ooit over gehoord heb, is Cor Lems die een aantal jaren geleden zijn kerstpakket kwam ophalen, niet verder kwam dan de receptie, omdat er bij niemand waarbij navraag werd gedaan er de kennis was dat dit een speler was, die heel veel voor de club heeft betekend. Dat mag niet meer gebeuren. Nooit meer!
Daar zou ik graag een rol in willen spelen en dat heb ik Wang ook verteld. Als ik dan lees dat Fraser een klankbordgroep heeft die bestaat uit vijf Rotterdammers, dan weet ik zeker dat dit ook mogelijk is met tien Hagenaars. Er zijn zoveel mensen die staan te popelen om iets voor de club te doen, maar die willen wel gevraagd worden.”

Is het aantrekken van Maarten Fontein een goede zaak voor ADO, gezien zijn connecties met China?

,,Daar ben ik wel van overtuigd, maar ik vind het kwalijker dat Piet Jansen er nog zolang heeft mogen zitten, nadat hij besloten had om op te stappen. In het bedrijfsleven is het zo dat als iemand besluit om weg te gaan, hij per direct afscheid moet nemen van zijn functie. Jansen heeft veel te lang zaken kunnen regelen, terwijl iedereen wist dat hij weg zou gaan. ADO had direct afscheid van hem moeten nemen. Wat het wel geleerd heeft, is dat de club nooit meer een algemeen directeur moet aanstellen die niet uit de voetballerij afkomstig is.
0
Donderdag 20 november 2014 om 12:04 uur

Gast

haagse-Dick schreef:

Voorlopig horen we er niks meer over dus welke spelers van Juve?

Jammer, ik had daar meer resultaat van verwacht dan van Wang.
0
Woensdag 19 november 2014 om 21:33 uur

Wizard

haagse-Dick schreef:

Gadverdamme misselijkmakend die smiley, om van te kotsen....
Laat die jongen toch! Kindje slaat nu toe teveel de plank mis en ontloopt graag kritische vragen en ik wacht nog steeds op antwoord over die 8 miljoen die Wang zoekt. Nog geen bericht over kunnen vinden, dus vroeg hem waar dat bericht staat, maar hij ontloopt die vraag telkens, dus mijn conclusie hij heeft geen bron om te overleggen.
0
Woensdag 19 november 2014 om 18:27 uur

H@@GenEES

<FCDH> schreef:

Niet iedereen wilde het ook bij ADO volgens mij ? Maar de gemeente stond erop die kut gemeente maakt echt het hele voetbal bij ado kapot net wat de snor zegt we kunnen naar de maan maar we kunnen niet iemand vinden die elke 2 weken voor een mooie grasmat kan zorgen
Zonder die "kut gemeente" had jij helemaal geen club meer gehad. Dat schijn jij nog wel eens te willen vergeten.

Maar ja jouw nieuwe grote held Wang zal daar straks natuurlijk een eind aan maken (die gemeentelijke bemoeienis) toch?
0
Woensdag 19 november 2014 om 10:23 uur

Madmax

lasoog1 schreef:

Tsjonejongejonge...mensen zijn nog steeds wantrouwend en dat is iets anders dan niet geloven. Kan je er smileys ingooien maar is simpelweg dommig voor lul zetten van mensen die jouw mening niet delen. Maar goed..jij je zin en sterker nog..de deal gaat doorrrrrrr..en dan..heb jij enig bewijs/reden whatever om dan te zeggen dat er verder geinvesteerd wordt? O ja de blauwe ogen van Wang..nou..die heeft geen blauwe ogen.

Tegen 020 champagne man! Je club is Chinees. Nou gefelictieerd.
Om te beginnen is Fontein aangesteld, das toch al een plus punt. Daarnaast moeten we Wang wel de tijd gunnen om iets neer te zetten. Voor als nog blijft het speculeren wat er gaat gebeuren.
0
Woensdag 19 november 2014 om 08:08 uur

Haagse Roel

Er zijn hier mensen die Kallen altijd hebben geloofd met z`n linkerijtje gelul en 2e ring geneuzel en jarenlang diep in z`n achterste hebben gezeten die nu ineens sceptisch gaan doen tegen Wang.......vreemde zaak.
0
Woensdag 19 november 2014 om 00:31 uur

Advertentie

ADODENHAAG

lasoog1 schreef:

Tsjonejongejonge...mensen zijn nog steeds wantrouwend en dat is iets anders dan niet geloven. Kan je er smileys ingooien maar is simpelweg dommig voor lul zetten van mensen die jouw mening niet delen. Maar goed..jij je zin en sterker nog..de deal gaat doorrrrrrr..en dan..heb jij enig bewijs/reden whatever om dan te zeggen dat er verder geinvesteerd wordt? O ja de blauwe ogen van Wang..nou..die heeft geen blauwe ogen.

Tegen 020 champagne man! Je club is Chinees. Nou gefelictieerd.
Er is net zo veel reden om positief te zijn als om negatief te zijn, maar laten we voordat er nog maar één ding is gebeurd rustig blijven. Het is nu de beurt aan groep Wang.
0
Dinsdag 18 november 2014 om 23:49 uur

lasoog1

<FCDH> schreef:

Jhdb en fontein en nu ook vd kallen hebben nu gezegd dat de deal tijdens de wedstrijd tegen 020 beklonken is en nog geloven ze het niet vermoeiend pfff
Tsjonejongejonge...mensen zijn nog steeds wantrouwend en dat is iets anders dan niet geloven. Kan je er smileys ingooien maar is simpelweg dommig voor lul zetten van mensen die jouw mening niet delen. Maar goed..jij je zin en sterker nog..de deal gaat doorrrrrrr..en dan..heb jij enig bewijs/reden whatever om dan te zeggen dat er verder geinvesteerd wordt? O ja de blauwe ogen van Wang..nou..die heeft geen blauwe ogen.

Tegen 020 champagne man! Je club is Chinees. Nou gefelictieerd.
0
Dinsdag 18 november 2014 om 23:32 uur

lasoog1

haagse-Dick schreef:

Daar willen we toch dan ook vanaf, als je in het linkerrijtje wil spelen met een club als den haag. Daar zijn helaas buitenlandse investeerders voor nodig of zou er toch nog 1tje zijn hier in de regio?
Ouwe discussie inderdaad, in de regio is niemand en ja...Wang mag..sterker nog...MOET t waar gaan maken lijkt me zo.

Even n hersenspinsel he...ik was laatst bij Excelsior, daar kent iedereen elkaar, zelfs bij ADO in MFC of op tribunes kent bijna iedereen elkaar en is wat mij betreft goud waard. Ik moet er niet aan denken dat je als anoniem supporter eerst 30 trappen op moet, mag plaats nemen in t stadion, mag kijken naar n vreemdelingenlegioen en totaal anoniem weer naar huis gaat. Ik zeg niet dat t nu de hemel op aarde is, totaal niet, maar de keerzijde zit ik ook niet op te wachten. Versterk maar, laat de club 30% groeien en hou het ADO gevoel maar. Liever onder de middenmoot dan je ziel verkopen zoals Fietstas doet.
0
Dinsdag 18 november 2014 om 23:14 uur

Madmax

Scenario 2471 ..Fraser mag in de winterstop Shoppen van meneer Wang, en ziet daarom af van de beperkte Fernandez en de Deen ?
0
Dinsdag 18 november 2014 om 17:13 uur

Nu online

Wahter, Aad, Tuurke63, James, Renearmand56, Law, FC Jeff, purnie&pino, vakkiel en 134 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
0-2
29 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
3 mei 2024 om 20:00 uur
Rat Verlegh Stadion, Breda

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 36 - 75
2 Roda JC + 36 - 72
3 Groningen + 36 - 71
4 FC Dordrecht 36 - 67
5 ADO Den Haag 36 - 62
6 Graafschap 36 - 62
7 NAC Breda 36 - 54
8 Jong AZ 36 - 53
9 FC Emmen 36 - 51
10 MVV Maastr. 36 - 50
11 Helmond Sp. 36 - 47
12 SC Cambuur 36 - 46
13 VVV-Venlo 36 - 45
14 Jong Ajax 36 - 40
15 FC Eindhoven 36 - 40
16 Telstar 36 - 34
17 Jong PSV 36 - 34
18 FC Den Bosch 36 - 33
19 TOP Oss 36 - 33
20 Jong Utrecht 36 - 24