Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Welkom in de shoutbox, gast

Meeloper

ADO voor altijd schreef:

Als er een overeenkomst met de crediteuren komt en we blijven bestaan dan moeten ze trachten om ROY STROEVE terug te halen naar ADO.
En als VVV het vandaag redt en in de eredivisie blijft dan Vloet maar wegsturen en Wetzel het gelijk over laten nemen. Want Vloet heeft van voetballen zeker GEEN verstand.
Ik loop al heel wat jaren mee maar dit is de slechtste trainer van de laatste 50 jaar !! die snapt er geen ene moer van , er zijn al tig wedstrijden verloren op het middenveld zo ook afgelopen vrijdag ! die blonde kip zonder kop loopt meer in de weg dan dat hij iets goed doet, wat betreft Levi die is goed voor een eersteklas amateur ploeg want die jongen heeft de snelheid van een slak en het gaat ook nog eens allemaal in één tempo terwijl hij de moordenaar Rancovic op de tribune zet ,juist dit soort gasten heb je nodig die eens een schop kunnen uitdelen !!!!!!!!!
0
Zondag 20 april 2008 om 12:43 uur

northy

Ik heb er wel heel erg zin in.......die 5e plaats pakken een die angst-mus die trainer gaat worden bij volendam geen kampioen.
0
Vrijdag 18 april 2008 om 12:43 uur

Jerzy

"Mochten de Volendammers promoveren dan staat de voormalige ADO Den Haag-trainer Frans Adelaar straks aan het hoofd van een eredivisieploeg. Hij wordt daar de nieuwe oefenmeester."

Dus die zijn volgend jaar in ieder geval weer terug in de bierliga.
0
Vrijdag 18 april 2008 om 12:27 uur

1200 Volendammers komen er!

gr

Vrijdag 18 april 20:00 uurVolendam mag bewijzen `de kampioen` te zijn !

Stadion Den Haag bijna uitverkocht

De laatste competitiewedstrijd is bijna uitverkocht. Inmiddels zijn er 13.000 kaartjes `verkocht` voor deze finale wedstrijd. Nog nooit waren er zoveel toeschouwers in het nieuwe stadion van FC Den Haag. ADO supporters met een clubcard krijgen nl. een gratis een gesponsord toegangsbewijs. Nog nooit was het zo druk in het nieuwe stadion.
FC Volendam komt met ongeveer 1200 man naar Den Haag. Naast de 900 in het uitvak zijn ook alle businesskaarten verkocht aan de sponsoren. Het zal een optreden worden in een heksenketel, waarbij de spelers zich kunnen optrekken aan de 12e man. Het Haags kwartiertje zal deze keer 90 minuten duren.

Live op TV en Radio

De wedstrijd zal ook nog eens live op tv en radio gevolgd kunnen worden door miljoenen voetballiefhebbers. Naast RTL7 zijn de NOS, RTV Love, RTV Noord-Holland en andere regionale zenders live aanwezig. Voldoende keuze dus om niets te missen van de wedstrijd. Tip: zet de TV aan met geluid van de RTV Love of Radio Noord Holland.

Winnen of verliezen

Een ding is zeker, mocht ADO Den Haag winnen, dan zal het in de 2e ronde starten tegen een getergd FC Volendam. Opnieuw zullen beide ploegen tegen elkaar spelen, waarbij we eerst naar Den Haag moeten en vervolgens de 2e wedstrijd thuis spelen. Gezien het verloop in de competitie is er alles nog mogelijk op de laatste speeldag. MVV heeft de beste papieren voor de 5e plaats. Het zal thuis moeten winnen van Cambuur Leeuwarden in een leeg stadion zonder supporters. ADO Den Haag staat op de 6e plaats met één punt minder en een doelgemiddelde van -7 in hun nadeel. Aan gelijk spel heeft onze tegenstander dus niets, zelfs als MVV verliest van Cambuur.

Maar genoeg geneuzeld, er is maar één opdracht voor FC Volendam: winnen en boven je kunnen uitstijgen zoals 6 jaar geleden tegen Heracles Almelo. Jack Tuyp was toen één van de doelpunten makers en weet wat dat gevoel is. (Op You Tube: 1e helft & 2e helft)

Leiding

Het duel ADO Den Haag – FC Volendam staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis, die wordt geassisteerd door Erwin Zeinstra en Marco Buijk. Maarten Ketting fungeert als vierde official. Scheidsrechter Nijhuis is bezig aan zijn eerste seizoen op de internationale velden. Zo was hij al actief op een jeugdtoernooi in Roemenie en Intertotoduel in Turkije. Onlangs floot hij zijn eerste officiële interland en was in Duitsland actief op het EK-kwalificatie toernooi voor spelers onder de 17 jaar.

Statistiek

ADO Den Haag en FC Volendam ontmoeten elkaar voor de 23e keer in de residentie. De balans is in overtuigend voordeel van ADO Den Haag, dat thuis maar liefst vijftien keer wist te winnen, drie keer gelijkspeelde en slechts vier nederlagen leed. Maar gezien de afgelopen periode zegt deze statistiek dus niets. Echt overtuigend is ADO Den Haag niet geweest dit seizoen. Wel moet onze tegenstander er rekening mee houden dat bij verlies of blessures zij komende dinsdag kwetsbaar zullen zijn bij de start van de 1e ronde van de Play-Offs. Historisch overzicht


Kampioensjaren en doelpuntenmachine

FC Volendam blijkt dit seizoen een doelpuntenmachine te zijn. Er is nog geen record gebroken, maar met 89 doelpunten en nog één wedstrijd te gaan is de score rijp voor een plaats in de "Top-5" aller tijden.

1. In 1982-1983 (trainer Frits Korbach) scoorde FC Volendam 73 doelpunten in 30 wedstrijden. Dat was een gemiddelde van 2,43 per wedstrijd.

2. In 2007-2008 (trainer Stanley Menzo) scoorde FC Volendam in de eerste 36 wedstrijden 87 doelpunten, gemiddeld 2,42 per wedstrijd.

3. In 1960-1961 (trainer Bram Appel) scoorde Volendam 82 doelpunten in 34 wedstrijden, een gemiddelde van 2,41.

4. In 1966-1967 (trainer Ron Dellow) scoorde Volendam 90 doelpunten in 38 wedstrijden, gemiddeld 2,37 per wedstrijd.

5. In 1956-1957 (trainer Leen van Woerkom) scoorde Volendam 70 doelpunten in 30 wedstrijden, gemiddeld 2,33.

6. In 1986-1987 (trainer Jan Brouwer) scoorde FC Volendam 83 doelpunten in 36 wedstrijden, gemiddeld 2,30 per wedstrijd.

Het beste jaar was dus 1982-1983 met een gemiddelde van 2,43 per wedstrijd. Na 37 wedstrijden staat FC Volendam, dit seizoen op een gemiddelde van 2,41 doelpunten. Vorig seizoen was het gemiddelde 2,42.
Note: Op vorig seizoen na, waren alle overige seizoenen, kampioensjaren voor Volendam.

Spektakel

Als de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor FC Volendam de negende promotie betekent, zal in Volendam een mooi weekend volgen. De hele week zijn de mensen binnen de club al bezig met de voorbereidingen. Naast de `heen-en-weer` moet er veel geregeld worden. Een hele organisatie waarbij een hoop drempels te nemen waren. De supporters zien alleen maar de tocht over de dijk. Maar gaat alles goed dan volgt er een spektakel die al 50 jaar een traditie is. Zes jaar geleden ging de heen-en-weer via de nacompetitie de dijk over. Vrijdag kan FC Volendam zomaar weer eens Landskampioen van de Eerste Divisie worden.
Als het gebeurt dan zijn liggen de draaiboeken klaar. De spelers worden dan in Volendam terug verwacht tussen 00.00 en 00.30 uur. Door dit late tijdstip zal er `s nachts geen rondrit met de Heen en Weer over de Dijk volgen. Rond het stadion zal er ongetwijfeld een gepaste feestsfeer ontstaan, zeker als de spelers arriveren. De echt `huldiging` heeft op zaterdagavond plaats. Daarover informeren wij u graag pas over na de gespeelde wedstrijd.

Rob Lezer

Copyright © 2008 RKFC Volendam
0
Donderdag 17 april 2008 om 20:35 uur

DH

Chaiat: "Den Haag moet geen probleem zijn"
Volgend seizoen speelt Abdelhali Chaiat bij De Graafschap, maar met zijn doelpunt tegen FC Dordrecht bracht hij FC Volendam een stap dichter bij de titel. De aanvaller verwacht het volgende week af te maken tegen ADO Den Haag.

"Het was een lastige wedstrijd. We kamen er moeilijk doorheen omdat het veld klein werd gemaakt", zegt Chaiat tegenover de camera van RTL. "Maar uiteindelijk hebben we toch terecht gewonnen."

Volgens de 24-jarige buitenspeler speelde de spanning een grote rol in de wedstrijd, die vooral in de eerste helft van een laag niveau was. "Ik denk wel dat er iets van spanning was. De trainer had vooraf nog gezegd dat we moesten genieten en geen spanning. Maar daar hebben we toch last van gehad."

De ploeg uit het vissersdorp kan het volgende week afmaken tegen ADO Den Haag, en volgens de Marokkaan moet dat ook gaan lukken. "Als we gewoon ons eigen spelletje spelen, dan moet ook Den Haag geen probleem zijn." 

WIE VAN DE SPELERS HANGT DIT EVEN IN DE KLEEDKAMER OP,MAG TOCH GEEN PROBLEEMZIJN HE ??
0
Donderdag 17 april 2008 om 13:06 uur

ach wat leg ik nou te dromen....

mj schreef:

en jij je kist in!
ik zeg niet dat hij het binnen een jaar moet doen ofwel?
maar hoor al 20 jaar lang dat elke 5 jaar we boven in de top zullen meedraaien..
en als wetzel dan ook nog eens gaat beginnen dat we in een periode van 5 jaar den haag naar een hoger plan gaan tillen..
en wat heeft wetzel nou gedaan in het betaalde voetbal??
gelijk spelen tegen de top?? zozo dat is heel wat!
promoveren met VVV en na 1 seizoen er weer net zo hard uitvliegen is idd wel een aardige prestatie!
met jol gaan er gewoon meer deuren open en zijn er meer mogelijkheden 
Volledige naam Football Club Volendam
Bijnaam Het andere Oranje
Opgericht 1 juni 1977
Stadion Kras Stadion,
Volendam
Capaciteit 8.500
Begroting € 3,4 miljoen
Trainer Stanley Menzo
Competitie Eerste divisie 
--------------------------------------------------------------
naam
Alles Door Oefening
Den Haag
Bijnaam De Residentieclub
ADO
Opgericht 1 februari 1905
Stadion ADO Den Haag Stadion
Den Haag
Capaciteit 15.000
Begroting € 10,8 miljoen
Voorzitter Pierre Heijnen
Trainer Wiljan Vloet
Competitie Jupiler League
--------------------------------------------------------------

Het was een mooie dag op het sportterrein van laakkwartier afgelopen zomer, wedstrijd tegen VVV. Stond met vlagen een ploeg waarvan ik dacht dat we weleens 5 wedstrijden voor het eind kampioen konden zijn. En dan nu de realiteit, onze laatse wedstrijd van het seizoen en de tegenpartij kan bij ons kampioen worden.

 
0
Woensdag 16 april 2008 om 07:52 uur

arthur

alsof een stelletje crediteuren zou kunnen bepalen wie trainer wordt! 
nou ja, als iedereen nou eindelijk een beetje tevreden is en niet te veel verlies heeft geleden (alsof een heleboel mensen die diensten hebben geleverd de club ook niet gewoon geplukt hebben! zo werkt het toch bv. ook bij de gemeente en het rijk, daar kost iedere pen die wordt aangeschaft ook het 5 tot 10-voudige van een pen die je gewoon in de winkel koopt!) dan kunnen we hopelijk ein-de-lijk eens een keertje verder met de club en het voetbal!!! 
0
Woensdag 16 april 2008 om 07:34 uur

Advertentie

Gerard

Karel schreef:

Het is nu toch wel duidelijk dat de groep Braaksma (lees laatste stuiptrekking Ringel en Jansen) de club willens en wetens kapot probeert te maken. En die wanstaltige beschuldigingen aan het adres van vd Kallen en Wetzel, hoe ze dat nog durven gaat mijn pet echt te boven. Hun zijn juist de ENIGEN die hun nek durven uit te steken voor de club. En nu net dat ze drijgen om te slagen in hun reddingspogingen komen deze lamstralen weer langs om het af te schieten. Wordt tijd dat hun eens duidelijk gemaakt word dat hun tijdperk voorbij is en dat ze de afgelopen jaren juist verantwoordelijk zijn geweest voor de huidige ellendes. 

Allemaal druit zeg ik: Braaksma, De Wit, Jansen, Ringel, Arzlock, Hofstede, helft kantoorpersoneel, helft spelers(drama)groep en niet te vergeten die kk sponsor van een DSJ(odebedrijf).

Wetzel en vd Kallen zet AUB door in het belang van onze club en stad!
Kun je even uitleggen hoe ze `hun nek uitsteken`?
Je roept maar wat! Dom nagepraat!
vdK heeft een garantie en die toestand met Wetzel heeft er niks mee te maken.
Dat is gewoon een goeie trainer en ADO mag blij zijn dat ie bij ons wil trainen.

Zou wel eens willen weten waarom en óf Jansen zich bij vdK heeft aangesloten.
Dat Ringelenstein voor Braaksma kiest lijkt me logisch. Dat scheelt hem € 450000. (30 of 50 %) 

0
Dinsdag 15 april 2008 om 18:34 uur

KIKOMAN

BINNENLANDS NIEUWS
Wetzel: `Ik snap niet waar al die onzin vandaan komt`
Door Carlo Willemsen
Dinsdag, 15 april 2008, 14:11
André Wetzel is woedend op de betichtingen van William de Wit, een schuldeiser van ADO Den Haag. Tegenover Sportsignaal Voetbal Magazine beweert hij dat Wetzel nog helemaal geen contract heeft getekend bij de club. De huidige trainer van VVV-Venlo zou slechts een overeenkomst hebben met een autobedrijf, waar investeerder Mark van der Kallen in de directie zit. De Wit noemt de Haagse oefenmeester zelfs een leugenaar.

"Ik ben woedend," aldus Wetzel tegenover ELF Voetbal. "Als mensen elkaar zomaar van leugenaar mogen betichten, dan vind ik dat een vreemde gang van zaken. Blijkbaar heeft De Wit geen idee hoe mijn overeenkomst in elkaar zit. En toch haalt hij mij door het slijk. Schandalig. Deze hele discussie zakt naar mijn mening af naar een bedenkelijk niveau."

Wetzel vervolgt: "Feit is dat ik heb onderhandeld met de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag en dat ik sinds vorige week naast een mondelinge, ook een schriftelijke overeenkomst heb. Ik snap niet waar al die andere onzin vandaan komt. Misschien is één van de doelstellingen van bepaalde mensen wel om mij weg te pesten, maar ik ben niet van plan daarvoor te zwichten. Mijn drive om bij ADO aan de slag te gaan wordt op deze manier alleen maar groter. Het wordt voor mij steeds duidelijker dat die club met een strakke hand geleid moet worden. Dat ga ik na de zomer zeker doen. Maar eerst heb ik nog een belangrijke klus af te maken in Venlo. Ik wil er alles aan doen om VVV in de Eredivisie te behouden. Daarom kan ik al deze heisa op dit moment heel slecht gebruiken."
0
Dinsdag 15 april 2008 om 17:58 uur

Martin Jol: Ik ga naar AZ

Oriënterend gesprek Van Gaal met Galatasaray 15/04/2008 12:34
Zijn vertrek uit Alkmaar staat (nog) niet vast. Maar AZ-trainer Louis van Gaal heeft wél al gesproken met het geïnteresseerde Galatasaray.
Enkele bestuursleden hadden afgelopen week in Alkmaar een onderhoud met Van Gaal, zo bevestigde de Nederlandse trainer aan het Turkse persbureau DHA. `Ik heb tot dusver één keer gesproken. Maar niet alleen Galatasaray heeft interesse, ik heb van meerdere clubs te horen gekregen dat ze me graag willen hebben.`

0
Dinsdag 15 april 2008 om 17:53 uur

Nu online

Aad, kojak1, BigMac, Alexander, RF, James, Madmax, bert1953, sanndraa, MichelAdamsMatje, KaleHans, poemba, Bolskie, Ronaldo, vakkiel, TheMariner, VakkieJ, Brian, morley, Bleek, Haraldberg1, Superjantje en 163 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26