Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

yesyes

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

`Haagser dan Steijn krijg je ze niet`
Terwijl ADO Den Haag in Turkije zat, trainde VVV in het Cars Jeans Stadion.
Lees het nieuwsbericht
Ik vind dat zo belachelijk als dat je volgende tegenstander is begrijp dat echt niet. Kind van de club ala maar niet als je het weekend erna tegen elkaar speelt en zij ff goed kunnen wennen aan alle omstandigheden. Er staat veel op het spel met deze wedstrijd en er valt een hoop te winnen met 3 punten maar je kan ook weer diep zakken na verlies maar zal wel aan mij liggen
Donderdag 17 januari 2019 om 15:01 uur Quote

Advertentie

Barend

Tommy schreef:

Vqn basis speler en noors international.
Naar bank zitter en een stukkie kaas. Ach ja
Ja dat is het risico van handel.
Johnsen wordt nu beter betaald dan bij ADO, maar is het dat waard? Een lullig provincieclubje als AZ. Op deze manier vergooit de man zijn marktwaarde.

ElKhayati tobt met hetzelfde soort probleem. Hopelijk beïnvloedt het zijn spel niet.
Zaterdag 12 januari 2019 om 21:52 uur Quote

R.E.

Kernzin in het interview met Groenendijk: "Als wij onze punten dus op de omschakeling pakken, dan heb ik daar geen enkel probleem mee."
Het punt is dat dat voor het publiek bij de thuiswedstrijden juist wél (en niet voor het eerst) het probleem is. Je trekt immers geen extra bezoekers met de wanvertoningen tegen o a. De Graafschap, Emmen en NAC. Maar als je vrijwel alleen voorhoedespelers hebt en haalt die het (zacht gezegd) niet van hun voetballende vermogen maar louter van hun snelheid moeten hebben (Becker, Lorentzen, Hooi) en dus alleen geschikt zijn voor countervoetbal, weet je toch van tevoren dat je thuis het spel niet kunt maken en dat je beoogde spits, die het juist vooral van zijn kopkracht moet hebben (Necid), veel te weinig bruikbare passes vanaf de flanken zal krijgen? Kortom, er is bij Van As en Groenendijk geen of in elk geval te weinig aandacht geweest voor de samenhang binnen de selectie (en voor het boeien van het thuispubliek).
Zaterdag 12 januari 2019 om 03:22 uur Quote

Ooievaar

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Van As wil zich meten met FC Utrecht
Jeffrey van As denkt dat er meer zit in ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht
Ja beste man. Dat valt of staat met een goede organisatie. Zo lang er zonen van en vrienden van die zonen op bepalende posities zitten, blijf je aanmodderen met plek 13. En dat dan ook nog een geweldige prestatie vinden.

Groenendijk contractverlening geven gaat nergens over. Rechterrijtje trainer, en spel is niet om aan te gluren. Goede voetballer, matige trainer.

Denk - weet het wel zeker - dat de trainer van Die Haghe ook wel 9e wordt met deze selectie. Competitie is op Ajax en PSV na, lachwekkend zwak.
Zaterdag 12 januari 2019 om 01:05 uur Quote

gillah

Bedankt voor het delen van het interview met Fons. Naar mijn mening is Fons heel realistisch over de kwaliteit van de selectie. We kunnen heel aardig counteren maar als we het spel zelf moeten maken is het niet veel.
Vrijdag 11 januari 2019 om 15:33 uur Quote

Kamikaas

Vi intervieuw met Groenendijk voor de liefhebber:

ADO Den Haag beleefde een veelbewogen eerste seizoenshelft, maar sloot 2018 desondanks af op de elfde plaats. In Turkije wil de club een basis leggen voor een half jaar zonder zorgen, met óf zonder Nasser El Khayati.

Met een reeks van vijf wedstrijden waarin het alleen van Ajax verloor, spoelde ADO Den Haag in de laatste weken van 2018 het meeste chagrijn van de maanden ervoor weg. De Haagse club staat halverwege de competitie ondanks alles tegen het linkerrijtje aan en – bepaald niet onbelangrijk – legde in die slotserie een fundament waarop zij kan doorbouwen.

Dat fundament is gek genoeg vrijwel identiek aan dat onder het uiterst succesvolle vorige seizoen, dat de ploeg afsloot als nummer zeven in de Eredivisie. De nadruk ligt weer op de omschakeling.

De eerste maanden van dit seizoen werd trainer Fons Groenendijk geconfronteerd met ploegen die zich in Den Haag op eigen helft terugtrokken, een gevolg van het succes van de vorige jaargang. ADO werd dus ertoe gedwongen anders te gaan voetballen. Het moest meer dan ooit op de helft van de tegenstander zelf het spel maken. En daar had de Haagse ploeg zichtbaar problemen mee, vooral in thuiswedstrijden bleven de resultaten en het spel achter. De conclusie van Groenendijk was na een moeizame competitiestart dan ook: om ADO weer aan de praat te krijgen, moest hij teruggrijpen op de aanpak van het succesvolle verleden.

‘Als ik eerlijk ben, is dat voor een trainer diep van binnen wel een beetje frustrerend’, vertelt hij. ‘Wij moesten anders gaan voetballen, een type spel dat past bij mijn opvatting, maar ik ben ook realist. En dan zie je dat de speelstijl vanuit de omschakeling het best past bij het materiaal dat wij hebben. Wij zijn gewoon nog niet in staat van achteruit het spel te maken, een tegenstander het pakhuis in te spelen. Ik verwijt daarin niemand iets, het is gewoon een constatering. En zodra je dat constateert, moet je daar als trainer mee aan de slag. Wij zijn beter in de tegenaanval dan wanneer we het zelf moeten verzinnen. Kijk maar naar die laatste vijf wedstrijden. We winnen met heel aardig countervoetbal van PEC Zwolle (2-3) en Willem II (0-3). Tussendoor gaan we er hard af bij Ajax (5-1), maar op de laatste speeldag pakken we op de manier waarop we het in Zwolle en Tilburg deden een punt tegen Feyenoord (2-2). Daartussen zat nog de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, die in 0-0 eindigde. Een duel waarvan iedereen op de tribune op voorhand zei: “Dat moet ADO makkelijk winnen”. Maar ik wist al dat het niet zo zou gaan, want tegen De Graafschap moeten we het spel maken en dat gaat moeizaam. Ik weet waar mijn jongens goed en minder goed in zijn. Sommige tegenstanders zijn voor ons daardoor uit gemakkelijker dan thuis. En als wij onze punten dus op de omschakeling pakken, dan heb ik daar geen enkel probleem mee.’

Fons Groenendijk geeft instructies aan Wilfried Kanon en Danny Bakker. Rechts assistent Dirk Heesen.
Fons Groenendijk geeft instructies aan Wilfried Kanon en Danny Bakker. Rechts assistent Dirk Heesen.
VERWACHTINGSPATROON
De laatste thuiszege dateert mede daardoor inmiddels van begin oktober. Ondanks de elfde plaats zijn supporters kritisch op Groenendijk en zijn ploeg, ook vanwege het opgeschroefde verwachtingspatroon. ADO eindigde vorig seizoen immers in de subtop. Volgens de trainer wordt er voorbijgegaan aan hoe bijzonder die prestatie was. ‘Dat was een evenaring van dat geweldige seizoen van John van den Brom bij deze club, met als verschil dat hij met ADO via de play-offs Europees voetbal haalde en ons dat niet is gelukt. Maar je moet teruggaan naar de jaren zeventig, wil je ADO hoger dan de zevende plaats terugzien.’

‘Vorig jaar was dus iets heel bijzonders. We hebben het geweldig gedaan met z’n allen, waren heel effectief én hebben hier en daar geluk gehad. Maar sindsdien is onze selectie er wel breder maar niet sterker op geworden. Van het bedrag dat AZ voor Bjørn Johnsen heeft betaald, hebben we niks geïnvesteerd én Tyronne Ebuehi – in mijn ogen een van de beste rechtsbacks van de Eredivisie – is vertrokken (naar Benfica, red.). Het is het goed recht van de mensen om kritisch te zijn, op de spelers én op mij, maar kijk ook eens waar we vandaan komen. Toen ik hier twee jaar geleden begon, stonden we onderaan. We eindigden als elfde, het jaar erna als zevende en staan nu qua punten gelijk met de nummer negen. We hebben in die hele periode geen enkele transfersom betaald. Ik vind dat we hier met z’n allen echt wel wat hebben neergezet, maar dat dreigt ondergesneeuwd te raken.’

TRUCJES
Aan de andere kant: het verval ten opzichte van het ADO van vorig seizoen was in bepaalde wedstrijden deze jaargang wel érg groot. Bovendien is de Haagse ploeg voor haar resultaten extreem afhankelijk van de bevliegingen van sterspeler Nasser El Khayati. Met twaalf goals en zes assists was de Rotterdammer bij vrijwel de gehele doelpuntenproductie van ADO (23) betrokken. Raakt de aanvallende middenvelder geblesseerd of wordt hij in deze winter verkocht, dan heeft Groenendijk een probleem.

‘Hij is een sleutelspeler, daar hoef ik niet omheen te draaien’, vertelt de trainer. ‘Ik hou van hem als voetballer en als staf doen we er alles aan om hem zo belangrijk en beslissend mogelijk te laten zijn. Hoe krijgen we hem aan de bal en wáár krijgen wij hem in balbezit? Hoe kunnen we hem verdedigend een tikkeltje ontlasten? Dat zijn vragen waar we voor elke wedstrijd mee bezig zijn. Nasser is doorslaggevend voor ons qua doelpunten en assists, meer dan andere belangrijke spelers dat bij hun clubs zijn. Maar als hij deze maand een mooie transfer kan maken, ga ik als trainer niet lopen mauwen. Dan heeft hij dat helemaal zelf verdiend en zie ik het ook als een compliment voor ons als staf, dat hij zo’n stap vanaf ADO maakt.’

‘Als El Khayati deze maand een mooie transfer kan maken, ga ik als trainer niet lopen mauwen’

Waar El Khayati al het hele seizoen in topvorm verkeert, kan dat niet van alle ADO-spelers worden gezegd. Groenendijk zag zich genoodzaakt een keeperswissel door te voeren en posteerde zelfs publiekslieveling Tom Beugelsdijk enkele weken op de bank. ‘We hebben heel wat trucs moeten uithalen om alles en iedereen scherp te krijgen’, blikt de trainer terug. ‘We hebben op een gegeven moment alleen maar tegengoals aan spelers laten zien, totdat ze er doodziek van werden. We hebben ze in groepjes gezet om over bepaalde zaken te praten, om ze aan het denken te zetten. Want ook zij hadden met dat verwachtingspatroon te maken. Succes is mooi, maar succes verandert ook wat. Dan is het daarna juist de kunst wéér een bepaald niveau te halen.’

Dat lukte lang niet altijd, tot zorg van Groenendijk. ‘Ik loop al even mee als trainer en heb veel seizoenen meegemaakt waarin ik onderin speelde, tegen degradatie. Ik weet wat het verschil kan maken tussen wel of niet in de problemen komen en af en toe zag ik dat we daartegenaan zaten. Het ligt heel dicht bij elkaar. Het heeft te maken met een balletje binnen- of buitenkant-paal, maar ook met een manier van denken. Je moet niet denken dat het jou niet kan overkomen. Grote Nederlandse clubs met grote trainers is het al eens overkomen. Gertjan Verbeek bij FC Twente en Dick Advocaat bij Sparta vorig jaar nog, dus je moet als trainer heel goed in de gaten houden welke kant het opgaat met je groep.’

Heeft u momenten gehad waarop u dacht: Dit glipt uit mijn handen?

‘Ja, daar ben ik soms wel bang voor geweest.’

Wat doe je dan als trainer?

‘Je gaat proberen de jongens te prikkelen, wakker te schudden. En je kijkt kritisch naar wat er verkeerd gaat. Ik heb een keeperswissel doorgevoerd, jongens uit de gevestigde orde gepasseerd. Wanneer je zulke dingen doet, gebeurt er wel wat in een kleedkamer. Dan staat het op scherp.’

Op zulke momenten heb je wel resultaten nodig. Tegen PEC Zwolle kwamen jullie met een flink gewijzigde ploeg twee keer achter, maar wonnen jullie uiteindelijk met 2-3. Als ADO daar had verloren, had u een probleem gehad.

‘Dat is waar, maar dat zijn dingen waar ik op dat moment niet voor wegloop. Er moest iets gebeuren, de bijl moest in de kleedkamer. Vaste waarden waren boos, gepikeerd, en dag mag. Ik ben ook weleens boos. Maar het gaat erom dat je er met z’n allen weer uitkomt, dat je er beter van wordt. Dat is gebeurd. We staan weer in de middenmoot met een aardig gat naar beneden en we kunnen nog omhoogkijken.’

Uw contract loopt na dit seizoen af. Wat is de situatie?

‘We hebben onlangs een eerste gesprek gevoerd, dat was een positief gesprek. De club wil graag door, ik sta daar zelf ook voor open. Maar ik heb wel wat dingen die ik verbeterd zou willen zien. Dan heb ik het over facilitaire zaken en over de professionalisering van de club. Een stap maken. En ik wil graag de selectie kunnen verversen. Er lopen op dit moment veel jongens rond bij ADO die al heel lang in de teleurstelling zitten, die niet spelen. Ik kan daar wel mee omgaan, maar voor die jongens zelf is dat lastig. Als je te veel teleurgestelde jongens in je kleedkamer hebt, is dat voor de sfeer niet goed. In een ideale wereld was daar al iets aan gedaan, maar ik vind het wel belangrijk dat we de boel kunnen opfrissen als ik hier langer doorga. Dat is voor iedereen goed.’

Hoe groot schat u de kans dat u na de winterstop verder moet zonder El Khayati?

‘Dat is lastig in te schatten. Ik heb hem er uitgebreid over gesproken. Er is belangstelling, maar het zijn op dit moment nog niet de clubs die hem echt aanspreken. Dus ik hoop nog steeds dat Nasser blijft.’

Hoe zou ADO er zonder El Khayati uitzien?

‘Dat plan heb ik wel in mijn hoofd, al een tijdje. Want dat moet je natuurlijk vóór zijn. Als hij vertrekt, moeten we in één keer door kunnen schakelen. Ik heb namelijk niet de illusie dat ik dan voor 31 januari een tweede Nasser kan binnenhalen. Ik zal het in mijn eigen groep moeten zoeken. Vind ik ook niet erg, ik weet het al heel lang dat er aan de inkoopkant weinig mogelijk is en heb daar alle begrip voor. Ik zal dus nooit met mijn vuist op tafel slaan van: Ik moet die en die speler. Want ik weet ook dat er bij deze club tal van mensen rondlopen die een gezin hebben te onderhouden. Voor hen moeten we de club gezond maken.’

In Belek moet Groenendijk verder bouwen aan de toekomst van ADO, met of zonder El Khayati. Ricardo Kishna hoopt in een van de oefenduels aldaar zijn langverwachte rentree na een kruisbandblessure te maken. Op 19 januari hervatten de groen-gelen de competitie met de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. ‘Het belangrijkste is dat we niet de tol voor ons eigen succes gaan betalen, dat het niet te negatief wordt’, aldus Groenendijk. ‘We staan nu in de middenmoot en als je reëel bent, is dat met dit materiaal prima. Maar het is belangrijk dat ik in dat realisme niet alleen kom te staan, dat de mensen blijven zien waar we in twee jaar tijd vandaan zijn gekomen.’
Vrijdag 11 januari 2019 om 11:21 uur Quote

JB

Tja, als je de rechtsbuiten met het minste rendement sinds de oprichting in 1905 consequent blijft opstellen, hoef je ook geen spits op te stellen die afhankelijk is van ballen van de flanken.

Falkenburg is eerder een type die vanuit het middenveld aangespeeld kan worden en een bal vast kan houden/kaatsen of zelf iets kan rommelen, dan dat in ieder geval Necid dat is.
Zhang hebben we gewoon nog te weinig van gezien om over dat aspect van zijn spel een mening te hebben.
Lijkt mij dus logisch dat de pikorde nu Falkenburg - Zhang - Necid is.

Overigens: ik wil Becker niet volledig afbranden, maar die is gewoon helemaal niet op zijn plek bij een club die met 3 aanvallers speelt.
Die moet naar een club met een 2-spitsen-systeem, net zoals hij destijds bij PEC wel uit de verf kwam.
Zoals hij zelf ten onrechte al zegt: "hij moet meer goals maken"
En daar gaat het dus mis met hem:
als je met buitenspelers en een echte nr 9 speelt moeten de buitenspelers er voornamelijk voor zorgen dat de nr 9 de doelpunten kan maken.
En niet zelf voor de doelpunten gaan.
Woensdag 9 januari 2019 om 17:37 uur Quote

pajam

Kees schreef:

Groenendijk verdient absoluut een afscheid door de voordeur. De houdbaarheidsdatum van een trainer wordt steeds korter. Dan kan ie beter aan het eind van het seizoen vertrekken ipv een tussentijds ontslag zoals clubman Steijn is overgekomen.

Een dikke anderhalve maand geleden was er hier ook al een tendens dat Groenendijk beter tussentijds kon vertrekken. Groenendijk raakt niet en onterecht beschadigd en de club scheelt het een oprotpremie.
Clubman Steijn heeft samen met clubman Wetzel de slechtste resultaten in de laatste decennia eredivisie neergezet.

Groenendijk heeft ons uit een zéér benarde situatie na het Petrovic chaos in veilie haven geloodsd, playoffs gehaald met een 7e plaats & staat halverwege het seizoen op een nette 20 punten.

De een faalde, de ander doet het gewoon prima.

Let op, spel moet beter (net als onder Fraser vaak niet om te aan te zien), maar resultaten zijn gewoon prima.

De dromers onder ons denken dat ADO met een selectie als de onze, met een debiele eigenaar in Verwegisstan onder een andere trainer structuree strijd om plek 6-8.
Ik zeg dat dat op niks gebaseerd is.

Hoop dat we TS bij elkaar kunnen houden en met verkoop van El K. / Kanon en (hopelijk) Becker wat geld hebben om een 2/3 versterkingen te halen.
Zaterdag 5 januari 2019 om 00:37 uur Quote

Aad

Kees schreef:

Ik heb gisteravond die Van Basten hele zinnige teksten horen zeggen in studio Voetbal.

Kwam er in het kort op neer dat je bij het amateurvoetbal moet genieten van het voetbal en bij het betaalde voetbal is winnen het uitgangspunt. Mooi voetbal komt eerst na zeer lange tijd, als je voldoende punten hebt, en het gros van de clubs lukt dat sowieso niet.

Ben het volledig met hem eens en zo is het ook in vrijwel alle andere voetballanden.
Liever 10 keer een positief resultaat dan 10 keer mooi voetbal.
Eens Kees, maar deze van Basten is dezelfde die een aantal maatregelen voorstelde om het spel sneller te maken. En raad eens? Die maatregelen werden door jou en anderen op de box als onzinnig afgedaan.
Ik vond die erg zinnig, net als zijn uitspraken van gisteren.

Ergo: als we punten pakken nooit meer klagen dat het voetbal niet om aan te zien was. Het doel heiligt alle middelen.
Maandag 24 december 2018 om 09:59 uur Quote

Petah

Wat ik niet begrijp is dat mensen nog steeds klagen over het spel van vandaag ik zag een den haag die zich strijdbaar gedroeg met de wil om te winnen

En drang naar voren dat is ook al heel wat ik heb genoten van dit team vandaag en tuurlijk was het geen sprankelend voetbal maar dat was het onder brom ook niet

Je zag wel iets van strijd en beleving en daarmee heb ik vrede als ze elke week zo voetballen ben ik oprecht trots
Maandag 24 december 2018 om 00:44 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

JB96, Madmax, Pauladofan, Alfista60, frans swa, Rob2002, Max, gillah, marcellino, Bert, carbayon, Heino, troje, ton, iDaan, wijstaanboven, adonees_015, Bolskie, Ronaldo, Bleek, Zuurkool met spek, daveadodh, Jurriën, Bollie74 en 101 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Abdenasser El Khayati Lex Immers Wilfried Kanon

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Feyenoord
2-2
23 december 2018

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo VVV-Venlo
Vandaag, om 19:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 PSV 17 - 48
2 Ajax 17 - 46
3 Feyenoord 17 - 36
4 Vitesse 18 - 29
5 AZ 18 - 28
6 FC Utrecht 18 - 28
7 Heracles 17 - 26
8 VVV-Venlo 17 - 23
9 Fortuna Sit. 17 - 20
10 Heerenveen 17 - 20
11 ADO Den Haag 17 - 20
12 Willem II 17 - 19
13 FC Emmen 17 - 17
14 Excelsior 18 - 16
15 FC Groningen 17 - 15
16 PEC Zwolle 17 - 15
17 NAC Breda 17 - 15
18 Graafschap 17 - 12