Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

RonaldoDe teleurstelling druipt er vanaf bij Lex Immers na de nederlaag thuis tegen Sparta.

Ⓒ FOTO ANP

DEN HAAG - Een wisseling van de wacht bij ADO Den Haag. De bestuurscrisis gaat naadloos over in de volgende crisis in het Cars Jeans Stadion, een sportieve crisis. Samen met PEC Zwolle staat de Haagse club na drie competitieduels troosteloos onderaan en moet het eerste punt nog worden gescoord. Na verliespartijen tegen FC Utrecht en PSV bleek Sparta in de hofstad te sterk: 1-2.

Morgen hoopt de Chinese eigenaar UVS van de familie Wang de bestuursperikelen bij de hekkensluiter alvast te bezweren in een speciaal uitgeschreven aandeelhoudersvergadering met slechts één agendapunt: de benoeming van een opvolger van de vertrokken directeur Mattijs Manders.

Als het aan de Chinezen ligt wordt dat de 35-jarige Mo Hamdi. Dat is tegen het zere been van rvc-voorzitter Ad Melkert, die weinig fiducie heeft in de kwaliteiten van rookie Hamdi. De voormalig politicus had liever de bij Vitesse vertrokken directeur Joost de Wit naar Den Haag gehaald. De Wit haakte echter een dag na een verkennend onderhoud met Melkert en de familie Wang al af. Hij voelde frictie tussen de eigenaren uit China en de Nederlandse rvc-preses over de te volgen koers bij de club. Tevens kon De Wit zich niet vinden in het beeld en de verwachtingen die de Chinezen van hun club ADO Den Haag hebben.

De Wit bezit alle competenties en ervaring van een directeur van een betaald voetbalorganisatie. Hij werkte twee jaar bij RKC en zes jaar bij Vitesse en was na Hans Nijland (FC Groningen) en Toon Gerbrands (PSV) de langstzittende Eredivisie-directeur. Maar hij betwijfelde of hij kon voldoen aan de internationale expansiedrift op de sponsormarkt, zoals de Chinezen die voor ogen hebben met ADO Den Haag.

Fons Groenendijk moet flink aan de bak met ADO Den Haag.

Ⓒ BSR AGENCY

Hamdi, van origine een marketingman, denkt zulke verwachtingen wel te kunnen waarmaken in het Cars Jeans Stadion. Om Hamdi’s onervarenheid op zakelijk gebied te compenseren wil de familie Wang trouwens een businesscoach koppelen aan hun nieuwe directeur. De bedoeling is dat Frans van Steenis, de gepensioneerde directeur van de Staatsloterij, de dertiger gaat begeleiden. De chaperon van Hamdi was decennia geleden ooit betrokken bij ADO Den Haag, toen nog FC Den Haag, als directeur van hoofdsponsor Hotelplan.

Morgen moet dit allemaal zijn beslag krijgen bij de gedeelde hekken§sluiter in de Eredivisie. ADO leeft beneden z’n stand en daarom staat de volgende crisis voor de deur van het Cars Jeans Stadion. Verliezen tegen FC Utrecht en PSV kan, maar dat het gepromoveerde Sparta met 1-2 een maatje te groot is voor het elftal van Alfons Groenendijk doet pijn. Met zo’n competitiestart wordt het ongetwijfeld onrustig in de hofstad. Hoewel zo’n slechte reeks geen unicum is. Twee jaar geleden startte Groenendijk ook met drie nederlagen om uiteindelijk op een play-offplaats te eindigen.

Toen, in de zomer van 2017, scoorde ADO de eerste driepunter in het vierde duel bij Willem II. Volgende week stapt de formatie van Groenendijk opnieuw in de bus naar Brabant en die neemt dan de afslag Waalwijk. Bij RKC zal ADO’s huidige spelersgroep – manager voetbalzaken Jeffrey van As sluit een versterking (Bart Ramselaar van PSV red.) komende week niet uit – moeten bewijzen ook zonder de vertrokken smaakmakers Nasser El Khayati en Sheraldo Becker punten te kunnen pakke
Maandag 19 augustus 2019 om 09:49 uur Quote

Petah

rd.. schreef:

Nou ja, de club draait jaar op jaar negatief en heeft een negatief eigen vermogen dus wellicht kun je iets met gedwongen ontslagen via het UWV. Geen idee.
Targets stellen met consequenties als die niet gehaald worden

Ene fontein wou dat en we weten allemaal hoe dat gegaan is
Zondag 18 augustus 2019 om 17:04 uur Quote

wijstaanboven

jajoh schreef:

Over slap lullen gesproken... het gaat niet over deze 3 wedstrijden over al ruim 1,5 jaar. Het is een patroon. We stonden idd laatste en door een eindsprint bleven we erin. Dat het voetbal grotendeels niet on aan te gluren was en is neem je maar op de koop toe. Als je als trainer een linksback en een middenvelder (bakker) hebt die al 100 jaar hier spelen en dan constateert dat juist zij niet doordekken en mensen uit de rug lieten weglopen ( en niet alleen deze wedstrijd), dan moet je ingrijpen. Maar dat doet Fons niet. Slap excuus over de middelen want dat weet hij nu toch ook wel? En ik heb hem in al die jaren nog nooit horen zeggen een linksback te willen halen want tja, je aanvoerder die kut speelt en een 4! Jarig contract kreeg is meer dan zat op die positie. En ik vraag me ook af over welke stijgende lijn je het nou eigenlijk hebt...
Dan heb ik het over de eindklasseringen sinds Groenendijk er is , eerst door een eindsprint in de eredivisie gebleven en daarna de 7e en 11e plek de laatste jaren voor ado begrippen toch weinig te klagen. Je kan wel zeggen dat Groenendijk even moet ingrijpen maar met welke middelen dan? Malone voor Bakker? Dit zijn nou eenmaal de middelen op dit moment en dan kwamen we niet eens zo gek voor de dag als je bedenkt dat alle creativiteit nog gehaald moet worden met zowel een aanvallende middenvelder als een of meerdere buitenspelers.
Zondag 18 augustus 2019 om 14:39 uur Quote

Advertentie

charder

Alles is bijna al gezegd in de voorgaande 50 shouts. Wat ik wel verder zeer opmerkelijk vind is dat een Fons Groenendijk voor 2 jaar heeft bijgetekend en dit seizoen over de te oude en niet in evenwicht zijnde selectie al talloos vaak heeft verklaart dat het nu eenmaal normaal is bij ADO dat men bij de start van de competitie niet klaar is om te beginnen, en dat het wel weer goed zal komen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat er geen behoorlijk oefenprogramma in elkaar gezet is en dat er geen vervangers voor dragende spelers die vertrokken zijn gehaald zijn. Hoelang kan je dit normaal blijven vinden als hoofdtrainer? In ieder geval nu al ruim 2,5 jaar en ik vrees 4,5 jaar.
Zondag 18 augustus 2019 om 10:21 uur Quote

GroenGeelHart070

Ik snap de kritiek op bijv. Meijers, maar ik zie waar het probleem in zit. Hij kan niet meer constant de hele linkerkant blijven belopen om met een voorzet te komen, die tijd is voorbij, zo verzaakt hij in zijn verdedigende taken. Er moet een andere speelwijze verzonnen worden! Ik hoop dat de technische staf snel zoiets gaat verzinnen en dat de ontbrekende type spelers daarvoor gehaald worden, niet lukraak maar wat versterkingen.
Wat gisteren doodeenvoudig duidelijk werd is dat Fraser zijn selectie op tijd compleet heeft en verschrikkelijk goed in balans. Complimenten voor hem en Sparta daarvoor!
Omdat wij de selectie bij aanvang van het nieuwe seizoen nooit compleet hebben lopen we altijd achter de feiten aan. Dit moet echt anders. Door nu de juiste spelers aan te trekken voorkom je dit gelazer en zaai je ook voor het volgende seizoen
Zondag 18 augustus 2019 om 10:12 uur Quote

jajoh

Het hele trieste is gewoon dat je nu al weet dag Fons geen idee heeft hoe dit aan te pakken. Ik zie hier opstellingen voorbij komen waarin de spelers die we nu hebben veel beter tot hun recht komen en waarbij spelers die meubilair van de ploeg zijn eruit gehaald zijn. Helemaal top en noodzakelijk maar Fons doet dat nooit. En mede daarom wordt het nooit wat met hem. Totaal geen tactisch inzicht en blijft altijd vasthouden aan hetzelfde systeem. En lekker standaard wisselen op bijna exact dezelfde minuut in de wedstrijd. Fons durft niks en weet ook niks te verzinnen. Op naar weer een kutseizoen met misschien een eindsprinten waardoor we misschien 12e eindigen na lang 15 of 16 gestaan hebben en dan nog trots zijn ook op die 12e plek....
Zondag 18 augustus 2019 om 00:24 uur Quote

marcellino

Tikki Takka schreef:

Was vandaag een ongelukkige nederlaag, kan gebeuren en dat we na 3 wedstrijden nog geen punt hebben zegt me ook niet zoveel.

Waar ik me wel zorgen over maak is dat het lijkt dat we ook dit seizoen weer alleen een plan A hebben. Vorig jaar was het plan hopen op een goede dag van Nasser en dit jaar is het de bal zo snel mogelijk voor het doel slingeren en hopen dat Necid binnen kan koppen.

Hoop dat de komende weken 1 of 2 echte voetballers worden aangetrokken, zodat er ook aan een plan B(een beetje verzorgder voetbal misschien?)kan worden gewerkt.
Niets is ongelukkig heeft gewoon met kwaliteit te maken.en als we allemaal dit gaan bagataliceren staan we aan het einde van het seizoen jankend op de tribunes omdat we gedegradeerd zijn
.je mag dit gewoon niet goed vinden .zeker tegen Sparta had je gewoon de punten in den haag moeten houden.mij zegt het namelijk heel veel dat je er 2 thuis hebt gespeeld en nog geen punt hebt gehaald.
Zaterdag 17 augustus 2019 om 22:52 uur Quote

marcellino

dirk schreef:

Hoop dat zijn invalbeurt niet representatief was voor wat betreft Bilal de komende 2 seizoenen ons denkt voor te schotelen. Hij maakte vanavond de indruk alleen dan in actie te willen komen mits hem de bal in de voeten wordt aangespeeld. Daar verwerf je bij het Haagse publiek geen sympathie mee. Je mag dan qua talent een kansparel heten te zijn, maar dan zal je na een aantal mislukte seizoenen ook hard moeten werken, wil je alsnog slagen als profvoetballer. Echt afgetraind oogt Ould-Chikh trouwens niet, maar dat terzijde.
Tweede Becker dus.we mogen dit natuurlijk wel een teken aan de wand vinden.verliesen van Sparta moet zelfs met dit elftal niet hoeven.als er niet gericht gehaald gaat worden steven je af op degradatie en dat zou niemand toch willen.
Zaterdag 17 augustus 2019 om 22:47 uur Quote

Sprinkhaan070

Haagshart schreef:

Ik vraag me af of er iets speelt rondom Bakker. Ik vind hem echt in een mindere fase zitten. En hij lijkt zo afwezig alsof de scherpte ervan af is.
Bakker was de slechtste man van het veld. Ik had hem in de rust naar de kant gehaald en Goossens erin gezet. Heb je gelijk wat meer creativiteit op het middenveld. Pinas en van Ewijk waren voor mij een dikke voldoende.
Zaterdag 17 augustus 2019 om 22:25 uur Quote

Langebach2

Tsja als je gewoon Dogan had gehaald hadden we al een opvolger voor Nasser gehad.
Zaterdag 17 augustus 2019 om 21:16 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Alfista60, langepino, iDaan, Tante Wil, ADOZoetermeer, KR96, GroenGeelHart070, Ronaldo, daveadodh, CrazieD, jajoh, pitbull, Bleek en 84 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tom Beugelsdijk

Laatste wedstrijd

Logo Feyenoord Logo ADO Den Haag
3-2
15 september 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo AZ
22 september 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 5 - 13
2 PSV 5 - 13
3 FC Twente 6 - 12
4 Vitesse 6 - 11
5 AZ 5 - 10
6 FC Utrecht 6 - 10
7 Feyenoord 5 - 9
8 Willem II 6 - 9
9 VVV-Venlo 6 - 9
10 Heracles 6 - 8
11 Sparta R'dam 6 - 8
12 PEC Zwolle 6 - 7
13 Heerenveen 6 - 6
14 ADO Den Haag 6 - 6
15 FC Groningen 5 - 4
16 FC Emmen 6 - 3
17 Fortuna Sit. 5 - 2
18 RKC Waalwijk 6 - 1